تاریخ انتشار خبر: 2 مرداد 1397 | 19:18:02
کد خبر : 3034
عبور از سد خشکسالی در کشاورزی خوزستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برنامه های کشاورزی استان در شرایط خشکسالی را تشریح کرد.

به گزارش زاگرس نشینان؛رییس سازمان گفت:  عوامل عدیده ای در تعیین برنامه های تناوب زراعی و الگوی کشت استان تأثیر گذار هستند که ازآن جمله می توان به سیاست های وزارت متبوع، اهمیت محصولات استراتژیک و نقش آنها در تأمین امنیت غذایی ، محدودیت منابع آب ، وضعیت فعلی آب و هوایی استان (پدیده ریزگردها، […]

به گزارش زاگرس نشینان؛رییس سازمان گفت:  عوامل عدیده ای در تعیین برنامه های تناوب زراعی و الگوی کشت استان تأثیر گذار هستند که ازآن جمله می توان به سیاست های وزارت متبوع، اهمیت محصولات استراتژیک و نقش آنها در تأمین امنیت غذایی ، محدودیت منابع آب ، وضعیت فعلی آب و هوایی استان (پدیده ریزگردها، وقوع خشکسالی های متوالی و …) اشاره نمود.

کیخسرو چنگلوایی همچنین افزود: طی ۲ سال اخیر پروژه های کارشناسی شده ای در زمینه فوق انجام و نتایج حاصله به مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان ها، مراکز خدمات، کارشناسان پهنه بندی و … جهت عملیاتی شدن ابلاغ گردیده است.

وی اضافه کرد: طرح احیا و توسعه کشت چغندر قند پاییزه با هدف مدیریت حاصلخیزی خاک، مدیریت بقایای گیاهی، مدیریت عوامل زیان رسان در جهت نیل به کشاورزی پایدار و حفاظتی و خودکفایی شکر مورد نیاز کشور از جمله ویژگی های مهم این برنامه می باشد طوریکه در حال حاضر۱۰ کارخانه قند بومی در استان و استان های همجوار فعالیت دارند.

چنگلوایی توسعه کشت دانه های روغنی مانند کلزا، آفتابگردان و سویا با اهداف توسعه کشاورزی پایدار را از دیگر موارد ذکر شده از سوی وزارت متبوع عنوان کرد و اظهار داشت: توسعه کشت حبوبات (ماش، لوبیا و عدس) با هدف حاصلخیزی خاک،  بهبود تناوب زراعی و الگوی کاشت و تأمین پروتئین مورد نیاز جامعه نیز مطابق سیاست های وزارت خانه در استان صورت می گیرد.

وی عملیاتی نمودن سطوح مصوب سبزی و صیفی از جانب وزارت متبوع، محدودیت و ممنوعیت کشت محصولات با نیاز آب بالا و توسعه محصولات گلخانه ای به منظور استفاده بهینه از منابع آبی و خاکی و امنیت غذایی را از دیگر ویژگی های برنامه مذکور عنوان کرد.

چنگلوایی به پیگیری ، تعامل و هماهنگی با مسئولان و دستگاه های محلی و متولیان امر در کشورهای همسایه برای بازاریابی محصولات  استان نیز اشاره کرد و گفت: در سال زراعی ۹۷-۹۶ نیز همچون سال های قبل اقدام به تهیه برنامه کشت های تابستانه با توجه به سیاست های وزارت متبوع و الگوی کاشت سازگار  با شرایط آب و هوایی استان نمودیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه  براساس مصوبه ششمین جلسه ستاد خشکسالی استان به ریاست استانداری محترم و آب قابل تامین بخش کشاورزی، برنامه کشت محصولات تابستانه با الگوی کشت متناسب با وضعیت خشکسالی حاد و با تاکید و اولویت دار بودن کشت گیاهان زراعی با نیاز آبی کم و حذف گیاهان زراعی پر مصرف، تهیه و به استانداری محترم ارائه گردید افزود: این برنامه توسط استانداری به کلیه دستگاه های اجرایی و کلیه فرمانداران شهرستان های استان به منظور عملیاتی کردن ابلاغ گردید.

کیخسرو چنگلوایی تصریح نمود: این برنامه شامل محصولات فصلی شامل  حبوبات (ماش و لوبیا)،دانه های روغنی (کنجد و سویا و آفتابگردان)، ذرت دانه ای،گیاهان علوفه ای (سودانگراس ، سورگم و ذرت)و سبزی و جالیز و محصولات دائمی شامل  نخیلات و سایر باغات، نیشکر  و یونجه می باشد.

وی به برنامه کشت محصولات تابستانه در حوضه های مختلف استان اشاره کرد و اظهار داشت: در حوضه آبریز مارون و زهره به دلیل کاهش شدید آورد و ذخیره موجود کشت محصولات زراعی فصلی ممنوع و محصولات دائمی با اولویت حفظ نخیلات مدیریت خواهد شد همچنین در حوضه آبریز رودخانه کرخه نیز با اولویت محصولات دائمی و محدودیت محصولات ، برنامه ریزی و مدیریت می شود.

چنگلوایی در پایان در خصوص حوضه آبریز رودخانه کارون، محصولات دائمی نخیلات و نیشکر با برنامه ریزی کم آبیاری و محدودیت شدید محصولات فصلی را در اولویت دانست و خاطر نشان کرد: در مرز حوضه آبریز رودخانه دز اولویت با محصولات دائمی باغات مرکبات و نیشکر و محدودیت با محصولات زراعی  می باشد.