تاریخ انتشار خبر: 19 آبان 1397 | 11:03:28
کد خبر : 3864

برگزاری هفتمین کارگاه آموزشی بین المللی گرد و خاک با مشارکت سازمان های جهانی ، بین المللی ، ملی و استانی در اهواز

دبیر کمیته فنی، آموزشی و پژوهشی اداره کل مدیریت بحران استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار زاگرس نشینان بیان کرد:هفتمین کارگاه آموزشی بین المللی گرد و خاک بر اساس تقویم اجرایی اداره کل مدیریت بحران و سازمان هواشناسی استان امروز (۱۹ آبان ماه ۹۷) با مشارکت سازمان های جهانی ، بین المللی، ملی و استانی […]

دبیر کمیته فنی، آموزشی و پژوهشی اداره کل مدیریت بحران استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار زاگرس نشینان
بیان کرد:هفتمین کارگاه آموزشی بین المللی گرد و خاک بر اساس تقویم اجرایی اداره کل مدیریت بحران و سازمان هواشناسی استان امروز (۱۹ آبان ماه ۹۷) با مشارکت سازمان های جهانی ، بین المللی، ملی و استانی در اهواز به مدت ۵ روز برگزار می شود .

منصور کاووسی ، در مصاحبه ای با خبرنگار زاگرس نشینان بیان داشتند ، این کارگاه آموزشی که بصورت ورک شاپ ، کاربردی و دو زبانه برگزار می شود از کارگاه های معتبر بین المللی است که هر سال در یک کشور که درگیر بحران های حاصل از تغییرات اقلیمی و آب و هوایی است برگزار می شود ، امسال به پیشنهاد سازمان هواشناسی کشور و استان و با مشارکت سازمان مدیریت بحران کشور و اداره کل مدیریت بحران استان این کارگاه در اهواز برگزار می گردد . وی افزود در این کارگاه مدیران و کارشناسان هواشناسی کشور، پژوهشگاه هواشناسی ، اعضای هیات علمی دانشگاه ها ، مدیران ستاد بحران و اعضای کمیته های آموزشی ، مدیران بحران شهرستان ها ، اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان و استان های درگیر پدیده ی گرد و خاک حضور دارند .
مشاور مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان ، بیان داشتند کارگاه به مدت ۵ روز برگزار خواهد بود ، در روز اول بصورت همایش و ارایه سخنرانی های علمی و ارایه دیدگاه های متخصصین و مدیران ارشد خواهد بود و در روزهای بعد بصورت ورک شاپ ، بازدید میدانی و….. ادامه خواهد یافت. وی در این مصاحبه بیان داشتند؛ مهمترین ابزار تصمیم گیری مدیران بحران برای پیش بینی ، پیشگیری و مقابله در چرخه ی مدیریت بحران ، اطلاعات و داده هایی است که سازمان های مربوطه بخصوص هواشناسی ارایه می دهند که مبنا و اساس آگاهی بخشی به سطوح مختلف جامعه و آحاد مردم خواهد بود ، این کارگاه بین المللی هم در همین راستا برگزار می شود زیرا در این کارگاه مشاوره و ارزیابی در خصوص سیستم های هشدار ماهواره ای، ارایه اطلاعات ماهواره ای ، تجزیه و تحلیل مدل ها ، محاسبه ی داده ها و…. جهت پیش بینی و پیشگیری به عنوان اولویت اول و مقابله برای اولویت های بعدی است.
مدرس دانشگاه فرهنگیان در ادامه بیان داشتند ، اگر اطلاعات و داده های دریافتی با صحت بالا ارایه شوند و با مدل های رایج همخوانی داشته باشند تصمیم گیری و وحدت رویه با سرعت بیشتری انجام خواهد گرفت که با افتتاح مرکز مانیتورینگ و سامانه فرماندهی اداره کل مدیریت بحران در روزهای آینده شاهد تحولات ملموسی در نوع مدیریت بحران خواهیم بود، وی افزودند مرکز مانیتورینگ و سامانه فرماندهی مدیریت بحران استان، یکی از به روز ترین و مجهزترین مراکز کشور است که تا پایان همین هفته وارد مدار ارایه خدمات دهی خواهد شد.
عضو کمیته فنی ، آموزشی و پژوهشی مدیریت بحران استان ، افزودند این کارگاه آموزشی و کاربردی با هدف مدل سازی توده های گرد و خاک بر اساس مشاهدات ماهواره ای و زمینی، ارایه اطلاعات ماهواره ای، تصاویر و محصولات مربوط به آب و هوا، الگو سازی و مدلینگ برای تطابق داده ها و….. با حضور مدرسان جهانی و بین المللی و با مشارکت سازمان جهانی هواشناسی ، سازمان اروپایی بهره برداری از ماهواره های هواشناسی ، آژانس هواشناسی اسپانیا و مرکز پژوهش های بین المللی ،شورای عالی تحقیقات علمی اسپانیا ، مرکز پیش بینی گرد و خاک بارسلونا ، سازمان مدیریت بحران کشور ، سازمان هواشناسی کشور، استانداری خوزستان ، اداره کل مدیریت بحران استان ، سازمان هواشناسی استان ، سازمان برنامه و بودجه استان ، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان ، دانشگاه شهید چمران اهواز و پژوهشکده هواشناسی در اهواز در حال برگزاری است.