تاریخ انتشار خبر: 6 آذر 1398 | 21:20:49
کد خبر : 7364
یادداشتی ازنویدقائدی :

شمال خوزستان(سرزمین بختیاری) بهشت بومگردی است

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛نویدقائدی فعال سیاسی اجتماعی استان در یادداشتی به جاذبه های گردشگری شمال خوزستان پرداخت. شمال خوزستان که در امتداد رشته های کوههای زاگرس قرار دارد سرشار از مناطق و مناظر بکر و طبیعی است،در این مناطق طوایف مختلف بختیاری سکنی دارند که شغل اصلی اکثر آنها دامداری و کشاوزی است،این مردمان […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛نویدقائدی فعال سیاسی اجتماعی استان در یادداشتی به جاذبه های گردشگری شمال خوزستان پرداخت.

شمال خوزستان که در امتداد رشته های کوههای زاگرس قرار دارد سرشار از مناطق و مناظر بکر و طبیعی است،در این مناطق طوایف مختلف بختیاری سکنی دارند که شغل اصلی اکثر آنها دامداری و کشاوزی است،این مردمان که بیشتر مولد بوده بنا به آداب و سنن و فرهنگ و سنن خود زندگی و امرار معاش دارند،زندگی این افراد به گونه ای است که بیشترین همخوانی با طبیعت و حفظ چرخه های اکولوژیکی را داراست. که در بسیاری از ایام سال که متوسط دمای مناطق جنوب و مرکز خوزستان بالا ست در این مناطق هوای مطلوب تر و پاک تری وجود دارد.
طی سال های اخیر که جایگاه بومگردی در کشور ارتقا یافته است. مردم علاقمند هستند روزهایی از ماه و سال را از هیاهوی شهری و مشکلات و مشغلات بدور باشند و در محیط های بکر و طبیعی ساکن شوند و با فرهنگ و رسوم و طبیعت و نوع زندگی افراد بومی آشنا شده و چند روزی روحیه خود را تلطیف نمایند.
در بسیاری از شهرهای خوزستان که اتفاقا از هوا و زیست بوم شهری سالم و چشم اندازهای طبیعی مناسبی برخوردار نیستند این میل و رغبت به شدت وجود دارد که در روزهای تعطیل بتوانند سری به چنین مناطقی بزنند.
مشکل عمده و مانع این پتانسیل عظیم نبود ساختار مناسب جهت رونق بخشیدن به آن است،یعنی از جایی که باید پتانسیل ها و امکانات مناطق شناسایی، جامعه محلی آموزش و برای حضور گردشگران تجهیز،امکانات اولیه محیطی تدوین ترسیم و بحث اطلاع رسانی و رونق و تجاری سازی آن و …. همگی نیازمند برنامه ریزی های دقیق و اجرایی است.
طی چند سال اخیر تعدادی از علاقمندان تعدادی از این محل های بومگردی را با نام های الیما ایذه،پاپیلا ایذه،قلعه سرد ایذه و لامردون گتوند و … راه اندازی کرده اند که کافی نیست، چون استعداد مناطق بنا به ژئومورفولوژی مناطق کوهستانی آن چنان وسیع و متنوع است که واقعا می تواند بهشت حضور گردشگران استانی و کشوری و حتی جهانی باشد.
از مشکلات عمده عدم توانایی افرار بومی در تجاری سازی این فرآیند در معرفی و ارائه خدمات و ایجاد امکانات است.سرزمین بزرگ بختیاری در شمال خوزستان به واسطه مواهب الهی موجود می تواند با همت و تعالی در این زمینه به توسعه اقتصادی این مناطق بی اندیشد و عمل نماید، تا موجب رونق فرآیندهای اقتصادی و تولیدی همگام با طبیعت بکر شود.باید بزرگان و اقوام و افراد توانمند ایل بختیاری بر این موضوع متمرکز و فعالیت نمایند که اگر این گردش حتی در میام ایل بزرگ بختیاری شکل گیرد بسیاری از مشکلات این مناطق حل و موجب رونق آن ها خواهد شد.