تاریخ انتشار خبر: 23 دی 1397 | 22:53:45
کد خبر : 4278

نشست بررسی مشكلات بهداشتی كلانشهر اهواز با موضوع دفع پسماندهای پزشكی در مركزبهداشت غرب اهواز

به گزارش زاگرس نشینان؛  جلسه  هم اندیشی و بررسی معضلات  بهداشتی  دفع پسماندهای پزشکی ( بیمارستانها،کلینیک ها،پاراکلینیک ها ،مطب ها و ..) و مراکز بهداشتی و درمانی با حضور دکتر مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز،دکتر اعتمادی معاون سازمان نظام پزشکی، محمدرضاقنواتی مدیریت سازمان پسماند شهرداری، نمایندگان معاونت درمان،معاون خدمان شهری شهرداری ، مسئول بهداشت […]

به گزارش زاگرس نشینان؛  جلسه  هم اندیشی و بررسی معضلات  بهداشتی  دفع پسماندهای پزشکی ( بیمارستانها،کلینیک ها،پاراکلینیک ها ،مطب ها و ..) و مراکز بهداشتی و درمانی با حضور دکتر مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز،دکتر اعتمادی معاون سازمان نظام پزشکی، محمدرضاقنواتی مدیریت سازمان پسماند شهرداری، نمایندگان معاونت درمان،معاون خدمان شهری شهرداری ، مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت استان و نماینده این معاونت ، بهداشت محیط مراکز بهداشت شرق  و غرب اهواز دردفتر مدیریت مرکزبهداشت غرب اهواز برگزار گردید .

در این نشست شریفی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کنونی جمع آوری و دفع پسماندهای پزشکی در کلانشهر اهواز توسط سازمان پسماند، آن را غیر علمی، غیراصولی و فاقد زیرساخت لازم خواند و خواستار ساماندهی اصولی جمع آوری و دفع پسماندهای پزشکی از جمله: اختصاص ماشین ویژحمل با آرم مخصوص،کارگران آموزش دیده مجهز به وسایل حفاظت فردی مناسب ومتناسب با این کار بالباس فرم مشخص، ودرنهایت دفع صحیح پسماندها شد.

 رئیس مرکز بهداشت همچنین به بیان شرح وظایف سازمانهای متولی و تولید کنندگان اینگونه زباله ها را مطابق آئین نامه های رسمی و ماده های قانونی مصوب شده پرداخت و خاطر نشان کرد: مطابق قانون تولید کنندگان زباله های خطرناک و ویژه از جمله زباله های عفونی موظف به بی خطر سازی و دفع بهداشتی آنها در محل تولید می باشند . و در غیر اینصورت ضرورت دارد با همکاری  سازمان ها یا شرکت های خصوصی با حفظ شرایط بهداشتی و اصولی اینکار انجام گیرد . وی ادامه داد زباله های پزشکی اصولا زباله های پرخطری محسوب می شوند زیرا با خون، عفونت و انواع میكروبها و باکتریها آغشته هستند و اگر به درستی مدیریت نشوند مانند این است که میكروبها را از یك محیط کوچك جدا کرده و در سطح کل جامعه منتشر سازیم ، همچنین با افزایش زباله گردها و بازیافت غیر اصولی زباله ، خطر انتقال عوامل بیماری زا به منازل و شهروندان بیشتر میشود.

شریفی افزود:توجه به بی خطر سازی زباله های عفونی از آن جهت حائز اهمیت است که رها سازی و عدم دفع صحیح این قبیل زباله ها، تهدید جدی برای سلامت مردم و جامعه محسوب می شود . در ادامه مهندس قنواتی ضمن بیان مشکلات موجود از عدم اعتبارات لازم و عدم همکاری صاحبان مطب و کلینیکها در جهت پرداخت هزینه های جمع آوری اینگونه پسماندها ابراز نارضایتی نمود .وی ادامه داد در حال حاضر این پسماندها توسط سازمان پسماند جمع آوری گردیده اما نیاز به برنامه ریزی ، ساماندهای و بهبود آن دارد . در ادامه این نشست  سایر اعضاء نیز نطرات خود را بیان نموده و آمادگی خود را جهت رفع مشکل موجود بیان نمودند . در پایان شریفی به دلیل اهمیت بالای موضوع هماهنگی لازم را با دادستانی انجام و مقرر گردید طی ۱۰ روز آینده جلسه ی ویژه با حضور معاون دادستان عمومی و انقلاب استان در دفتر دادستانی برگزار و ضمن بررسی موضوع مذکور اقدامات لازم در راستای رفع این معضل صورت پذیرد .