تاریخ انتشار خبر: 8 آذر 1400 | 12:49:13
کد خبر : 11431
یادداشتی از حسین علیخانی:

چهل چرا؟!

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛حسین علیخانی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان:۴۰ چرا ؟ واقعا  چرا ؟  ۱-  چرا انقلاب اسلامی ایران در سال  ۵۷  به رهبری امام خمینی شکل گرفت و آیا آنچه مد نظر ایشان و مردم بوده الان با گذر از چهار دهه مورد وثوق مردم است و مفسدانی بدتر از نظام شاهنشاهی […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛حسین علیخانی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان:۴۰ چرا ؟

واقعا  چرا ؟ 

۱-  چرا انقلاب اسلامی ایران در سال  ۵۷  به رهبری امام خمینی شکل گرفت و آیا آنچه مد نظر ایشان و مردم بوده الان با گذر از چهار دهه مورد وثوق مردم است و مفسدانی بدتر از نظام شاهنشاهی را شاهد نیستیم ؟

۲-  چرا جنگ تحمیلی را  برما تحمیل کردند و در زمان جنگ ،ملت ایران با اخلاص و صداقت؛ جان بر کف ایستادند و تا شهادت پیش رفتند؟

۳-  چرا پس از جنگ ؛ گفتمان موفق مقاومت به سایر گفتمانها مانند: گفتمان سازندگی؛گفتمان اصلاحات؛گفتمان عدالت اجتماعی و گفتمان تدبیر تسری نیافت و زیاد موفق نبودند ؟

۴- چرا  پس از جنگ با رشد فسادهای بیشمار مواجه وکشور را  تا مرحله سقوط برده اند و هنوز تاثیرگذارند؟

۵- چرا ما ایرانی ها قایل  به ایجاد سیستم در اداره امور و کار و زندگی خود و کشور نیستیم؟

۶-  چرا دولتهای مختلفِ  چپ و راست  به تشکل ها و احزاب سیاسی و اجتماعی توجهی نکرده و نمیکنند؟

۷-  چرا از بی تدبیری و بیتوجهی به نخبگان، پند نمیگیریم و هر روز شاهد خروج خیل آنان از کشوریم و بهانه داده ایم به برخی بیشعورهایی که این فرایند را تایید میکنند ؟

۸-  چرا با پول و پارتی و زر و زور کاری کرده ایم که اکنون بسیاری از مسولان ناکارآمد؛ قابلیت حل مشکل را ندارند و باز هم بر سر کارند؟

۹-  چرا باور نمیکنیم؛ فساد سیستمی و مدیریتی ادامه دار، موجب بروز شورشهای محلی و مصیبتهایی مثل زاینده رود؛ بستر ضد امنیت ملی میشوند؟

۱۰-  چرا با پرونده دزدان بیت المال و اموال ملت با دوگانگی  یا برخورد جدی  نمیشود ؟

۱۱-  چرا اعتماد ملت را در دهه اخیر نابود کرده اند و هنوز هم با گستاخی تداوم میبخشند و هیچ قانونی جلوی ویژه خواری آقازاده ها و دایی زاده ها و شیطان زاده ها و بورس بازان زالوصفت را نمی گیرد؟

۱۲-  چرا بداخلاقی سیاسی و اجتماعی به فرهنگ ملی مبدل  شده و بی نزاکتی حتی در خانواده ها تسری یافته ؟

۱۳-  چرا بخش خصوصی و تولید ملی را با انواع راهبردهای نادرست و بدست خودمان  تخریب کرده ایم و تصور میکنیم بدون تعامل داخلی و  با دنیا ؛ تولید و تولیدکننده شق القمر میکنند؟

۱۴-  چرا با تغییر و تجهیز خود بسمت توسعه، تعلل کرده و حتی بستر آنرا فراهم  نمیکنیم؟

۱۵-  چرا برخی منفعت طلبان؛ نان مدح و ثنا میخورند و کاری به واقعیتهای جامعه فرو پاشیده ندارند و در اکثر دستگاهها و حوزه های تخصصی هم  برخی روحانیون حضور داشته و تصور میکنند عقل کل هستند؟

۱۶-  چرا انرژی هسته ای برای ما حیاتی تر از نان شب شده و ضعف مدیریت جامعه  را پشت آن پنهان کرده و تصور میکنیم  برای حل مشکلاتِ تحریم؛ امریکاییها میتوانند همه تحریمها را بردارند و اگر بردارند ما پیروزیم در صورتیکه این رویا دیری نمیپاید یا شاید نمیخواهیم از اندک فرصتها بنفع منافع ملت بهره ببریم ؟

۱۷-  چرا نگاه حاکمیت برای حکومت واقعی بر مبنای ساختار و سیستم علمی و نیاز روز جامعه ایرانی و تمرکز بر دولت و ملت؛ همسو نیست؟

۱۸-  چرا درمذاکرات قبلی،مواردی که بد تلقی میشدند الان باچرخشی ۳۶۰ درجه ای توسط همان بدپنداران خوب شده؟

۱۹-  چرا تیم چهل نفره به وین میروند در صورتیکه با کمتر از ده نفر آگاه کفایت میکرد ؟

۲۰-  چرا نمیخواهیم برای حل حداقل مشکلاتمان با خودمان و دنیا یا در نظام بین الملل؛ راهبردهایمان را اصلاح نمیکنیم؟

۲۱-  چرا برای حل بسیاری از سیاست های اشتباه خود مانند: اصلاح تخصیص یارانه ها؛آشتی ملی و برخی استراتژیهای سیاست داخلی و خارجی قدمی برنمیداریم ؟

۲۲-  چرا تکلیف ملت و دولت برای بهبود منابع را با FATF روشن نمیکنیم؟

۲۳-  چرا با بیدبیری و سو استفاده از برخی پست ها مانند مسولیت در شرکت مدیریت منابع آب ایران یا تعاونی صنف کشاورزان ؛ مشکل آب کشور ؛ خوزستان و زاینده رود را  به ذایل کردن منافع ملی و خشنودی بیگانگان رقم میزنیم؟

۲۴-  چرا گرانی بیش از ۱۰۰ درصدی کالاهای مورد نیاز مردم (بالاخص داروهای خاص) را در همین دولت  مردمی ارتقا داده ایم و برخی سیاسیون فرصت طلب حناق گرفته اند؟

۲۵-  چرا تورم را نزدیک به ۴۵ درصد را اعلام میکنند در صورتیکه برخی اقلام را از۱۰۰  تا ۲۰۰ درصد گرانتر کرده اند؟

۲۶-  چرا سطح مشارکت پذیری مردم در سرمایه گذاری  بنفع تولید را ؛ تقلیل داده یا به صفر رسانده اند یا سرمایه های مردم در بورس  را نابود و دولت علنا دست در جیب مردم کرده تا کسری بودجه اش را جبران کند؟

۲۷-  چرا مدیر مسول کیهان مدتیست که همه چیز های بد را خوب میبند مگر اینکه چشمهایش را لیزر یا عینک سیاهش را برداشته ؟

۲۸-  چرا در خوزستان سالهای سال است که مشکل گرانی میوه و کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم؛ آسفالت؛ روان آب و آبفا را به جان مردم انداخته اما هیچ کارگزار، استاندار و مسولی  قدم موثری   برنداشته اند؟( بجز لوله گذاری سطحی در برخی مناطق برای خروج روان آب در زمان بارندگی)

۲۹-  چرا هنوزدر ساختار ستاد استانداری عده ای منفعت طلب؛ تاثیرگذارند و  با تغییر قواعد بازی بنفع خودشان اقدام میکنند؟

۳۰-  چرا در شرایطی که کشور نیاز به همدلی و همکاری برای بهبود وضعیت دارد، هنوز  به تداوم دعواهای سیاسی و جناحی میپردازیم ؟

۳۱-  چرا بی حرمتی ها در جامعه و خانواده را  بر حفظ و ارتقا حرمت ها ترجیح میدهیم؟

۳۲-  چرا مدام  بفکر فرداییم و امروز خود و مردممان را قربانی کژاندیشی و رفتارهای لمپن مابانه نموده ایم و هنوز هم به اجماع ملی و صیانت از منافع ملی کم توجهیم ؟ 

۳۳-  چرا باور نمیکنیم که قبل از ارتباط با امریکا و نظام بین الملل  باید بفکر اصلاح  ارتباطات سالم در بین خانواده ها و درون کشور باشیم

۳۴- چرا در اصلاح حکمرانی و تربیت مدیران خلاق و حذف فساد و ویژه خواری افراد خاص، دستشان را قطع نمیکنیم؟

۳۵-  چرا برنامه ای برای کاستن از چالش های  بزرگ کنونی ایران مانند : بحران تامین آب، بحران بیکاری و ناامیدی به آینده، بحران مهاجرت نخبگان و تقلیل اعتماد عمومی،  بحران آلودگی هوا و محیط زیست، بحران امنیت روحی و روانی جامعه و حقوق اساسی شهروندان؛ بحران مطالبات و اعتراضات مردمی، بحران معیشت و اقتصاد  به کما رفته ایران، بحران فساد و رشد مفسدان و دلالان و فجایع مدیریتی. بحران مشکلات سلامت ناشی از کرونا و اقتصاد کرونایی؛ بحران نزاع‌ آب بر سر انتقال آب در داخل ایران و عدم توجه به پیامد‌های تغییرات اقلیمی و بحران قطبی‌شدن جامعه و حاشیه‌نشینی شهرها، بحران تامین دارو؛ازدواج و طلاق، بحران تولید و تولید کنندگان ، بحران چالش‌های قومی و تغییر الگوی خانواده و اصلاح ساختار و ساماندهی شهرها نداریم ۳۶- چرا  در اندیشه جنگ دیپلماسی و اطلاعاتی و نابسامانیها و شورش های محلی ریشه یابی اصولی، نمیکنیم

  ۳۶- چرا هنوز  شاهد رشد مسولان فاسد و تداوم کارشان در دستگاههای دولتی و غیر دولتی و حربه جدید حقوقهای نجومی هستیم ؟

۳۷-  چرا سالهای سال مشکل بزرگ اقتصاد کشور توسط سیاست خارجی به گروگان گرفته شده و سیاست خارجی هم گروگان برنامه هسته‌ای شده مگر اینکه  تیم مذاکره‌کننده جدید بتواند پس از ۲۰ سال و امروز که در نقطه حساس انتخاب در دوراهی بازگشت به مسیر توافق یا بازگشت به قطعنامه‌های شورای امنیت و تحریم قرار گرفته ایم را مدیریت نمایند؟ زیرا برنامه اتمی ایران تا کنون  به جای حراست از دستاوردهای خود در مقابل زورگویی آمریکا، بطور مداوم خود را قربانی کرده و هر گاه  با تهدید مواجه شده ؛ غنی‌سازی را بالاتر برده ایم! یعنی این ابزار تهدید؛ موجب قربانی شدن خود ما شده چون ابزار دیگری نداریم؟

۳۸-  چرا پدافند غیرعامل در برابر حملات سایبری به زیرساخت ها و موارد مشابه به درستی اقدام نمیکنند؟

۳۹- آیا امروز در وین  بدنبال معجزه ایم ؟ (مگر نگارنده اشتباه کرده باشد)

۴۰ امضای قراردادهای جدید در نشست اخیر اکو؛ عالی هستند بشرطی که  جلوی تورم و گرانی را بگیرند و حرف آخر: باید منتظر ویروس آمیکرون کرونای جدید افریقایی باشیم ؟ یا چهل چِراهای دیگر !