تاریخ انتشار خبر: 15 مهر 1398 | 19:53:31
کد خبر : 6527
تناوب شیرین کلزا با نیشکر در خوزستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان از مدیران عامل کشت و صنعت های نیشکر خوزستان دعوت نمود با توجه به ویژگی های این محصول در تناوب زراعی با نیشکر از کشت کلزا در شرکت‌های استفاده نمایند.

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ کیخسروچنگلوایی رییس سازمان در جلسه هم اندیشی سازمان جهاد کشاورزی و کشت و صنعت های نیشکر استان جهت کشت کلزا گفت: کشت نیشکر در خوزستان یک کشت انحصاری است و شکر یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی است که نقش مهمی در اقتصاد کشورهای تولیدکننده این محصول دارد . چنگلوایی افزود: […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ کیخسروچنگلوایی رییس سازمان در جلسه هم اندیشی سازمان جهاد کشاورزی و کشت و صنعت های نیشکر استان جهت کشت کلزا گفت: کشت نیشکر در خوزستان یک کشت انحصاری است و شکر یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی است که نقش مهمی در اقتصاد کشورهای تولیدکننده این محصول دارد .

چنگلوایی افزود: ارزش ریالی حاصل از نیشکر و صنایع جانبی استان ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که بعنوان یک ابر صنعت در استان تلقی می شود. وی با بیان اینکه خوزستان ۴۵ درصد شکر کشور را تولید می کند که ۸۰۰ هزار تن آن از نیشکر و ۱۰۰ هزار تن آن از چغندرقند می باشد

وی  اظهار داشت: ۸۴ درصد روغن مورد نیاز کشور از کشورهای دیگر وارد می شود که خروج ۳ و نیم میلیارد دلاری ارز از کشور را بدنبال دارد و برای ۳ میلیون نفر در خارج از کشور اشتغال ایجاد کرده است.

ایشان  با اشاره به اینکه ضریب خوداتکایی کشور در خوراک دام فقط ۸ درصد می باشد تصریح نمود: از لحاظ دمایی، شرایط اقلیمی ، توپوگرافی ، راندمان آبیاری و … کلزا شاخص ترین دانه روغنی می باشد .

وی به فواید کشت کلزا در کشور اشاره کرد و اذعان داشت: کشت کلزا عملیات تهیه زمین را ۲ بار کاهش می دهد همچنین درجه اشتعال روغن کلزا ۲۳۵ درجه می باشد، صنعت زنبورداری را گسترش می دهد به طوریکه هر هکتار کلزا تولید ۱۷ کیلو عسل را بدنبال دارد همچنین کشت این دانه روغنی پایداری تولید را به دنبال خواهد داشت.

چنگلوایی به حمایت های دولت در سال های اخیر اشاره نمود و افزایش قیمت تضمینی کلزا نسبت به دیگر محصولات کشاورزی ، اعطای یارانه خرید ادوات کشت ، داشت و برداشت و خرید و پرداخت به موقع پول کلزا به کشاورزان را مهم‌ترین آنها برشمرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان درپایان اظهار داشت: به موازات افزایش سطح کلزا ، افزایش عملکرد در سطح ،تولید محصول مقاوم به عوامل بیماری زا به صنعت و کارخانجات مربوطه نیز توجه ویژه ای شده است. وی تاریخ توصیه شده جهت کشت دانه روغنی کلزا را ۱۰ آبان عنوان نمود و از مدیران عامل کشت و صنعت های نیشکر خوزستان دعوت نمود با توجه به ویژگی های این محصول در تناوب زراعی با نیشکر از کشت کلزا در شرکت‌های استفاده نمایند.