به گزارش زاگرس نشینان در این گفتگوی به پیرامون موضوع هجوم ملخ ها به مزارع کشاورزی شهرستانهای استان خوزستان مطرح گردید. زاگرس نشینان: درخصوص آخرین اقدامات برای ملخ هایی که به مزارع استان هجوم آوردند؟ کیخسرو چنگلوایی ریاست سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان درابتدا بااشاره به اینکه باید همین سوال را اصلاح کنم افزود: هنوز ملخ […]
به گزارش زاگرس نشینان در این گفتگوی به پیرامون موضوع هجوم ملخ ها به مزارع کشاورزی شهرستانهای استان خوزستان مطرح گردید.
زاگرس نشینان: درخصوص آخرین اقدامات برای ملخ هایی که به مزارع استان هجوم آوردند؟
کیخسرو چنگلوایی ریاست سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان درابتدا بااشاره به اینکه باید همین سوال را اصلاح کنم افزود: هنوز ملخ ها به مزارع ما خوشبختانه هجوم نیاوردندو تمام تلاش ما بر این است که اجازه ندهیم این اتفاق بیفتد ولی ملخ یکی از مخرب ترین آفات محصولات کشاورزی است که اگر خدایی نکرده جایی مستقر شود میتواندتمام موجودیت محصولات زراعی،باغی، مرتع و حتی درختان چند ساله را هم از بین ببرد بنابراین باید خیلی حواسمان جمع باشد و ثبت و پایش کنیم و کارهای مدیریتی و کنترل این آفات را حتما مد نظرمان باشد و نباید غافل شویم.ما در ارتباط با مدیریت ملخ از همان ابتدای امر با توجه به اطلاعاتی که از طریق فائو به دستمان رسید و اینکه در کشورهای همسایه متاسفانه از جمله عراق، یمن و به ویژه عربستان اقدامات چندانی نشد ما چندتا کار را دنبال کردیم:اولا اطلاع رسانی و آگاهی رسانی به مجموعه بهره برداران و حتی مسئولین تصمیم گیر را در سطح استان و در سطح شهرستانها این اطلاع رسانی را داشته باشیم که ملخ چه آفت خطرناکی میتواند باشد.
موضوع بعدی بحث آموزش بود که هم کشاورزان را آموزش دادیم و هم کارشناسان را نحوه شناسایی و مبارزه را آموزش دادیم.
قدم بعدی بحث تامین اعتبار بود که خوشبختانه استاندار محترم و رئیس مدیریت برنامه ریزی استان همکاری خیلی خوبی با ما داشتند.
در قدم بعدی تامین امکانات و تجهیزات سمپاشی از طریق سمپاش های پشت تراکتوری و سمپاش های اتومایزر و بقیه مواردی که میتوانست به ما کمک کند.۲۵باند فرودگاه را در شهرستان های مختلف آماده سازی یا احداث کردیم.۱۲۷اکیپ رصد و پایش تشکیل شد که در سطح ۶۰۰هزارهکتار از اراضی استان خوزستان پایش را انجام دادند .۱۷ گروه سمپاشی تشکیل شد و تا حالا قریب ۳ هزار هکتار ما با سنین مختلف و با ملخ بالغ مبارزه کردیم این سطح از مبارزه بیانگر این نیست که مزارع ما دچار مشکل شدند بیانگر این است که از ابتدا آمادگی داشته باشیم کانون کوبی کنیم و اجازه ظهور و بروز این آفت را ندهیم اما مجموع این اقداماتی که انجام شد ما را نباید غافل کند ما حداقل تا پایان خرداد باید این روند را ادامه دهیم و حتی این رصد،پایش و مبارزه را تشدید کنیم کما اینکه در عراق پیدا شدند و در کویت وضعیت زرد اعلام شده است بنابراین ما باید در شهرهای مرزی به ویژه آبادان و خرمشهر برنامه ریزی بیشتری داشته باشیم جلسه امروز نیز در راستای همین مطلب هست و انشاالله باید شرایطی را فراهم کنیم که هر شهروند خوزستانی برای ما یک پایشگر باشد.
زاگرس نشینان: ملخ ها در استان خوزستان در مزارع کدام شهرها بیشتر دیده شدند؟
چنگلوایی بیان کرد:ملخ ها نه در مزارع بلکه بیشتر در بیابان های اطراف شهرها دیده شدند که آنهم به صورت فازهای تهاجمی و دسته های وسیع دیده نشدند و جاهایی که مبارزه انجام شده در وهله اول هندیجان و بعد بهبهان و بخشی از ماهشهر بوده است.
در رامهرمز نیز تازه بحث هایی دارد شروع میشود که داریم جلسات هماهنگی را انجام میدهیم که کانون کوبی انجام دهیم که اجازه افزایش جمعیت و احیانا خسارت را ندهیم.
زاگرس نشینان؛ آیا سمپاشی میتواند مفید واقع شود؟
کیخسرو چنگلوایی: مفیده بوده و ما گفتیم ارزیابی کنند قطعا اگر این سمپاشی ها نبود چه با هواپیما ،پهباد و یا سایر سمپاش ها الان وضعیت ما خیلی بدتر بود.
زاگرس نشینان؛ در کشور کویت که وضعیت زرد اعلام شد چقدر احتمال دارد شهرهای مرزی استان دچار وضعیت زرد شوند؟
چنگلوایی:ما اگر پایش نکنیم و اگر حواسمان نباشد اگر به محض اینکه اولین نشانه ها را دیدیم مبارزه نکنیم قطعا وضعیت خوبی نخواهیم داشت.
ریاست سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان درپایان بیان کرد:همه باید به جهاد کشاورزی کمک کنند،زیرا مجموعه جهاد به تنهایی نخواهد توانست از این مهم برآید و آن را حل کند و همه همه ۵میلیون جمعیت استان باید پرچمدار مبارزه با ملخ شوند.