تاریخ انتشار خبر: 26 اردیبهشت 1398 | 01:08:09
کد خبر : 5123
توصیه های غذایی در ماه مبارك رمضان از زبان رئیس مركزبهداشت غرب اهوا

وعده سحری در ماه رمضان مهمترین وعده ی غذایی است این وعده ی غذایی، مواد مغذی لازم و انرژی مورد نیاز برای تمرکز و فعالیت روزمره را تامین می کند.

به گزارش زاگرس  نشینان؛  مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز ضمن بیان مطلب فوق گفت: با توجه به تقارن ماه رمضان در چند سال اخير با فصل گرما، درصورت عدم صرف سحری  بدن در حدود ۱۵ساعت  گرسنه و تشنه نگه خواهد ماند که مسئله سبب کاهش متابوليسم بدن و یکی از عوامل مستعد کننده چاقی […]

به گزارش زاگرس  نشینان؛  مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز ضمن بیان مطلب فوق گفت: با توجه به تقارن ماه رمضان در چند سال اخير با فصل گرما، درصورت عدم صرف سحری  بدن در حدود ۱۵ساعت  گرسنه و تشنه نگه خواهد ماند که مسئله سبب کاهش متابوليسم بدن و یکی از عوامل مستعد کننده چاقی در افراد است. از سوي ديگر، خالي ماندن معده براي ۱۵ ساعت مي تواند  باعث تشديد بيمار يهاي گوارشي هم بشود. افت قند خون و کمبود آب بدن از ديگر مشکلات روز ه داراني است كه سحري نمي خورند 

شریفی افزود: درماه مبارك رمضان روزه داران بايد بيشترين انرژي بدن را با خوردن وعده سحري تامين كنند،به ویژه در افراد با فعالیت بدنی و فکری زیاد مانند نوجوانان، دانش آموزان، ورزشکاران و کارگران مصرف این وعده حائز اهمیت است. غذاي سحري ميتواند مانند غذاي ناهار و البته با مواد پروتئيني کمتري باشد زيرا متابوليسم گوشت و مواد پروتئيني، نياز به دفع آب از بدن دارد که اين امر مي تواند باعث تشنه شدن افراد در طول روز شود .

رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز در ادامه رعایت توصیه های زیر را در  وعده سحر در حفظ سلامت روزه داران موثر دانست :

در وعده سحر از پرخوری اجتناب کنید و هرگز سحری را تند میل نکنید این کار باعث دل درد و نفخ در طول روز می شود .

در هنگام سحر سعی کنید از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات های پیچیده و دارای فیبر مانند غلات کامل، خرما، حبوبات، میوه ها و سبزیجات به جای کربوهیدرات های ساده مثل قند، مربا، برنج و نان های بدون سبوس استفاده کنید زیرا در مدت طولانی تری هضم شده و باعث احساس سیری بیشتر می شود .

انواع سبز یها و صیفی ها مانند کاهو، گوجه فرنگی یا خیار علاوه بر ایجاد احساس سیری می تواند باعث کاهش حس تشنگی ما در طول روز گردد .

میو ه های آبدار فصل مانند هندوانه و طالبی برای سحری بسیار مناسب هستند چون می توانند مقداری از تشنگی ما در طول روز را کاهش دهند. مصرف میوه های ملینی مانند آلو، زردآلو یا انجیر هم می تواند علاوه بر تامین بخشی از نیازهای بدن به ویتامینها و املاح، تا حدی از ابتلا به یبوست هم پیشگیری کند .

از مصرف مقادیر زیاد نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه، چای و نو شابه در هنگام سحر اجتناب کنید، کافئین موجود در این نوشیدنی ها باعث دفع زیاد ادرار و در نتیجه کم آبی بدن در طول روز می شود .

حلیم (به عنوان یک منبع غذایی غنی از پروتئین با سرعت هضم کم) ، سوپ حاوی غلات سبوس دار و سالادهایی که حاوی حبوبات پخته شده مثل لوبیا پخته و کنجد و زیتون و تخم مرغ است، انتخاب های مناسبی جهت وعده سحری می باشند .

مصرف غذاهایی مانند آشهای سنگین، غذاهای پر از کشک، ماکارونی،تن ماهی، ماهی وته دیگ برای وعده سحر توصیه نمی شود و حتی بهتر است در وعده سحری کمی حجم برنج کم شده و بیشتر از نان استفاده شود .

استفاده از غذاهای خشک (کوکوها، کتلت و کباب ها)، مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس و همچنین غذاهاي پرچرب و سرخ شده و غذاهایی نظیر کله پاچه ،سیرابی وشیردان برای سحری توصیه نمی شود 

ازمصرف نمک زیاد درتمامی ایام بویژه به هنگام سحر خودداري شود زیرا نمک زیاد باعث دفع مایعات ازبدن و احساس تشنگی درطول روز خواهد شد. همچنین مصرف ادویه فراوان و ترشی ها نیز علاوه برناراحتی هاي گوارشی مانند ریفلاکس معده باعث تشنگی درطول روز می شود .

بسیاری از افراد بعد از صرف سحری از بیم تشنگی در طول روز به مقدار فراوان آب می نوشند که عادت صحیح غذایی نیست، برای کاهش تشنگی از لیموترش، ماست، سبزی خوردن و میوه های تازه استفاده شود. آب ساده، شربت آبلیموی کم شیرین و شربت خاکشیر هم می توانند نوشیدنی های بسیار مناسبی برای وعده سحری باشند 

بلافاصله بعد از صرف سحری دراز نکشید زیرا این امر موجب برگشت غذا از معده به مری و ناراحتی گوارشی می گردد .