به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛مهردادشریفی مشاور بهداشت ودرمان استاندار خوزستان در یادداشتی باعنوان:پیشگیری از حوادث ترافیکی و ارتقای ایمنی این روزها در استان محروم خوزستان حوادث ناگوار ترافیکی علاوه بر دغدار کردن تعداد زیادی از هم استانی هایمان گردید،متأسفانه باعـث خسارات مالی زیادی در کنار از دست دادن عده ای از جوانانی گردید که هرکدام […]
در همين راستا مطالبی را جهت یادآوری همه از جمله رانندگان عزیز
جهت رعایت فرهنگ رانندگی
مدیران راه و شهرسازی جهت توجه بیشتر به مسئولیت های اجتماعي و ارتقای ایمنی راههای مواصلاتی و سختکوش آن پلیس راه جهت نظارت بیشتر و برخورد با خاطیان به رشته تحریر در آوردم تا شاید با این یادداشت بتوانم از مرگ عزیزی پیشگیری نمایم:
همه ساله نزدیک به ۲/۱ میلیون نفر در جهان جان خود را به علت حوادث ترافیکی از دست می دهند و بیش از ۵۰ میلیون نفر دیگر مجروح می شوند.
۹۰ درصد موارد مرگ ناشی از حوادث ترافیکی مربوط به کشورهای با درآمد کم یا متوسط است.
آمارها در کشور ایران نشان داده است که پس از بیمارهای قلبی – عروقی، حوادث ترافیکی دومین علت مرگ و میر در همه گروههای سنی و اولین عامل مرگ در گروه سنی زیر ۴۰ سال است.
طبق آخرین تحقیقات ۴ عامل انسان، وسیله نقلیه ، جاده و عوامل محیطی در تصادفات و حوادث ترافیکی دخیل هستند.
وی در این خصوص عنوان کرد که در میان عوامل محیطی و پدیده های آب و هوایی بارندگی های سیل آسا و سنگین، طوفان های گرد و غبار، یخبندان، ریزش برف و بهمن نقش مهمی در حوادث ترافیکی دارند.
در راستای پیشگیری از حوادث ترافیکی موارد ذیل را به مدیران و تصمیم گیرندگان پیشنهاد می کنم:
۱-سرمایه گذاری در زمینه ارتقای ایمنی راه ها و جاده ها
۲-استفاده از تجهیزات مورد نیاز ایمنی راه ها ( تابلو های راهنمای مسیر، جدا کننده ترافیکی، چراغ راهنمایی چشمک زن، …) و فناوری های روز دنیا
۳-افزایش آگاهی شهروندان و آموزش توام با اعمال قانون
۴-بهبود هماهنگی و همکاری های درون بخشی و برون بخشی
۵-آموزش رانندگان، مردم و جامعه در راستای اجتناب از رفتارهای پرخطر در زمان رانندگی
۶-اجباری نمودن آموزش ایمنی و پیشگیری از حوادث ترافیکی در مدارس و دانشگاه ها
بمنظور پیشگیری از پیامدهای سلامتی و جانی ناشی از حوادث ترافیکی رانندگان باید موارد ذیل را رعایت کنند.
۱- کنترل سرعت:
با کنترل سرعت میتوان از بروز تصادفات پیشگیري نمود و ضربه ناشی از تصادفات و شدت آسیب وارده بر مصدوم را کاهش داد.
ارتباط بین سرعت و شدت آسیب، غیر قابل انکار است.
افزایش ۵ درصدي سرعت باعث افزایش حدوداً ۲۰ درصد میزان سوانح منجر به مرگ میشود.
۲- کنترل خستگی:
خستگی ایجاد شده ناشی از بیخوابی، مصرف موادمخدر و الکل عامل مهمی در بروز تصادفات مرگبار میباشد.
افرادي که در طول شبانه روز ۳ ساعت یا کمتر خوابیده باشند(اختلال شدید خواب)، در معرض بالاترین میزان خطر تصادف قرار دارند.
خطر بروز حوادث ترافیکی در حوالی ساعت ۲صبح پنج برابر بیشتر از ساعات دیگر شبانه روز است.
گرماي محیط هرچه بیشتر باشد، احتمال بروز حوادث با عامل انسانی نیز بیشتر میشود. هرچه محیط گرمتر باشد، چنانچه فرد سعی نکند که وضعیت گرمایی بدنش را کنترل کند به دلیل کاهش آب بدن، فرد زودتر از معمول احساس خستگی میکند و اگر به این امر توجه نشود امکان بروز انواع تصادفات بیشتر میشود.
۳- استفاده از وسایل و تجهیزات ایمنی نظیر کمربند ایمنی، صندلی ویژه کودك، کلاه ایمنی:
استفاده از کمربند ایمنی به عنوان یکی از موثرترین راهکارهاي کاهش میزان آسیب در حوادث رانندگی به شمار میآید که تا به حال بیش از هر مداخله دیگري جان انسانها را نجات داده است.
بر اساس مستندات نسبت شانس زنده ماندن فردي که کمربند ایمنی میبندد در مقایسه با فردي که نمیبندد ۵ برابر بیشتر است، زیرا کمربند ایمنی از هر جهت ضربه وارده را در تصادفات کاهش میدهد.
کمربند ایمنی بدن سرنشین یا راننده را روي صندلی ثابت نگه میدارد و درصورت جلورفتن این میزان از چند سانتیمتر تجاوز نخواهد کرد.
۴- رانندگی صحیح و کنترل خودرو قبل از رانندگی:
تلفن همراه: حواسپرتی ناشی از تلفن همراه باعث عکس العملهاي تاخیري(در گرفتن ترمز و یا توجه به علایم راهنمایی و رانندگی)، انحراف از مسیر و عدم رعایت حداقل فاصله طولی میگردد.
رانندگانی که از تلفن همراه استفاده می کنند ۴ برابر رانندگانی که از تلفن همراه استفاده نمیکنند درمعرض تصادفات رانندگی قرار دارند.
با بیان این مطلب که پیشگیری
آسانتر، ارزانتر، و دارای عوارض کمتری است.
توجه همه عزیزان را به نکات ذیل ضروری دانسته است، ورعایت هرکدام از موارد را نشان از فرهنگ رانندگی و رعايت حقوق ديگران دانست.
نکات کلیدي و مهم براي پیشگیري از حوادث ترافیکی:
موضوعی مهم در کاهش مرگ و میر حوادث جاده ای است.
استفاده از وسایل محافظت کننده از جمله کمربند ایمنی، کلاه ایمنی و صندلی مخصوص در کودکان تلفات حوادث ترافیکی را به میزان قابل ملاحظه اي کاهش میدهد.
توصیه می شود حین رانندگی بویژه در مسیرهاي طولانی به محض احساس خستگی و خواب آلودگی در محل مناسبی توقف نموده و استراحت کنید، در محلهاي پرجمعیت، مانند مراکز خرید، مدارس وکنار پارکها… به عابران پیاده توجه کنید.
به تابلوها و علایم رانندگی و ایمنی جاده توجه کنید،استفاده از لباسهاي روشن و اطمینان از سالم بودن چراغ روشنایی جلو و عقب و چراغ ترمز خودروها و موتورسیکلتها جهت افزایش احتمال دیدن و دیده شدن ضروري میباشد.
به طور موکد توصیه گردیده هرگز در حالی که عصبانی هستید، رانندگی نکنید، هرگز در حال رانندگی با سرنشینان خودرو گفتگو نکنید. همچنین توجه داشته باشید که خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی عملی بسیار خطرناك است.
اگر به هر علت در جاده و به ویژه در بزرگراه ها ناچار به توقف شدید، با قراردادن علائم ایمنی مانند مثلث شبرنگ رانندگان دیگر را مطلع کنید. در چنین شرایطی پس از پیاده شدن از خودرو به صورت ناگهانی وارد جاده نشوید.
در پایان اگر دچار حادثه شدید بلافاصله با اورژانس با شماره ۱۱۵ و پلیس با شماره تلفن ۱۱۰ تماس بگیرید.
آهسته و با احتیاط برانید تا سلامت به مقصد برسید.