وی افزود: در زمان وقوع سیل امسال در خوزستان سازمان فضایی ایران روزانه سه نقشه هوایی از وضعیت سیل به مسئولان استان و کشور ارایه می داد تا تدبیر و تصمیمات لازم انجام بگیرد.
معاون وزیر ارتباط با اشاره به اینکه ایران در خصوص امکان وقوع بلایای مختلف در جایگاه ۱۱ دنیا قرار دارد افزود: خوزستان نیز از جمله استان های کشور است که امواج مختلف بلایا در آن رخ می دهد و باید تمامی زیرساخت های لازم برای انجام بهترین عملکرد در زمان وقوع بحران را داشته باشد.
رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین اهداف این سازمان مدیریت بلایا است ادامه داد: تلاش داریم تا با استفاده از فناوری فضایی و نقشه های هوایی وقوع بیشتر بلایا و بحران ها را پیش بینی، پیشگیری و مدیریت کنیم.
ایشان با اشاره به اینکه زیرساخت فضایی به یکی از زیرساخت های توسعه در کشور تبدیل شده است ادامه داد: تا سه ماه آینده سه ماهواره جدید توسط سازمان فضایی ایران به فضا پرتاب خواهد شد تا از خدمات این ماهواره ها در کشور استفاده کنیم.
وی افزود: از این ماهواره ها استفاده های گوناگونی در بخش های مختلفی از جمله ناوگان دریایی و یا در زمان وقوع بحران ها استفاده می شود و در حوزه کشاورزی نیز با استفاده از نقشه های ماهواره ای در تعیین سلامت و تنوع محصولات کشاورزی و یا در حوزه محیط زیست می توان استفاده کرد.
وی گفت: در فناوری فضایی و ماهواره ای کسب و کارهای استارت آپی نیز در حال شکل گیری است که بیشتر در تهران اینگونه مشاغل تشکیل شده است و در نظر داریم برای ایجاد مشاغل وابسته به این فناوری در استان خوزستان نیز ورود کنیم.
در پی طغیان رودخانه های کرخه، دز و کارون در سیلاب فروردین ۲۱ شهرستان از سیلاب متاثر شدند. ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند.
طبق گزارش جمعیت هلال احمر خوزستان، از چهارم فروردین تا پایان اردیبهشت به بیش از ۲۵۶ هزار نفر سیل زده در این استان (بیش از ۴۶ هزار و ۸۰۸ خانوار) امدادرسانی شد.