تاریخ انتشار خبر: 23 اسفند 1396 | 00:18:55
کد خبر : 2279
یادداشتی از مجیدکیوانی:

وظایف شورای شهر اهواز در قبال امور فرهنگی و ورزشی!

به گزارش زاگرس نشینان؛” در تاریخ ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ به گزارش تابا؛ عبدالزهرا سنواتی عضو شورای اسلامی شهر به مشکلات مناطق کم برخوردار اشاره کرد و گفت: دلایل این موضوع فراشهری، فرااستانی و ملی است. جنگ تحمیلی یکی از علل این معضلات است.” – اندکی مطالعه روزانه در حوزه قوانین محوطه سازمانی  و رویدادهای تاریخی و بررسی […]

به گزارش زاگرس نشینان؛” در تاریخ ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ به گزارش تابا؛ عبدالزهرا سنواتی عضو شورای اسلامی شهر به مشکلات مناطق کم برخوردار اشاره کرد و گفت: دلایل این موضوع فراشهری، فرااستانی و ملی است. جنگ تحمیلی یکی از علل این معضلات است.”

– اندکی مطالعه روزانه در حوزه قوانین محوطه سازمانی  و رویدادهای تاریخی و بررسی تحولات مدیریت نوین در جهان امروز  برای هر مدیر و نماینده متعهد بی درنگ الزامی می باشد، فراموش نکنیم که از دوران جنگ تحمیلی ایران تا به امروز ۳۰ سال، معادل سه دهه سپری شده است! و جهان براساس ساعت در حال تغییر و دگرگونی های شگفت انگیز است.
از دیروز تا به امروز جوامع پیشرفته برای ترمیم و ساخت اینده ای بهتر در مملکت خود با آمادگی بیشتر و نهایت بهره برداری از منابع طبیعی و انسانی گام برمیدارند. قبول این واقعیت که جنگ تصویری زشت و دلخراش دارد پذیرفتنی است ولی همین جنگ ها نیز باعث رونق علمی، فرهنگی و اقتصادی کشورهای بیشماری شده است.
برای مثال، در تمام دوران جنگ ۸ ساله ایران و عراق باعث شد تا چهار کشور ترکیه، امارات عربی، پاکستان و المان غربی بیشترین سود اقتصادی بردند و داخل ایران نیز شش استان تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و گیلان که بیشترین پذیرایی را از جنگ زدگان خوزستانی را برعهده داشتند بعلت ماندگاری بیشتر مهاجرین بسوی توسعه یافتگی نسبتا مطلوبی حرکت نمودند.
اهالی سیاست و اقتصاد میدانند جنگ ها مهمترین عامل پیشرفت ملل سخت کوش بوده است. جنگ جهانی اول و دوم، ویتنام، جزیره کره، کوبا، بالکان و… هزاران رویداد جنگی دیگرمانع ازتوسعه اقتصادی در ان سرزمین ها نشد و همواره سیاستمداران با هوش کنترل عرق ملی وایجاد تعاملات جهانی با افتخار از رویدادهای جنگی ملل خود یاد می کنند و جمله معروف امام انقلاب “جنگ نعمت است” را میتوان یکی از ماندگار ترین جملات تاریخ سیاسی ایران ثبت کرد.
اما پس از جنگ تحمیلی ایران، میلیاردها دلار اعتبارات استانی و ملی تصویب و روانه خوزستان شد وشاهد بودیم که هزاران مدیر و مدیر نماها در طی این سه دهه نتوانستند ابتدایی ترین نیازهای زیستی را برای شهروندان این استان فراهم کنند!
قابل توجه این عضو شورای شهر اهواز؛ دیگر این نوع نظریات کلیشه ای که عدم توسعه یافتی در اهواز و خوزستان به نام جنگ تحمیلی و فرااستانی بوده پاسخگوی مطالبات مردمی نیست! مثالهایی از اشتباهات جبران ناپذیر مدیریت بومی پس از جنگ را یاد اوری میکنم.
آیا ساخت مسکن مهر در دور ترین نقاط شهری یکی از اشتباهات همین مدیریت استانی پس از جنگ در خوزستان نبود؟
آیا در ان دوران مدیر عالمی نبودی تا هیات دولت وقت را برای راه اندازی مسکن مهر در نقاط قابل زیست توجیه علمی و مهندسی کند؟
آیا در خوزستان پس از جنگ مدیری برای تعیین محل استقرار ساخت شهر رامین و شیرین شهر در موقعیت جعرافیایی مطلوب و نزدیک به حداقل امکانات شهری اهواز   راهنمایی کند؟
آیا بی توجهی به زیر ساخت های اولیه شهرسازی در کوی مهدیس، پردیس و دیگر محلات حاشیه شهر و اقدام به تغییرکاربری برخی ازفضای های عمومی شهری به افراد فرصت طلب و اقا زاده در دوران پیشین مدیریت های شهرداری اهواز متقاعد و مقابله کند؟
آیا صدور مجوز بی منطق برای ساخت در مناطق پرخطر ‌منبع اب، حصیر اباد و…آیا ربطی به جنگ تحمیلی و فرااستانی دارد؟
همین موارد اندک باعث عدم استقبال شهروندان اسیب پذیر از این طرحهای ملی مسکن مهر و امثالهم گردید. چون در این مناطق هیچگونه امکانات اولیه خدمات رفاهی و امنیتی فراهم نبود!
در ادامه بررسی این مصاحبه های خبری خاص، بیان این سخنهاازسوی یک فرماندار و عضو شورای شهر سابق ناگهان دچار شوک رسانه ای شدم! ایا اعضای شورای شهر و شهرداری اهواز نسبت به امور فرهنگی، اجتماعی و ورزشی از نظر قانونی تکلیفی برعهده ندارد؟
” ۲۰ اسفند ۱۳۹۶، تابانیوز سنواتی با بیان اینکه شهرداری پا را فراتر از وظایف خود گذاشته است؛ تصریح کرد: علیرغم اینکه در حوزه های فرهنگی، ورزشی، اجتماعی، مذهبی و غیره از نظر قانونی تکلیفی بر عهده ندارد، وظایف حدود ده دستگاه دیگر را انجام می دهد و جور کم کاری بسیاری از این دستگاه ها را می کشد. این به هیچ وجه قابل قبول نیست. نمی دانم واقعاً ادارات دیگر که متولی این امور هستند چه ماموریتی را بر عهده دارند؟! آیا صرفاً باید در بخش های خاص کار کنند؟! ”
” ۲۲ اسفند ۱۳۹۶. تابانیوز، حسین حیدری مخبر کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اهواز ادامه داد: هم اکنون شهرداری مرجع مسائل ورزشی، فرهنگی، مساعدت ها و غیره شده است. برای نمونه تیم های ورزشی متعددی به شهرداری و شورا مراجعه می کنند و درخواست مساعدت برای تهیه بلیت جهت رفتن به مسابقات کشوری را دارند! و دهها مورد دیگر…پرسش اساسی اینجاست ردیف های بودجه دستگاه های مسئول به کجا می رود که ما روزانه با اینهمه تقاضا مواجه هستیم!؟”

ظاهراً این دو نماینده منتخب دور پنجم شورای اسلامی اهواز وظایف معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شوراها را فراموش کردند و بر حسب وظیفه و رعایت حقوق شهروندی بخشی از وظایف کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای دو کلان شهر ایران برای انها یاد اوری میکنم:
– كميسيون فرهنگی، اجتماعی، و امور ورزشی(اصلی) شورای شهر تهران و شرح وظايف: ۱) بررسی كميسيون ها و لوايح مربوط به مسائل فرهنگی و هنری شهر ۲) بررسی طرح‌ها و لوايح مربوط به مسائل سياسی، امنيتی و اجتماعی شهر۳) بررسی طرح‌ها و لوايح مربوط به مسائل ورزش و ايجاد جاذبه های گردشگری بررسی طرح‌ها و لوايح مربوط به فعاليت‌های نهادهای اجتماعی ۴) بررسی طرح‌ها و لوايح مربوط به مسائل آموزشی و بهداشتی ۵) و …

– وظایف کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و امور ورزش شورای اسلامی شهر اصفهان: ۱) امور بهداشتی و درمانی ۲) امور عبادی مذهبی ۳) امور تعاون و امورخيريه ۴) امور تربيتی ۶)دفاع غيرنظامی ۶) امور اصناف و پيشه وران ۷) مسا ئل مربوط به اقوام و اقليتهای دينی ۸) مسائل مربوط به انتخابات شوراها ۹) امور مربوط به فرهنگ عمومی ۱۰) آموزش عمومی ۱۱) امورمربوط به جشنواره ها و سوگواره ها ۱۲) مراكز تفريحی و گردشگری و امور مربوطه ۱۳) امور نمايشگاه ها ۱۴) امورمربوط به كنفرانسها و همايشها ۱۵) امورهنری بررسی طرح ها و لوايح ۱۶) تبليغات شهری و روابط عمومی شهرداری ۱۷ ) امور ورزشی

بخشی از وظایف معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری اهواز:
۷) انجام اقدامات لازم در جهت اداره بهینه اماکن فرهنگی ، ورزشی، مذهبی و آموزشی همچون فرهنگسراها، کتابخانه ها، خانه های فرهنگی، سینما و…۸) توانمند سازی و ترغیب جوانان و نوجوانان در عرصه مشارکت در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی ۹) تلاش در جهت حفظ و نگهداری از آثار و ابنیه تاریخی و فرهنگ و گردشگری  ۱۱) برنامه ریزی و نظارت در طرحهای مناسب گردشگری در قالب نظام جامع گردشگری شهر برای ایجاد و ساماندهی فضای مناسب گردشگری ۱۲) نیاز سنجی،برنامه ریزی ومدیریت برنامه های فرهنگی،تفریحی کارکنان شهرداری ۱۶) سیاست گذاری توسعه ورزش های همگانی با رویکرد های محوری

– قابل توجه روابط عمومی شورا، هرچقدر در گوگل در مورد وظایف کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اهواز جستجو کردم مطلبی پیدا نکردم و متاسفانه این سایت شورا ماه هاست به روز نشده است!!

در پایان پیشنهاداتی به این دو دوست جهت پیگیری امور ورزشی در شهر اهواز ارائه میدهم:
۱) بعنوان نمایندگان محلی با دعوت از مدیر اداره ورزش و جوانان کلانشهر اهواز و مدیرکل مربوطه آن سازمان در صحن علنی شورا جهت انجام گفتمان، بررسی راه های تعامل و همکاری در نهایت پاسخگوی به شهروندان اقدام نمائید.
۲) در صورت انجام اجرا نشدن بخشی از پیشنهادات و اهداف مشترک فرهنگی و ورزشی شهرداری اهواز با اداره کل ورزش وجوانان استان، جهت دفاع از مطالبات قانونی شهروندان و پیگیری مصوبات انجام شده فی مابین با همکاری رئیس شورا، شهردار، نمایندگان اهواز در مجلس و استاندار خوزستان جهت پاسخگویی جامع تر از وزیر ورزش و جوانان پاسخگویی و پیگیری نمائید.