تاریخ انتشار خبر: 17 آبان 1398 | 14:06:31
کد خبر : 7188
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آبادان مطرح کرد

وجود ۱۰۰ صیاد فاقد پروانه صید در آبادان / منطقه آزاد اروند ظرفیت ایجاد اداره کل شیلات را دارد

موسوی با بیان اینکه ۱۰۰ صیاد در آبادان فاقد پروانه صید هستند گفت: در جلسه ای با حضور استاندار خوزستان برای ۳۵۰ صیاد این شهرستان مجوز سه ساله صادر شد و اکنون ۱۰۰ صیاد دیگر نیز فاقد پروانه صید هستند

 به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان ، سید زین العابدین موسوی  در نشست بررسی مشکلات صیادی شهرستان آبادان که با حضور رئیس سازمان شیلات ایران در محل سالن اجتماعات فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد، به نیاز صیادان این منطقه برای انجام فعالیت صیادی اشاره کرد و گفت: اگرچه تعدادی زیادی از صیادان دارای این مجوز هستند اما باز هم تعداد زیادی از داشتن آن بی بهره اند.

فرماندار ویژه شهرستان آبادان، خطاب به رئیس سازمان شیلات کشور افزود: صیادان سال های زیادی است که برای امرار معاش خود به این امر مشغول هستند که انتظار می رود دستور دهید مشکل صدور پروانه صیادی آنها نیز حل شود و دیگر صیاد بدون پروانه صید در منطقه نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: اتحادیه های صیادی این منطقه مسائل و مشکلاتی دارند، در جلسه ای که با حضور استاندار خوزستان برگزار شد با مساعدت ایشان برای ۳۵۰ نفر از صیادان این شهرستان مجوز سه ساله (توسط شورای تامین استان) صادر شد و در حال حاضر نیز ۱۰۰ صیاد دیگر بدون پروانه صید هستند و این نیز زیبنده آبادان نیست.

موسوی تصریح کرد: تعداد ثبت نامی ها برای مجوز صیادی بیش از ۴۰۰ نفر است و به طور حتم اگر امکانات و ظرفیت ها بیشتر شود باز هم این تقاضا را با توجه به گسترش اسکله ها خواهیم داشت.

وی از وضعیت قرار گرفتن لنج ها و شناورها در پارکینگ در چندین ردیف آن هم در فضایی که گنجایش ندارد ابراز نارضایتی کرد و اذعان داشت: برای شهرستان آبادان که صیادی در آن حرف اول را می زند این وضعیت چندان مناسب نیست.

فرماندار ویژه آبادان اظهار کرد: این وضعیت سبب آزار و اذیت صیادان می شود چرا که آنها به جای آنکه عرصه دریا را انتخاب کنند در حاشیه این کار را انجام می دهند و در عراق علاوه بر اینکه خودشان کار را انجام می دهند، پیمانکار گرفته اند و لایروبی می کنند.

وی بیان کرد: با توجه به وضعیت آبادان در مبحث صیادی باید مسائلش به سطح پیگیری جدی برسد تا شاهد کوچ صیادان به نقاط دیگر نباشیم؛ رودهایی که صیادان از آنها استفاده می کردند، پر از گل و لای شده و به دلیل عدم لایروبی، شناورها به اجبار تنها در یک یا ۲ رود رفت و آمد می کنند.

موسوی به وجود مشکلات بسیار در حوزه کشاورزی و نخیلات تاکید کرد و ابراز کرد: ۲ میلیون نخل خشک شده اند و از زمان جنگ تاکنون هیچ جایگزینی برایشان انتخاب نشده و هزاران هکتار نخستان را در اروندکنار از دست دادیم.

وی عنوان کرد: متاسفانه به دلیل عدم تامین اعتبارات در بحث کشاورزی و شیلات در شهرستان مشکلات زیادی داریم، به رغم تلاش سه نماینده و دولت برای آنکه کاری برای این شهرستان انجام شود اما ما هنوز با ابتدایی ترین مسائل مرتبط با شیلات و کشاورزی درگیر هستیم، این شهرستان در بحث آبزی پروری ماهیان شور، مَطلع کار است که امید می رود در این باره نیز همراهی، کمک و توجه شود.

فرماندار ویژه آبادان از وجود ظرفیت برای ایجاد اداره کل شیلات در منطقه آزاد اروند خبر داد و تاکید کرد: طبق قانون مناطق آزاد، سازمان هایی که در این گونه مناطق فعالیت دارند، باید به اداره کل تبدیل شوند که در این زمینه نیز مواردی همچون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل ورزش و جوانان و چند مورد دیگر را نیز داریم؛ لذا با توجه به میزان فعالیت و ظرفیت موجود منطقه، اداره کل منطقه آزاد اروند باید به صورت مستقل از استان در این منطقه ایجاد شود.