مناطق دیدنی و گردشگری خوزستان در تمدنهای باستانی آسیای غربی نیایشگاهی برای خدایان میساختند و والاترین آن زیگورات نامیده میشد و معنای آن بالا رفتن به سوی آسمان است. آنها زیگورات را بر بلندیها میساختند. در زیگوراتها از بهترین و استوارترین مصالح ساختمانی آن زمان بهره گرفته شدهاست. زیگورات «ذیققوررت» کلمهای اکدی است. در ایران […]
مناطق دیدنی و گردشگری خوزستان
در تمدنهای باستانی آسیای غربی نیایشگاهی برای خدایان میساختند و والاترین آن زیگورات نامیده میشد و معنای آن بالا رفتن به سوی آسمان است. آنها زیگورات را بر بلندیها میساختند. در زیگوراتها از بهترین و استوارترین مصالح ساختمانی آن زمان بهره گرفته شدهاست.
زیگورات «ذیققوررت» کلمهای اکدی است. در ایران تلفظ این کلمه از مقالات رومن گیرشمن گرفته شده و بیشتر «زیگورات» خوانده شدهاست، به معنای بلند و برافراشته ساختن.
زیگوراتها به شکل هرم هستند اما جنس آنها از خشت یا آجرگلی بوده است.
بزرگترین و سالمترین زیگورات باقیمانده جهان زیگورات چغازنبیل (زنبیل وارونه) است که به دست اونتاشگال پادشاه عیلامی برای خدای اینشوشیناک حدود ۱۲۵۰ سال پیش از میلاد، در ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر باستانی شوش ساخته شدهاست. این زیگورات با ابعاد ۱۰۳در۱۰۳ متر و به بلندای ۵۲ متر در ۵ طبقه ساخته شده بود که اکنون ۲۵متر از آن برجای ماندهاست.
هر ساله مردمان زیادی از شوش، شوشتر و دزفول جهت انجام مناسک آیینی ویژه به این مکان میآمدهاند. در پیرامون زیگورات و دشت پهن و زیبای نزدیک دز مقیم میشدند. در روز برپایی آیینها، خدایان موجود در پرستشگاه که با هدف یگانگی و یکپارچگی مردم در این مکان گرد آمده بودند را به بیرون، تا رود دز برده و سپس با قایق به بالادست رود، جایی که لولههای سفالین آبرسانی به منطقه یافت شده میبردند و از آنجا پیاده به نیایشگاه بازمیگرداندند. پیمودن مسیری نزدیک به ۱۰ کیلومتر چه بسا در یک روز را شاید بتوان «حج عیلامیها» نامید.
آدرس:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%DB%8C%DA%AF%D9%88%D8%B1%D8%A7%D8%AA