تاریخ انتشار خبر: 23 مهر 1398 | 21:33:01
کد خبر : 6731

وجود گسلهای جوان در خوزستان لزوم آمادگی برای زلزله را مضاعف می‌کند/آموزش، آگاهی بخشی و تبلیغات میدانی لازمه مواجهه با بحرانها

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با تاکید بر نقش آموزش در پیشگیری از حوادث در بحران‌ها به ویژه در هنگام زلزله، گفت:وجود گسل‌های جوان در جغرافیای خوزستان، اهمیت توجه به خطر زمین لرزه و نحوه مقابله با آن را برای استان دو چندان می‌کند.

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛کیامرث حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری  روز سه شنبه در نشست هماهنگی برگزاری بیست و یکمین مانور سراسری زلزله و ایمنی مدارس خوزستان در اداره کل مدیریت بحران استانداری گفت: به این منظور باید آموزش، آگاهی‌بخشی و تبلیغات میدانی برای مقابله با بحران‌ها بیشتر شود و اطلاع رسانی مناسب و موثر از سوی رسانه‌ها در این زمینه صورت گیرد، اگر با بالابردن آگاهی‌بخشی بتوانیم حتی جان یک نفر را در بلایای طبیعی نجات دهیم به بیان قرآن مانند این است جان بشریت را نجات داده‌ایم.

وی اضافه کرد: وضعیت توپوگرافی اینجا با دیگر نقاط کشورمتفاوت است، نوع و جنس خاک در نقاط زاگرسی این استان با جنوب غرب آن تفاوت دارد همین ویژگی ها نیاز به مطالعه و توجه ویژه به استان در حوزه لرزه نگاری را مشخص می کند.

حاجی زاده گفت: برگزاری مانورها تاکیدی بر بالا بردن ضریب ایمنی در مدارس، مناطق در معرض خطر، منازل مسکونی و… است و زمانی یک مانور موثر و نتیجه بخش خواهد بود که با آموزش همراه بوده و موجب بالابردن آگاهی مردم شود.

وی بیان کرد: در استان خوزستان مجموعه مدیریتی و مردم اغلب اوقات در حال چالش و دست و پنجه نرم کردن با بحران‌ها و رویداهای طبیعی و غیر طبیعی هستند و همین امر نشان می‌دهد که کار کردن در استان خوزستان با دیگر استان‌ها متفاوت است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با بیان این که زمین لرزه یکی از بحران‌های مهم استان خوزستان به شمار می رود بیان کرد: در سال جاری در استان خوزستان ۲ زمین لرزه بزرگ داشتیم که یکی از آن‌ها زمین لرزه مسجدسلیمان به بزرگی ۵.۷ ریشتر و دیگری زمین لرزه اندیکا با ۴.۶ ریشتر بود که هر دو نیز موجب خساراتی شدند، سال گذشته نیز نزدیک به ۱۲۰ زمین لرزه در گوریه و شعیبیه شوشتر داشتیم.

وی بیان کرد: در زمین لرزه مسجدسلیمان سه گسل لهبری، رامهرمز و مسجدسلیمان فعال شدند و زمین لرزه ای با آن شدت را ایجاد کردند که می‌توانست تلفات بالایی داشته باشد اما با لطف خدا، همکاری مردم و حضور میدانی دستگاه‌های متولی در زمان زمین لرزه تلفات جانی نداشتیم.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با تاکید بر نقش مهم آموزش و پرورش، جمعیت هلال احمر و صدا و سیما در مانور زلزله و ایمنی مدارس توضیح داد: این گونه رزمایشها علاوه بر مدارس باید در دانشگاه‌ها نیز برگزار شود چراکه جمع زیادی از افراد جامعه به ویژه نیروی انسانی جوان کشور در دانشگاه‎ها هستند.

وی یادآور شد: با توجه به برنامه ریزی ها در ستاد مدیریت بحران استان و حضور همه دستگاه های شرکت کننده در مانور زلزله و ایمنی مدارس، طی ۲ سال گذشته خوزستان در این مانور رتبه برترکشوری را به خود اختصاص داده اما نباید تنها کسب رتبه برتر برای استان مهم باشد بلکه سطح کیفی مانور هم نسبت به سال گذشته و هم نسبت به دیگر استان‌ها باید ارتقا یابد.

بیست و یکمین مانور سراسری زلزله و ایمنی مدارس خوزستان ششم آذر ماه سال جاری در یکی از مدارس خوزستان به طور همزمان با سراسر کشور برگزار می شود.