تاریخ انتشار خبر: 20 تیر 1396 | 19:33:39
کد خبر : 556

شورای چهارم به سر رسید، شورای پنجم را یاری کنیم

شورای چهارم شهر اهواز به روزهای پایانی خود نزدیک می شود، شورای که در طول ۴ سال امروزه، نمی توان گفت کارنامه ای درخشان بجای نهاده است. شهردار منتخب شورای چهارم، سید خلف موسوی بود که با آمدنش سیل تغییرات شروع شد. تغییر برای هر سازمان و اداره ای قابل قبول است بخصوص شهرداری که […]

شورای چهارم شهر اهواز به روزهای پایانی خود نزدیک می شود، شورای که در طول ۴ سال امروزه، نمی توان گفت کارنامه ای درخشان بجای نهاده است.

شهردار منتخب شورای چهارم، سید خلف موسوی بود که با آمدنش سیل تغییرات شروع شد. تغییر برای هر سازمان و اداره ای قابل قبول است بخصوص شهرداری که یک مدیر، مسئول درآمد است و بودجه لازم هر شهرداری معمولا از قبل تلاش این مدیر بدست می آید.

تغییرات سید خلف موسوی قابل پذیرش بود چنانکه امروز هم این تغییرات را می توان پذیرفت و اگر در شورا پنجم و شهردار منتخب شورای پنجم نیز تغییراتی ایجاد شود باز هم پذیرفتنی است، به شرط آنکه  کارنامه ای خوب بجای بگذارند.

متاسفانه شورای چهارم و شهردار منتخب این شورا کارنامه قابل قبولی بجای ننهاده اند، سیل بازداشت ها و ورود دستگاه های نظارتی و امنیتی به جریان شهرداری نشان از تعلل و تخلف در این سازمان مردمی بوده است.

شورای چهارم و شهردار این شورا موقعی به سقوط خود تن دادند، که بازار تغییرات و پست دادن به مدیران شروع شده بود. از یک سوی توجه شهردار به شورا نبود بلکه به کسانی بود که با وی همراه بودند، از سوی دیگر اقلیت شورا توان مقابله نداشت زیرا توسط اکثریت بلوکه می شدند.

جریانی مطبوعاتی شروع شد، روابط عمومی صرفا به کسانی آگهی می داد یا فاکتورهایش را نقد می کرد که همراه شهردار بودند، به هیچ روی با مطبوعات مستقل همراهی نشد. از جامعه مطبوعاتی در درون شهرداری  استفاده نشد، صرفا جریانی بیرونی از سوی روابط عمومی شهرداری بر این مسئله حاکم بود که عمده فعالیتشان آرام کردن مخالفین، یا ایجاد صفحات واتس آپی و تلگرامی برای دفاع از شهردار و بعضی از اعضای شورا بود.

آنچنان بازار این عده گرم شده بود و اطمینان از اینکه کسی به آنان نظر نمی کند بر آنان افتاده بود که بعضی مدیران در فکر این بودند که از میان همین اعضا شورای بعدی را نیز انتخاب کرده و حتی مخالفین را تهدید به اینکه دور بعدی راهی برای شما نیست کرده بودند.

جریان غالب شورا، بر مسایل مطبوعاتی نیز نظر داشتند،  بدین سان مدیران دور و بر خود عده ای مشخص گرد آوردند. هر چند انتقاد مطبوعات بر مدیران هیچ تاثیری نداشت، زیرا هر مدیر از توافق جبهه اکثریت و غالب شورا و شهردار منشعب می شدند.

در این نوشته نویسنده قصد ورود به تخلفات را ندارد، زیرا بحث شکایت های مدیران معمولا فراوان است، بخصوص بعضی شهرداران که درشکایت ید طولایی دارند. و این نکبت و انحرافی است که از دولت قبلی نشات گرفت و به واسطه ایجاد امنیت برای مدیران متخلف، مورد استفاده است. مطبوعات مستقل به نوعی مظلومانه توسط این ها قلع و قم شدند.

عاقبت چه شد؟ از همان اول بسیاری مطالب نوشته شد و اخطار های داده شد به شورا مبنی بر اینکه ۴ سال به چشم بر هم زدنی می رود، عاقبت عملکرد شماست که مورد نظر است. بارها و بارها به شوراییان گفته شد که پس از ۴ سال برای دیدن شهردار باید نوبت بگیرید، اما انحصار طلبی و آزمندی چشم تدبیر را کور کرد.

در طول سه سال به هر سختی، جریان اکثریت شورا کنترل شد، اما این کنترل کردن هزینه بردار بود، هم برای شهردار و هم برای لیدر اکثریت شورا و هم هیات رئیسه شورا.

اکثریت شورا چهارم، به هیچ روی نماینده مردم شهر اهواز نبودند، بلکه وکیل مدافع شهردار و بعضی مدیران بودند. کافی است به جلسات شورا دقت کنیم، بغیر از آن کلیپی که – متاسفانه غیر قانونی و خلاف اخلاقی- بیرون آمد، و چهره ی زشتی برای شورا بجا نهاد. بغیر از آن در جلسات علنی هم دیدم چنین دفاعیاتی از سوی بعضی اعضای شورا که مخالف فشار و یا سوال از شهردار و مدیران بودند.

سوال این است؛ اگر شورا از حقوق مردم دفاع نکند پس رسالتش چیست؟ نمایش اسفبار سومین هیات رئیسه شورا چهارم در نمایش سوال از شهردار که به یک کمدی سیاه بیشتر شبیه بود تا سوال کردن و دفاع از حقوق مردم.

اما عاقبت توان نگه داری اکثریت شورا میسر نشد، و در یک انتخابات بسیار سخت ریاست شورا کنار نهاده شد و هیات رییسه جدید با مقدار بسیار زیادی سوال و افشاگری وارد شورا شد. از همان اول هم مورد تاخت و تاز قرار گرفت، اما مدارک مسجل بود، تخلفات صورت گرفته بودند و پیش از عید سال جدید ناگهان اتفاقی افتاد.

۴ سال به سرعت رو به پایان رفت، و پیش از سال جدید، اداره اطلاعات در یک اقدام انقلابی و ارزشمند -که از سوی رسانه ها و بخصوص خود این رسانه، مورد تمجید قرار گرفت- اقدام به دستگیری عده ای مدیران متخلف کرد.

این بازداشت ها شیرازه مدیریت درون شورا را به هم ریخت، و جریان غالب شورا دچار نقصان شد، هر چند هنوز بین اعضا کسانی بودند که بی محابا از همه کارهای شهردار دفاع می کردند.

البته بازداشت ها فقط در میان مدیران شهرداری انجام گرفت، ما به چند و چون و اتهامات آنان نه آگاهی داریم و نه قصد ورود به این جریان قضایی.

آنچه در این نوشته قصد و غرض من است، صرفا شورای پنجم است. شورایی که تا چند روز دیگر تصدی امور شورایی شهر اهواز را به دست می گیرند.

و بدون شک حمایت مطبوعات از همان اول را خواهد داشت. همان حمایتی که از شورای چهارم و سوم داشتیم. چرا که شورا و مطبوعات از ارکان دموکراسی هستند.

خوشبختانه در شورای پنجم چهره هایی ارزشی وجود دارد که برای ما خوشایندست. اما با همه این احوال تجربه شوراهای گذشته، بر هر کسی لازم است. از شکل گیری هسته های سودجو و انحراف که بلایی است بر جان شوراها.

امید بر آنست که چهره ای ارزشمند و توانا شهردار اهواز شود. چهره ای مرتبت، سالم،  و البته نمی توانیم سیاسی بودنش را منکر شویم. مسلما شورای پنجم تا کنون رایزنی های خود را انجام داده اند.

در آخر خطاب به شهردار منتخب شورای پنجم و شورا پنجم: چهار سال بسیار اندک است، خرابی بسیار زیاد، برایتان آرزوی موفقیت دارم، امیدوارم به جریانات پشت پرده ای بعضی شهرداران با اعضای شورا چهارم رسیدگی کنید. به کسانی که در شورای چهارم بر آنان سخت گرفته شد و یا کنار زده شدند توجه کنید. وضعیت سخیف فرهنگی اهواز و روابط عمومی شهرداری توجه کنید.

شورای پنجم را همه با یاری کنیم، امیدوارم که در برابر خرابی ها سربلند بیرون بیایند. در این شورا کسانی وارد شده اند که عمر خود را با عزت برای نظام اسلامی گذرانده اند. حیف است که بر آنان لکه ای بنشیند.

والسلام

حمید حسنیی – دبیربنیاد زاگرس نشینان