تاریخ انتشار خبر: 26 خرداد 1400 | 22:40:12
کد خبر : 10334
یادداشتی از ملک محمد مکوندی:

هشدار!!هشدار!!/ دفاع ازجمهویت / انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ممکن است اخرین انتخابات باشد

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمد مکوندی فعال سیاسی -اجتماعی دریادداشتی باعنوان: هشدار!!هشدار!!/ دفاع ازجمهویت / انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ممکن است اخرین انتخابات باشد. چرا باید برای حفظ جمهوریت نظام و دفاع از ازادی های حداقلی فعلی و صلح و ارتباط با تمام دنیا از جمله غرب و امریکا اولا رای داد. و چرا در […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمد مکوندی فعال سیاسی -اجتماعی دریادداشتی باعنوان: هشدار!!هشدار!!/ دفاع ازجمهویت / انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ممکن است اخرین انتخابات باشد.

چرا باید برای حفظ جمهوریت نظام و دفاع از ازادی های حداقلی فعلی و صلح و ارتباط با تمام دنیا از جمله غرب و امریکا اولا رای داد. و چرا در این برهه زمانی که با سناریو و رد صلاحیت گسترده توسط شورای نگهبان همه ی ایران دوستان را از صحنه خارج کردند، باید به “همتی” رای داد؟

گرچه کمتر از ۴۰ ساعت دیگر به برگزاری انتخاب ریاست جمهور باقی نمانده است اما همچنان عده ای مرددند و هنوز تصمیم قطعی برای شرکت و یا عدم شرکت در انتخابات نگرفته اند.برخی از وضعیت موجود ناراحتتد ولی هنوز به بهبود اوضاع امیدوارند و تا کنون قطع امید نکردند.عده ای کاندیدای مورد دلخواه انها توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده است. عده ای هم طبق روال موجود امیدی به تایید شدن توسط شورای نگهبان نداشتند و ثبت نام نکردند.

گروهی از ابتدا شعار عدم شرکت در انتخابات را سردادند که این گروه به دو دسته تقسیم می شوند بخشی می گویند: رای دادن ما بی تاثیر است. مگر تا حالا که رای داده ایم چه اتفاق مثبتی در زندگی فردی و اجتماعی ما رخ داده است. چون اصولا ساختارنظام به گونه ای است که نهادهای انتخابی مردم مانند مجلس و ریاست جمهوری از اختیارات زیادی برخوردار نمی باشند.و اینکه فضا برای حضور سلیقه های مختلف بدلیل نظارت استصوابی شورای نگهبان وجود ندارد و ما را وادار به انتخاب بین بد و بدتر می کنند بنابراین برای چی رای بدهیم؟ بخش دیگر کلا مخالف نظام هستند و سعی دارند با ترغیب مردم به عدم شرکت در انتخابات مشروعیت نظام را در داخل کشور و در مجامع بین المللی زیر سوال ببرند و انرا تضعیف نمایند و به جامعه جهانی نشان دهند مردم، این حکومت را نمی خواهند که حاصل ان بی اعتبار کردن کشور در جامعه جهانی و ایجاد موانع متعدد در فضای دیپلماسی خارج ازکشوراست.

گروه سوم گروهی هستند که عملا قدرت ارکان اصلی کشور را در دست دارندو در کنار دولت منتخب، دولت پنهان، دولت در سایه، دولت موازی،را در اختیارخود دارند، اما همانطور که یکی از روحانیون گفتند به منظور خالص سازی نظام درصدد فتح مجلس و ریاست جمهوری هستند. لذا عدم شرکت در انتخابات از اهداف اصلی این گروه است. انها در گذشته برای انتخابات مجلس و هم اکنون برای انتخابات ریاست جمهوری همه گونه سناریو طراحی کردند تا مردم در انتخابات شرکت نکنند.همانطور که مجلس را در نتیجه قهر مردم با صندوق ها و با حداقل رای فتح کردند، هم اکنون نیز امیدوارند با قهر مردم با صندوق های رای، ریاست جمهوری را فتح نمایند.ایا اجرای تربیون های آزاد در اکثر شهرها که بیشتر انها از رای بی رای و یا رای ندادن صحبت می کنند و‌گاها به مقامات از جمله مقام رهبری جسارت می کنند و‌کسی با انها کاری ندارد شک بر انگیز نیست؟

این انتخابات و تبعات بعد از ان مبهم و راز الود است. اتفاقات متعددی از رد صلاحیت ها گرفته تا سخنان کسانی که اعتقادی به رای مردم ندارند، و یا افرادی که صحبت از خالص سازی و پاکسازی می کنند، و یا عده ای که صحبت از امیر نشینان خلیج فارس و ترکمنستان می کنند که در انجا انتخابات وجود ندارد و مردم راحت هستند، و ابهامات دیگر که بعدها مشخص خواهد شد “همچون رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی که پس از هشت سال رازش برملا شده است” همه و همه ی این خط و نشان کشیدنها بیانگر تضعیف جمهوریت نظام و احتمال برگزاری اخرین انتخابات ریاست جمهوری می باشد.

در شرایطی که تضیف جمهوریت نظام و عدم تداوم انتخابات ریاست جمهوری محتمل است و امکان انجام ان بسیار قوی است، هیچ بهانه ای برای رای ندادن وجود ندارد.انهایی که می گویند رای ما بی تاثیر است اکنون باید بدانند که رای شان تاثیر گذار ترین مرحله تاریخی جنبش مردمی با کمترین هزینه است. انهایی که فکر می کنند با رای ندادن و قهر با صندوق های رای باعث تضعیف نظام می شوند، باید بدانند که چنین تجربه ای در تمام کشورهای دنیا منجر به شکست شده و بر عکس حکومت ها روی به اقتدار گرایی و انسداد و استبداد اوردند.در هیچ کشوری اجرای تمام اصول دموکراسی به یکباره اتفاق نیفتاده است. بلکه جوامع تدریجا به سمت دموکراسی حرکت کرده اند.بنابراین این دوستان باید به خود ایند و همین میزان دموکراسی را که با دادن هزینه های زیاد بدست اوردیم به یکباره از دست ندهیم اتفاقات دوران مصدق و‌مشروطه که منجر به اقتدار گرایی و انسداد شده است را نباید فراموش کنیم. رای دادن شما در این مرحله تاریخی حفاظت از جمهوریت نظام و انچه که تا کنون ولو اندک از ازادی و دموکراسی بدست اوردیم، را محقق می سازد.

شعار رایی بی رای، و شعار اصلاح طلب و اصول گرا دیگه تموم ماجرا، طراحی گروهی در داخل است که به جمهوریت نظام اعتقادی ندارند و همچنین عوامل وابسته به انها در شبکه های خارجی است که دارای منافع فراوان در داخل کشور هستند و شرکت های انها دراجرای پروژهای بزرگ و وارادات و صادرات فعال هستند،اما ژست معاند نظام را به خود گرفته اند.بنابراین مردم عزیزایران بایستی در این برهه حساس کنونی فریب نیرنگ و پیچدگی اوضاع را نخورند و با رای خود از جمهوریت و سایر دست اوردهای دموکراسی حفاظت نمایند.

مطلب بسیار مهمی که از رای دادن اولی تر است، این است که علاوه بر رای دادن باتوجه کرد که رای خود را به کسی مانند همتی بدهیم، که علنا و عملا در مناظرات و سخنان خود در ملا عام و سایر رسانه ها با شجاعت تمام از جمهوریت نظام ، ازادی های فردی و اجتماعی، و مهم تر از انها از ارتباط با دنیا بخصوص غرب و امریکا و صلح با کشورهای منطقه از جمله عربستان و بهبود اوضاع اقتصادی در نتیجه ارتباط با غرب و امریکا و سایر کشورها و ابر قدرت ها و اتخاذ سیاست متوازن در روابط بین الملل دفاع کرد. از ازادی بیان و حقوق شهروندی و ازادی رسانه ها و احزاب و توسعه فضای مجازی سخن گفت, و عنوان نمود در مقابل انحصار گرایان خواهد ایستاد و فرصت تنفس به مردم ایران می دهد تا بتوانند با اقدامات اتی و در گام های بعدی، اصول دموکراسی را محقق سازندو از مبارزه واقعی و با دادن لیست یازده نفره به رییسی در همین ابتدا شجاعت خود را نشان داد حمایت کرد خوشبختانه مهر علیزاده هم که دارای جنین افکارب بود کنار رفته است و تنها همتی در صحنه باقی مانده است. هر ۵ کاندیدای اصول گرا، تفکر و برنامه هایشان از یکجا و یک محل نشات می گیرد,محسن رضایی علیرغم اینکه در مناظره ها موضعی خلاف چهار کاندیدای دیگر اصول گرا نگرفته بود، اما سعی دارد خود را مستقل تر نشان بدهد. نباید فریب شعار های دهن پر کن مقطعی همچون یارانه های ۲۰۰ و ۴۵۰ و ۵۰۰ هزار تومانی که منبع مشخص ندارند و می خواهند با حذف یارانه های انرژی مثل برق، بنزین گازوئیل و گاز که قیمت انها سر به فلک خواهد کشید، انرا پرداخت نمایند اقبال نشان داد. چون مردم باید چند برابراین یارانه را به طرق دیگر پرداخت کنند، انها اعتقادی به ارتباط با امریکا و غرب و برجام ندارندگرچه درمناظرها غیرمستقیم اشاره ای مبهم و کوتاه داشتند اما اینها کسانی بودند که طی چند سال گذشته با برجام مخالف بودند و کلمه متعفن را به ان نسبت دادند .اینها شعارشان اقتصاد مقاومتی است که چیزی من در اوردی است و در هیچ یک از مکاتب اقتصادی دنیا چنین موضوعی وجود ندارد. انها با غرب ستیزی هر ان ممکن است برنامه هسته ای ایران را به شورای امنیت و احیا ۶ قطعنامه تحریم بین المللی ببرند.