تاریخ انتشار خبر: 5 مهر 1399 | 22:50:14
کد خبر : 9329
استاندارخوزستان:

نیازمند منابع بیشتری از سوی دولت برای جبران عقب‌ماندگی‌های خوزستان هستیم

شریعتی با بیان اینکه خوزستان به دلیل گستردگی، وسعت و آب رودخانه‌های فراوان دارای پراکندگی جمعیت است گفت: این امر علاوه بر اینکه باعث تولید بیشتر و ایجاد ثروت می‌‌شود هزینه‌ها را نیز افزایش می‌دهد که می‌طلبد دولت منابه بیشتری به این استان اختصاص دهد

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛غلامرضا شریعتی استاندارخوزستان در آئین بهره‌برداری از فاز دوم آبرسانی به روستاهای حاشیه رودخانه دز (روستاهای مسیر جنوبی) اظهار کرد: همانطور که برق، گاز، راه‌ها و … زیرساخت توسعه است، آب هم علاوه بر توسعه، به عنوان زیرساخت حیات، وجود و هستی تلقی می‌شود و تامین آب شرب حق مردم و تکلیف دولت و حاکمیت است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه تلاش ما در این مسیر بر این امر استوار است که این حرکت را مستمر و پایدار تا آخرین روستاها به انجام برسانیم افزود: خوزستان استانی دارای گستردگی، وسعت و آب فراوان است و بیش از ۳۰ درصد آب‌های شیرین کشور را تامین می‌کند.

وی اضافه کرد: استان‌های مرکزی ما به علت اینکه بخش زیادی از آنها کویری و خشک است، خود به خود تجمیع در آن صورت گرفته و یا شهرهای آنها بزرگ هستند و یا روستاهای محدودی دارند اما خوزستان به علت آب و رودخانه‌های زیادی که دارد، دارای پراکندگی است به طوری که در این استان چهار هزار و ۲۰۰ آبادی و روستا داریم.

شریعتی تصریح کرد: این امر از این بابت که از منابع آبی و زمین‌‌های استان استفاده خوبی شده و امنیت غذایی و کشت فراوان و تولید ثروت زیاد می‌شود و استقلال غذایی صورت می‌گیرد، ارزشمند است اما از جهتی نیز خدمات‌رسانی را سخت‌تر می‌کند و هزینه‌ها را افزایش می‌دهد و سرانه آب به ازای هر نفر بیشتر درمی‌آید.

وی ابراز کرد: این پراکندگی برای تولید بیشتر گندم، کلزا، برنج، حبوبات و … بیشتر شده، اگر چه هزینه‌های خدماتی و زیرساختی را بالا برده ولی در عین حال در جهت افزایش تولید و ایجاد ثروت بیشتر برای کشور هم مؤثر است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه این موارد می‌طلبد تلاش و اهتمام بیشتری صورت گیرد و در مرکز اقناع‌سازی شود که بتوانیم منابع بیشتری جهت جبران عقب‌ماندگی‌ها دریافت کنیم ادامه داد: اینکه ۷۰۰ روستا در استان دچار تنش آبی است از یک سو نشان می‌دهد سه‌هزار و ۵۰۰ روستا وضعیت آبی مناسبی دارند ولی از سوی دیگر نقطه نگران‌کننده و حساسی است که باید در این مسیر حرکت کنیم و این مشکلات را بهبود بخشیم.

وی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در مناطق محروم و روستاهای دوردست انجام شده ولی باعث شده که توجه ما به اهواز و روستاهای نزدیک به مرکز استان کمتر شود عنوان کرد: تلاش کردیم برای رفع این مشکل مساله محور و شهر به شهر پیش رویم و با رفع مشکلات آب روستاها و شهرها جشن آب را در شهرستان‌ها برگزار کنیم.

شریعتی خاطر نشان کرد: در کارون جشن آب انجام شده و امیدواریم بتوانیم به زودی با تامین آب روستاهایی مثل قلعه سحر و دب حردان جشن آب را در اهواز هم برگزار کنیم و به همین منوال مسیر را ادامه دهیم و شهر به شهر و مساله محور پیش رویم و این موضوع را به سرانجام برسانیم.