تاریخ انتشار خبر: 7 آبان 1397 | 23:48:50
کد خبر : 3814
یادداشتی ازسیدحمیدحسینی:

پیاده روی به سوی مرقد امام حسین( ع) ثبت جهانی شود

زاگرس نشینان- اربعین در لغت به معنی چهلم است و در اصطلاح به بیستم صفر ۶۱ هجری قمری، چهلمین روز کشته‌شدن حسین بن علی فرزند علی بن ابی طالب و فاطمه زهرا، امام سوم(ع) است. اما آنچه آمد تاریخی است که نوشته شد، لیکن این تاریخ در دستان شیعه علی(ع) و پیروان او تا به […]

زاگرس نشینان- اربعین در لغت به معنی چهلم است و در اصطلاح به بیستم صفر ۶۱ هجری قمری، چهلمین روز کشته‌شدن حسین بن علی فرزند علی بن ابی طالب و فاطمه زهرا، امام سوم(ع) است.

اما آنچه آمد تاریخی است که نوشته شد، لیکن این تاریخ در دستان شیعه علی(ع) و پیروان او تا به امروز زنده ماند، همراه با آیین ها و آموزه هایی که هر کدام در تاریخ جهان ثبت شده اند.

هر چند امام حسین(ع) با ۷۳ تن در برابر لشکری بزرگ تن به شهادت و اسارت داد، لیکن نام او تا به امروز، سرلوحه آزادگی، و تن ندادن به ظلم بر تارک جهان می درخشد.

در هر گوشه جهان، آزادگان از او درس می گیرند و نام می برند، در هر گوشه ای که بر بیداد می شورند، نام او سرلوحه شعار مردم است، و این نه تنها در شیعه و اسلام بلکه در آیین های دیگر و رهبران انقلاب های جهان نیز به چشم دیده شده است.

بیش از یکهزاره است که سرزمین ایران, مهد تشیع علوی، میراث شهادت و آزادمردی این فرزند برومند شیعه ی علی(ع) را همواره با مراسم و شبیه خوانی ها و سینه زنی و زنجیر زنی و روضه خوانی و مرثیه هایی جانگذاز پاس داشته اند.

هر شهر و منطقه ای در کشور شیعی ایران، مهد بسیاری از حزین ترین سوگ سرودها برای آن فرزند دلاور پیامبر اسلام است. آنچنان که سبک خواندن و زنجیر زدن و سینه زنی قابل تشخیص است که از کدامین منطقه است.

در رثای شهادت او شاعران بسیاری غمگین ترین قصیده ها را سروده اند، که چون نام حسین(ع) ماندگار شده اند، هم سرود و هم نام سراینده. در این راستا نوحه خوانی نیز رونق بسیار یافته است.

تاریخ شیعه پر است از مقتل هایی که سینه به سینه از همان روزهای شهادت توسط ابن مخنف نوشته شد و روایت شد و سنتی بزرگ گردید، تا به امروز که علمای بزرگ در این باره نوشته اند، و مراسمات و شبیه خوانی هایی عظیم گرفته می شود، و حالا در عصر انقلاب اسلامی که راهپیمایی با پای پیاده به سوی مرقد امام شهید(ع) به عنوان یک میراث فرهنگی اجرا می شود.

سال های بسیاری بود که زیارت مرقد امام حسین و شهدای کربلا مقدور نبود، سخت بود، اما خیل مشتاقان زیارت آن حضرت همواره در راه زیارتش می رفتند.

این وضعیت در هشت سال دفاع مقدس به صفر رسیده بود، اما همچنان که رهبر انقلاب پیش بینی کرده بود، راه قدس از کربلا می گذرد، و این اولین گذرگاهی است که باز شده است، و چند سالی است، سنت پیاده رفتن شیعیان علی و حسین(ع) از مرزهای ایران شروع شده است.

پیاده روی که سنتی دیرینه بود اکنون با خیل پیاده روی های میلیونی از سراسر ایران رو
برو است. از مشهد مقدس که شرقی ترین نقطه ایران زمین است و مدفن امام هشتم(ع) پیاده به سوی مرزها می روند تا خود را به کاروان زائرین برسانند.

این سنتی است که احیا شده و امیدواریم ثبت جهانی شود. به عنوان نماد حرکتی دینی در سراسر جهان طنین اندازد، که راه قدس نیز بزودی باز شود و خیل عاشقان توحید و عدالت به سوی آن دیار مقدس نیز روان شوند.

اینجانب به نوبه خود اربعین امام حسین(ع) را به دوستداران آن حضرت و بخصوص امام عصر(عج) تسلیت عرض می کنم.