به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛سابقه علی طیبنیا در کنترل تورم در دولت یازدهم، کارنامه مطلوب برای اوست و حضورش امتیاز بزرگی برای پزشکیان محسوب میشود. علی طیبنیا، وزن ستاد مسعود پزشکیان را بیشتر کرد و وجاهت بیشتری به تیم او بخشید.سابقه طیبنیا در کنترل تورم در دولت یازدهم، کارنامه مطلوب برای اوست و حضورش امتیاز […]
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛سابقه علی طیبنیا در کنترل تورم در دولت یازدهم، کارنامه مطلوب برای اوست و حضورش امتیاز بزرگی برای پزشکیان محسوب میشود.
علی طیبنیا، وزن ستاد مسعود پزشکیان را بیشتر کرد و وجاهت بیشتری به تیم او بخشید.سابقه طیبنیا در کنترل تورم در دولت یازدهم، کارنامه مطلوب برای اوست و حضورش امتیاز بزرگی برای پزشکیان محسوب میشود.
به آقای ضد تورم معروف است. این لقب پیش از وزارتش به او داده شده بود.
پایاننامه دکترای او در خصوص تورم این شهرت را برایشان به ارمغان آورده و البته در دوران وزارتش نشان داد که نسبت درستی به او دادهاند.
پیش از رسیدن به وزارت اقتصادی و دارایی، سمتهایی در سازمان برنامه و بودجه، حساب ذخیره ارزی و ستاد اقتصادی دولت داشته و عملکردش آنقدر مطلوب بوده که وقتی بهعنوان وزیر اقتصاد به مجلس پیشنهاد شد با ۲۷۴ رای از ۲۸۴ رای اخذ شده یعنی حدود ۹۶ درصد آرا، رکورد گرفتن رای اعتماد از مجلس را شکست.کار را که شروع کرد تورم ۳۹ درصد بود. وقتی وزارت را در سال ۱۳۹۶ تحویل میداد تورم به ۱۰ درصد رسیده بود.
او توانست در دوره وزارتش تورم ۸ درصدی را هم طی ماههایی در کارنامه ثبت کند. هرچند برجام، شانسی بود که او را در این موفقیت همراهی کرد و ورود دلارهای نفتی، تب تورم را کاهش داد، اما برنامههای اقتصادی او نیز جای دفاع باقی میگذارد. چراکه در سه سال گذشته دیدیم که صادرات نفت از ۳۰۰ هزار بشکه در روز به ۱/۵ میلیون بشکه در روز رسید، ولی تورم در محدوده ۴۰ درصد باقی ماند.
طیبنیا وقتی وزیر شد ۶۳۹ هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی کشور بود و نرخ رشد نقدینگی ۳۸/۸ درصد شده بود. وقتی وزارت اقتصاد را تحویل میداد نقدینگی ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان شده و رشد آن به ۲۲ درصد رسیده بود.
او در زمان وزارتش در جلسهای در اتاق تهران به همین موضوع اشاره کرده و گفته بود افرادی که نه در جمع دولتیان میگنجند نه خصوصیها، فشار زیادی برای تحقق خواستههایشان به وزیر اقتصاد میآورند. او با گلایه از عملکرد آنها میگفت نمیگذارند کار کنیم.
او بعدتر در مصاحبهای اشارهای به احتمال استعفا کرده بود که همین مصاحبه زمینه اختلاف با روحانی را فراهم کرد و سبب شد او دور دوم در تیم روحانی نماند. شاید از اقبال او بود که در چهار سال دوم که قیمت و فروش نفت ریزش عجیبی را تجربه کرد و شیوع کرونا، تولید کشورها را فلج کرد، طیبنیا وزیر اقتصاد نبود که افت شاخصها به نام او تمام شود.
در زمان طیبنیا تولید تا ۱۴ درصد رشد کرد و قیمت ارز تقریباً ثابت ماند. زمانی که طیبنیا وزارت را تحویل گرفت نرخ دلار ۳۲۰۰ تومان بود و وقتی وزارت را تحویل داد دلار به ۳۸۰۰ تومان رسید. آمدن طیبنیا به ستاد پزشکیان امیدهای بیشتری را به اصلاح و بهبود اقتصاد زنده کرد. کما اینکه پیشتر با حضور حسین عبدهتبریزی بهعنوان مدیری با سابقه مالی مطلوب این امید بهوجود آمده بود.
طیبنیا هم مانند ظریف طرفداران بسیاری دارد و صحبتهای وی در خصوص معافیت مالیاتی بخشی از کارکنان دولت و رشد اقتصادی کشور جمعیت رایدهندگان به پزشکیان را افزایش داد.
از طرفی حضور طیبنیا این پیام را داشت که مسعود پزشکیان به دنبال حل مشکلات اقتصادی است و عزمی جدی در اینباره دارد که بیشترین دغدغه ملت موضوع معشیت جامعه بود.
گفتی است با وجود طیب نیا بعنوان فرمانده تیم اقتصادی پزشکیان قطعا جامعه امید به بهبود معیشت و سفره هایشان را خوب لمس خواهند کرد.