تاریخ انتشار خبر: 28 اردیبهشت 1400 | 19:00:49
کد خبر : 10130
یادداشتی از ملک محمد مکوندی:

نگاهی به سخنان کاندیداها در هنگام ثبت نام و پس از آن

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ ملک محمد مکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان: نگاهی به سخنان کاندیداها در هنگام ثبت نام و پس از ان بخش اول: سیدابراهیم رئیسی قبل از هر چیز باید گفت که مشکل اصلی کشور ناشی از دو عامل است که هیچکدام از کاندیداها از گذشته تا کنون علی رغم اینکه […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ ملک محمد مکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان: نگاهی به سخنان کاندیداها در هنگام ثبت نام و پس از ان

بخش اول: سیدابراهیم رئیسی

قبل از هر چیز باید گفت که مشکل اصلی کشور ناشی از دو عامل است که هیچکدام از کاندیداها از گذشته تا کنون علی رغم اینکه بدان واقف هستند، جرائت و جسارت گفتن انها و دادن پیشنها اصلاحی را ندارند.

الف: اشکال ساختاری نظام:
جمهوری اسلامی که در ۴۲ سال پیش برای جامعه سنتی ایران طراحی شده بود پاسخ گوی نیازها وخواسته های جامعه فعلی ایران که به سرعت از سنت به سمت مدرنیته در حرکت است و بیش از ۶۰ درصد ان از سنت گذشته و به مدرنیته پیوستند، نیست. نظام نیاز به اصلاح ساختار و تغییراتی در قانون اساسی و نگاهی جدید به جامعه دارد. مدرنیته و حتی تفکر حکومت لائیک به حوزه های علمیه کشانده شده است که مقام معظم رهبری اخیرا از این موضوع اظهار نگرانی کردند البته در حوزه علمیه نجف مدتهاست که اغاز گردیده است شیعه مذهب پویایی است که توانایی صدور احکام متناسب با زمان و مکان را دارد. بنابراین هر کدام از اقایان کاندیدا ها و دوستان دیگر اگر واقعا خواهان حفظ بقای نظام جمهوری اسلامی هستند و به یکپارچگی ابران عزیز فکر می کنند. و ایران و ایرانیان برای انها مهم است، باید بر تغییر ساختار در درون نظام پافشاری کنند.و تا این تغییر حاصل نشود درب برهمین پاشنه می چرخد. مجلس اخیرا اعلام کرد ۶۰ میلیون نفر معادل ۷۴ درصد جمعیت ایران واجد گرفتن یارانه هستند. مدتهاست که عمده مردم کشور از خطر فقر گذشتند و به خط فلاکت رسیدند‌‌ احمد توکلی ضمن ارائه این امار فرمودند:وضعیت کشور انقدر خراب است که حکومت ملزم است حتی احکام اولیه و اصول اساسی را زیر پا بگذارد و به مردم کمک کند و این پیش فرض من است.چرا که اگر حکومت اینکار را نکند ممکن است ان اتفاقی رقم بخورد که “نباید”

سیاست خارجی:
اشکال بعدی در سیاست خارجی ایران نهفته است که بر اساس ایدئو لوژی، ارمانگرایی و موعود گرایی انجمن حجتیه که در تار و پود برخی از بخش های نظام نفوذ کرده است، استوار است. این سیاست باید هرچه سریعتر تغییر کند و بر مبنای منافع ملی تعریف شود و روابط متوازن با تمام کشورها از جمله غرب و امریکا اولویت اول ما باشد. میزان خیانت و ظلمی که روسیه به ایران کرده است یک چهارم انرا امریکاییها انجام نداده اند. در مقاله ای جداگانه خیانت های روسیه را خواهم اورد.

بخش عمده ای از حاکمیت پس از ۴۲ سال تجربه ناموفق به سیاست موازنه منفی و یا سیاست متوازان بین المللی و صلح با امریکا رسیده است. عنقریب خبرهای خوب از وین و بغداد خواهد رسید. البته اگر مدافعین روسیه و یا بعبارتی جاسوسان روسیه و اسرائیل مانع تراشی نکنند. جنگ در غزه و اسراییل و اتفاقات عراق که منجر به صدور بیانیه ۴۴ نماینده جمهوری خواه مبنی بر توقف مذاکرات برجام به خاطر امنیت اسراییل شده است، همه در یک راستا و انهم توقف برجام۹۴ در وین و برجام پلاس در بغداد است.نظام تصمیم دارد سیاست متوازن بین المللی ازجمله روابط با امریکا وغرب را جایگزین سیاست یکطرفه با روسیه کند. افشای نوار صوتی ظریف که احتمالا با هماهنگی صورت گرفته است به منظور هشدار به
طرفداران روسیه در ایران بود. بدون اجرای این دو موضوع هیچ برنامه ای موفق نخواهد بود.

پس از ثبت نام کاندیداهای مطرح در وزارت کشور هر کدام در همان روز ثبت نام و یا طی یکی دو روز گذشته مواضع خود را کم و بیش اعلام نمودند. اینک گزیده ای از مواضع و سخنان انها را مطرح و مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.

قبل از ورود به موضوع مورد نظر باید توصیه برادرانه به همه کاندیداهای محترم داشته باشم که تمام شما ها در بوجود امدن شرایط فعلی کشور نقش داشته اید که توضیح داده خواهد شد بناایران ادعای” ننه من غریبه ام در نیاورید”و بهتر است در مناظره ها ابروی یکدیگر را نبرید و بیش از این نظام را در معرض ضعف قرار ندهید، چرا که نتیجه ان به جز افزایش بد بینی در بین مردم و کاهش اعتماد عمومی به نظام،
نفع دیگری نخواهد داشت.

رئیسی :شرکای وضع موجود نمی توانند مدعی “تغییر” باشند.

محسن رضایی:

تمام دولت ها و‌مجالس گذشته اگردرست عمل می کردند به این روز گرفتار نمی شدیم. مقصر وضع موجود انها هستند. به ثبات اقتصادی نیاز داریم.من در تمام این مدت عضو هیچ دولتی و مجلسی نبودم و مسئولیتی نداشتم. مقصر دولت ها و مجالس گذشته هستند.
اختیارات را به مناطق کشور می دهیم.جبهه انقلاب با تمام قدرت وارد شده و با تمام قدرت ادامه خواهد داد.ما با ۲۵ کشور اسیای
جنوب غربی اتحادیه ای همانند اتحادیه اروپا تشکیل خواهیم داد.

علی لاریجانی:
تعامل هوشمندانه با غرب، همکاری سازنده با شرق و برادری با کشورهای منطقه پیش شرط پیشرفت اقتصادی و جهش تولید است.مسئله اصلی، اقتصادکشور است.فرهنگ، سیاست داخلی و سیاست خارجی قطعا در خدمت مسئله مهمی به نام اقتصاد است

اسحاق جهانگیری:

برای صیانت از حقوق و ازادی های اساسی شهروندان گام های عملی بر می داریم. انچه بعنوان معاون اول اختیارش را نداشتم اجرایی خواهم کرد. در سال های گذشته با مسائل و تنگناهای گوناگون مواجه بوده و اکنون نیازمند افق گشایی های واقعی در زندگی مردم برای رفع تحریم ها و رشد اقتصادی پایدار و اشتغالزا و باز تولید عادلانه ثروت هستیم..

وضعیت فعلی کشور محصول عملکرد کل نظام است‌. اعم از رهبر معظم انقلاب و تشکیلات زیر مجموعه ، سه قوه اعم از روسا و تمام تشکیلات زیر مجموعه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان
مجلس خبرگان. نیروهای نظامی و انتظامی به تناسب مسئولیت های که عهده دار بودند در ایجاد شرایط فعلی کشور نقش داشته اند. جناب رییسی شما نمی توانید از زیر بار مسئولیتی که طی ۴۲ سال گذشته داشته اید و تاثیر ان بر وضعیت کنونی شانه خالی کنید و‌‌گناه را صرفا به گردن مجالس گذشته و دولت های گذشته بیندازید.قوه قضائیه ترازوی عدالت در یک کشور است.شمادر مسئولیت های بی شماری که طی این چهل دو سال در این قوه داشته اید چقدر در راستای عدالت اقتصادی و اجتماعی مردم و مبارزه با ظلم و فساد و نظارت بر دستگاههای اجرایی به غیر از دو سال اخیر که فساد در کشور سیستماتیک شد و دیگر خیلی دیر شده بود نقش داشته اید؟ فاصله مردم از حکومت و اعتماد عمومی انها به نظام از ۹۸/۲ درصد اری به جمهوری اسلامی به ۳۰ در صد در مجلس یازدهم رسیده است. ایا عملکرد شما در این ۴۲ سال در قوه قضاییه باعث تقویت اعتماد عمومی مردم به نظام شده است یا نه برعکس باعث فاصله گرفتن انها از نظام.؟ محافظت از ازادی های فردی و اجتماعی، حقوق مدنی افراد، ازادی مطبوعات و رسانه و مطالبه حقوق عامه که تاثیر بسیاری بر توسعه اقتصادی و اجتماعی و سیاسی دارند بعهده قوه قضاییه است.ایا واقعا از این حقوق محافظت فرمودید؟ شما مدت ها قائم مقام قوه قضاییه بودید. مدتها دادستان کل کشور بودید. چرا مانع برخورد غیر قانونی، فله ای و قلع و قم مطبوعات و رسانه ها توسط سعید مرتضوی در دولت احمدی نژاد نشدید؟.چرا اجازه دادید ان برخوردهای شرم اور با فرزندان ملت در کهریزک توسط سعید مرتضوی صورت گیرد اگر مقام معظم رهبری شخصا وارد نمی شد پرونده مقصرین مثل ده ها پرونده دیگر مختومه می شد.

اگر می گویید رییس قوه قضاییه فرد دیگری بود.شما اعتراض می کردید از سمت خود استعفا می دادید.در تمام نظام های دنیا سه مولفه اصلی قدرت در هر کشور شامل اعتماد عمومی مردم به حکومت تحت عنوان “قدرت مردمی” قدرت اقتصادی،” “قدرت نظامی وجود دارد که قدرت مردمی بالاترین مولفه قدرت هر کشور است.

آیاعملکردقوه قضاییه که جنابعالی همیشه یک پای ثابت و مهم آن بودید باعث‌ کاهش اعتماد عمومی مردم به عدالت نظام نشده است.؟
تمام مجالس گذشته و روسای جمهور محصول نظارت استصوابی شورای نگهبان هستند؟ ایا یکبار به عملکرد این شورا اعتراضی داشته اید؟

در این دوسال اخیر به اتفاق روسای دوقوه مجریه و مقننه در شورایعالی اقتصادی کشور که با تقاضای غیر قانونی رییس جمهور از مقام معظم رهبری و موافقت ایشان تشکیل شد حضور داشتید، و تمام تصمیمات اقتصادی و ارزی و صادرات و واردات و سایر مسائل مهم در انجا تصمیم گیری می شد و به جای مجلس قانون وضع می کردید و سیاست های اقتصادی را در شرایط تحریم هدایت می کردید. علاوه بر اینکه این شورا خلاف قانون اساسی به جای مجلس قانون گذاری میکرد، اما در هر حال در تصمیمات مهم کشوری حضور داشتید.حال چگونه می فرمایید” شرکای وضع موجود نمی توانند مدعی تغییر باشند”.باید بدانید وضع موجود حاصل عملکرد همه شما و کل نظام است و به اسانی نمی توان از زیر بار ان شانه خالی کرد و به گردن دیگران انداخت.