به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ سیدحمیدحسینی دبیر بنیاد فرهنگی اجتماعی زاگرس نشینان در یادداشتی باعنوان: نقد شریعتی در ترازوی اخلاق و معیارها اسلام عزیز برای حفظ آبرو و حرمت و شخصیّت مؤمنان اهمیّت زیادی قائل است تا آنجا که حق تعالی در قرآن کریم میفرماید: پس کسی را که خداوند مدافع او است چگونه انسان […]
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ سیدحمیدحسینی دبیر بنیاد فرهنگی اجتماعی زاگرس نشینان در یادداشتی باعنوان: نقد شریعتی در ترازوی اخلاق و معیارها
اسلام عزیز برای حفظ آبرو و حرمت و شخصیّت مؤمنان اهمیّت زیادی قائل است تا آنجا که حق تعالی در قرآن کریم میفرماید:
پس کسی را که خداوند مدافع او است چگونه انسان به خود جرأت میدهد که پردهاش را بدرد و رازش را فاش کند یا عیبش را آشکار سازد، و یا بی دلیل به او تهمت وارد نموده و آبروی او را بریزد و به حیثیّتش صدمه برساند(سوره حج آیه۳۸).
عرصه ی سیاست ،عرصه ی نسبیت هاست.هیچکس مطلقا خوب و یا مطلقا بد نیست.اما علی القاعده هر سیاستمداری در پی بهبود امور و دستیابی به نام نیک است.
غلامرضا شریعتی سیاستمداری از جنس اصلاحات است و گوشت و پوست وخون او با این تفکر درهم آمیخته است .اما او پذیرفته است که کارگزار ارشد دولت اعتدالگرای حسن روحانی باشد و بر این عهد وفادار مانده است.
او تلاش کرده است در شرایط دشوار تحریم ها و گرفتاری های اقتصادی مملکت برای دولت حاشیه درست نکند. حضور وی در این موقعیت دشوار و همزمانی دوران تصدی او با نمایندگان عمدتا اصولگرای خوزستان ،شرایط بازی را به گونه ای دیگر رقم زد اما او هر جا که توانست از نیروهای تحول خواه بهره گرفت و در جاهای دیگر به کارآیی و همراهی افراد با دولت بسنده کرد. او دراین مسیر صعب و سخت موفق شد نیروهای حامی دولت را در اغلب شهرها و در راس دستگاه های اجرایی استان بکار بگمارد. ممکن است آرایش نیروهای مدیریتی استان و شهرستان ها با ایده آل اصلاح طلبان جور در نیاید اما اعتقاد به تعامل و بهره گیری از ظرفیت های زمانی و مکانی خوزستان و تهدیدات و فرصت های استان ،از ایشان مدیری هوشمند و توانا به نمایش گذاشته است.
متاسفانه استان خوزستان همواره در سال های اخیر از بحرانی به دامن بحران دیگر غلطیده و هرگز اوضاع ، مساعد و مطلوب نبوده است.از بحران عمیق اختلالات شبکه های توزیع و انتقال برق تا موضوع نفسگیر ریزگردها ،از مشکلات زیرساختی حوزه آب تا خشکسالی بی سابقه سال های ۹۵ و ۹۶ ،از سیلاب بی سابقه قرن تا بحران فراگیر کرونا ویروس ،از مشکلات دامنه دار فولاد خوزستان تا نیشکر هفت تپه ،از حوادث دیماه ۹۶ تا آبان ۹۸ و ده ها مساله ی دیگر ،هر کدام می توانست زیرک ترین مدیران را زمین گیر نماید .اما جوان مومن خوزستانی با تکبه بر نبوغ ذاتی خویس و التفات خداوند و پیگیری های مجاهدانه و کار شبانه روزی توانست به سلامت عبور کند. او اکنون آرام آرام کشتی طوفان زده ی استان را به ساحل عافیت رسانده است و سمفونی توسعه را آغاز کرده است…بحران های طبیعی را پشت سر گذارده و بلواهای امنیتی را تمام کرده است و در خلال این سال های سخت ،خوزستان کماکان موقعیت ویژه ی خویش را در حوزه ی انرژی و آب و کشاورزی و امنیت غذایی کشور ایفا نموده است.لذا بررسی کارنامه ی شریعتی باید در ابعاد مختلف در دستور کار منتقدان منصف قرار گیرد و الا صرف پرداختن به بحث های شعاری و هیاهو در فضای مجازی و تخریب ناجوانمردانه شبیه ایجاد یک کرونای اجتماعی نوظهور است که موج مرگ و میر آن ناشی از بداخلاقی های سیاسی و اخلاقی است و نه تنها کمکی به توسعه استان نمی کند بلکه اتلاف سرمایه های انسانی تراز اول منطقه را به دنبال خواهد داشت و تا سالها خط قرمز برنام چهره های کاریزمای این خطه خواهد کشید.
شریعتی هر چه بود و هر چه هست باز تعریف دیگری از رویکرد توسعه ی دموکراتیک است که در آن نقش شهروندان و ارتباط بی واسطه با لایه های اجتماعی بخش لاینفک استراتژی اوست…او هرگز مدیر تک بعدی استراتژیست نیست و از طرف دیگر مدیر میدانی بی برنامه هم نیست بلکه او با یک رویکرد استقرایی و تلفیقی از هر دو نگاه ،در پی شالوده افکنی های نوین است .این مدل شاید مطلوب خیلی از نخبگان نباشد اما یک فرمول و نقشه ی راه مخصوص به خود دارد و دستاوردهای آن بیش از ناکامی هایش بوده است.
ثبات نسبی پدیده ریزگردها ،بهبود شاخص های استان در حوزه ی انرزی ،آب و برق و….،کاهش تنش ها در محیط های کارگری ،افزایش درآمد سرانه مردم در زمینه ی کشاورزی ، حرکت به سمت توازن قومی مبتنی بر شایسته سالاری و تقویت رابطه با مرکز از جمله دستاوردهای اوست.
تخریب های عامدانه و عالمانه برخی مخالفان شاید از منظر رقابت های حزبی توجیهی داشته باشد اما سکوت و انفعال مدیران در عدم دفاع قاطع از موفقیت ها و کامیابی های دولت و استاندار توجیهی ندارد.
تجربه نشان داده است که حرکت های دوزیستی در سپهر سیاسی کشور که نگاه ها معطوف به دوقطبی اصلاح طلب _اصولگراست و دوگانه آبی _قرمز در همه ساحت های اجتماعی -کشور ریشه دوانده است پایدار نخواهد ماند و منفعت طلبی به سرنوشت محتوم حذف خواهد انجامید.
شریعتی را با همه ی قوت و ضعفش نقد کنیم اما اخلاق را به قربانگاه نبریم.
یاعلی…
پنجم خردادماه نود ونه