تاریخ انتشار خبر: 1 آبان 1398 | 18:32:33
کد خبر : 6866
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان:

طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم درهزار و۹۶۸ پایگاه آغاز شد

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛علی حسن زاده معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان از آغاز طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم در استان   و همزمان با سراسر کشور خبر داد وگفت: این طرح از امروز اول آبان به مدت دو ماه ،در هزار و ۹۶۸ پایگاه (۴۴ پایگاه دائمی و ۱۹۲۴ پایگاه غیر دائمی ) در […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛علی حسن زاده معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان از آغاز طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم در استان   و همزمان با سراسر کشور خبر داد وگفت: این طرح از امروز اول آبان به مدت دو ماه ،در هزار و ۹۶۸ پایگاه (۴۴ پایگاه دائمی و ۱۹۲۴ پایگاه غیر دائمی ) در سراسر استان اجرا می شود.
علی حسن زاده با بیان اینکه  تعداد کودکان مشمول این طرح در سال جاری۳۹۷هزار و ۴۳۰ کودک  بوده، افزود: در اين طرح غربالگری بینایی كودكان ۳تا ۶ سال در تمامی مهدهای كودك، مراکز بهداشت و تیم‌های سیار توسط ۲۱۹۰مربی  ،۴۹ اپتومتریست،  ۱۶چشم پزشک  و ۱۶دستگا ه بینایی سنجی  در استان انجام می‌شود.
وی عنوان کرد: به منظور کاهش شیوع و بروز اختلال نابینایی و کم بینایی توسط دفتر پیشگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی، برنامه کشوری غربالگری و تشخیص زودرس آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی کودکان ۳ تا ۶ ساله در پایگاه های دائمی سنجش بینایی در طول سال و در پایگاه های غیر دائمی طی ماه های آبان و آذر اجرا میشود.
حسن زاده با اشاره به اینکه این برنامه در سه سطح مربی ،اپتومتریست و چشم پزشک اجرا خواهد شد اظهار کرد: سنجش تنبلی چشم کودک ابتدا توسط غربالگر انجام می‌شود و در صورت شناسایی مشکل، کودک به اپتومتریست ارجاع شده و چنانچه کودکی نیاز به معاینه و درمان تخصصی‌تری داشته باشد به چشم پزشک معرفی می‌شود.
معاون امور توسعه پيشگيری بهزيستی خوزستان با تأکید بر اینکه برنامه پیشگیری از تنبلی چشم، فرصتی طلایی برایتضمین سلامت بینایی کودکان و راهی موثر برای کاهش کم‌بینایی است، افزود: آمبلیوپی خطری در کمین سلامت بینایی کودکان است.
وی با اشاره به اینکه اگر کودکان بی بضاعت با این مشکل مواجه شوند مورد حمایت سازمان بهزیستی قرار خواهند گرفت،عنوان کرد: برنامه غربالگری بینایی از سال ۷۷ تاکنون در کلیه استان‌های کشور برای کودکان ۳ تا ۶ سال اجرا می‌شود و طی آن نیروهای آموزش‌دیده با استفاده از ای چارت، کودکان گروه هدف را غربال می‌کنند.
حسن‌زاده با بیان اینکه بیماری‌های چشمی گاهی اکتسابی و گاهی مادرزادی هستند، گفت: اختلالاتی نظیر دوربینی، نزدیک‌بینی، آستیگمات، آب مروارید مادرزادی، افتادگی پلک و لوچی از علل ابتلا به بیماری تنبلی چشم است.
وی با تاکید بر لزوم مراجعه به پایگاه‌های سنجش بینایی و حساسیت والدین نسبت به سلامت فرزندانشان یادآور شد: عموما کودکان نمی‌توانند به موقع علائم بیماری‌های چشمی را تشخیص دهند بنابراین تشخیص به موقع و درمان بهنگام وظیفه همه ماست و باید در این زمینه مسئولیت‌پذیر باشیم.
معاون امور توسعه پیشگیری در پایان خاطر نشان کرد: در سال گذشته صد درصد کودکان تحت پوشش طرح به تعداد ۳۱۵ هزار و ۱۵۹ نفر مورد معاینه قرار گرفتند و شیوع آمبلوپی نیز ۲/۰(۲دهم درصد) بوده است.