تاریخ انتشار خبر: 12 آذر 1397 | 16:36:27
کد خبر : 3996
گرامیداشت روز جهانی خاک همگام با FAO در خوزستان

سازمان جهاد کشاورزی خوزستان روز جهانی خاک را گرامی داشت.

گزارش زاگرس نشینان مشاور رییس سازمان و مسئول محیط زیست و سلامت غذا د ر پیامی ۳ دسامبر روز جهانی بدون سم و ۵ دسامبر روز جهانی خاک را گرامی داشت. در پیام ژاله کریمی نژاد آمده است: همه ساله سازمان خواروبار جهانی برنامه های متنوعی به منظور اطلاع رسانی در زمینه های مزبور برگزار […]

گزارش زاگرس نشینان مشاور رییس سازمان و مسئول محیط زیست و سلامت غذا د ر پیامی ۳ دسامبر روز جهانی بدون سم و ۵ دسامبر روز جهانی خاک را گرامی داشت.

در پیام ژاله کریمی نژاد آمده است: همه ساله سازمان خواروبار جهانی برنامه های متنوعی به منظور اطلاع رسانی در زمینه های مزبور برگزار نموده و سازمان جهاد کشاورزی خوزستان مفتخر است که در خصوص این رویدادهای مهم در تاریخ ۱۳ آذرماه سال جاری جلسه تخصصی هم اندیشی برگزار نماید.

هدف از این برنامه ارتقاء دانش تمامی دست اندرکاران بخش کشاورزی به ویژه کشاورزان پرتلاش است تا ضمن حفظ و پاسداشت خاک به عنوان یک عنصر ذی قیمت و منفعت بزرگ الهی ، برنامه کاهش مصرف سموم نیز که از قبل در دستور کار قرار داشته همچنان با جدیت دنبال گردد.

بدین ترتیب نظام کشاورزی ، به روز رسانی شده و پایداری سرزمین عزیزمان در رأس فعالیت های کشاورزی قرار می گیرد.

در سال زراعی اخیر حدود ۳۰ هزار نفر کشاورز در زمینه کشاورزی پایدار آموزش دیده اند که از جمله آن استفاده از کودهای دارای شماره ثبت ، حفظ کاربری اراضی کشاورزی، مصرف کودهای آلی و زیستی، کشاورزی حفاظتی، کنترل تلفیقی عوامل زیان رسان مزرعه ، مدیریت مصرف بهینه آب و کاهش مصرف سموم قابل ذکر است.

هدف اصلی از این آموزش ها علاوه بر تأمین امنیت غذایی ، حفظ محیط زیست و افزایش دانش و مهارت کشاورزان در مدیریت مزرعه ها می باشد علاوه بر آموزش های مورد نظر ، طرح های توسعه آب و خاک و کشاورزی نیز با رعایت ملاحظات محیط زیستی به اجرا درآمده اند و در این راستا در فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، ۱۸۲ هزار و ۷۵۵ هکتار از دشت های استان مجهز به زهکش های زیر زمینی شده اند .

طبق برنامه ریزی های انجام شده در فاز دوم این طرح عظیم و منحصر به فرد استان خوزستان ۱۴۵ هزار و ۸۰۰ هکتار از سایر مزارع مجهز به این سیستم خواهند شد، بدین ترتیب با اجرای این طرح ها محافظت از خاک عملیاتی می شود.

از طرف دیگر کشاوزری حفاظتی با مزایای فراوان از جمله افزایش مواد آلی خاک ، پایداری عملکرد، کاهش آلودگی محیط زیستی، کاهش فرسایش بادی و آبی، کاهش تبخیرو … در سطح ۴۴۶ هزار و ۹۳۰ هکتار اجرا شده که مایه مباهات کارکنان خدوم جهاد کشاورزی خوزستان در زمینه حفظ خاک می باشد.

این توفیق از طرف دیگر مرهون ارتباط با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و عملکرد مطلوب کشاورزان است

برنامه های کاهش مصرف سموم در دهه های اخیر به ویژه دهه ۹۰ خورشیدی مورد توجه اکید بوده و در حال حاضر از جمله فعالیت ها ی آن می توان به ساماندهی فروشگاه های سم و به تعداد ۳۴۴ باب در استان ، اجرای مدیریت تلفیقی عوامل زیان رسان ( که در آن استفاده از سم آخرین راهکار است و تأکید بر مصرف سموم کم خطر و بی خطر است ) در سطح ۳۰۶ هزار هکتار در استان ، کنترل بیولوژیک ( استفاده از حشرات مفید علیه آفات ) در سطح ۱۴ هزار و ۱۸۶ هکتار و همزمان صدور ۱۳۷ برند سبز استاندارد اشاره نمود.

ضمن اینکه خوشبختانه مطابق بررسی های انجام شده میانگین مصرف سم در استان خوزستان نسبت به کشور هفت و نیم درصد می باشد.

نکته مهم دیگر اینکه برای پاسداشت خاک و حفظ محیط زیست و مسائل بهداشتی نهالکاری کانون گرد و غبار در سطح ۲۰ هزار هکتار و مالچ پاشی نیز در سطح ۱۵ هزار هکتار انجام شده است.

در موضوع مدیریت پسماند برنامه داریم کاهش آلودگی پلاستیک در مزارع را نیز موکداً در دستور کار قرار دهیم.

و اما نکته پایانی: جامه عمل پوشاندن به شعار روز جهانی خاک امسال که ” پیش به سوی رفع آلودگی خاک” است ، دغدغه همه ماست و هم اکنون که در گوشه و کنار جهان این شعار در کانون توجه است ، سازمان جهاد کشاورزی خوزستان می کوشد تا با همکاری تحقیقات، اجرا (ترویج) و کشاورزان پرتلاش این شعار مهم را عملیاتی نماید.