به گزارش زاگرس نشینان در ماههای اخیر شاهد تلاشهای شبانه روزی جهادگران استان خوزستان در زمینه های گوناگون بودیم؛که یکی از این جهادگران دلسوز کسی جزء اسلام بهمنی نیا سرپرست جهاد کشاورزی هفتکل نیست.بهمین منظورخبرنگار ما مصاحبه ای با ایشان تدارک دیدند که شما خوانندگان همیشگی خبرگزاری زاگرس نشینان را به آن دعوت می نماییم. […]
به گزارش زاگرس نشینان در ماههای اخیر شاهد تلاشهای شبانه روزی جهادگران استان خوزستان در زمینه های گوناگون بودیم؛که یکی از این جهادگران دلسوز کسی جزء اسلام بهمنی نیا سرپرست جهاد کشاورزی هفتکل نیست.بهمین منظورخبرنگار ما مصاحبه ای با ایشان تدارک دیدند که شما خوانندگان همیشگی خبرگزاری زاگرس نشینان را به آن دعوت می نماییم.
زاگرس نشینان- لطفا خودتان را به همراه مختصری از سوابق کاریتان برای مخاطبین خبرگزاری زاگرس نشینان معرفی کنید.
اینجانب اسلام بهمنی نیا هستم ۱۴ سال قبل به استخدام اداره جهاد کشاورزی در آمده ام و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور میباشم. در حال حاضر سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان هفتکل می باشم و قبل از آن نیز بعنوان مدیریت تعاون روستایی شهرستان باغملک مشغول به خدمت بودم.
زاگرس نشینان- اولویت های برنامه های شما در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت چیست؟
بهمنی نیا در پاسخ به این افزود:لازمه برنامه ریزی، شناخت و آگاهی از ویژگیهای کمی و کیفی بخش کشاورزی شهرستان است که خوشبختانه به قدر کافی این شناخت وجود دارد.
برنامه های کوتاه مدت عبارتند از :
۱- استمرار آموزشی بهره برداران(مدرسه در مزرعه)
۲- گسترش اجرای سیستم های آبیاری نوین با استفاده از یارانه دولتی
۳- صرفه جویی و مدیریت مصرف بذر، کود، سموم و استفاده از نهادهای غیر شیمیایی
۴- تقویت تشکل های مردمی (صندوق خرد زنان روستایی، تعاونی های دامداران، مرغداران و…..)
۵- افزایش سطح پوشش بیمه محصولات کشاورزی
۶- جلوگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی
۷- توسعه طرحهای کوچک و اشتغال زا
برنامه های میان مدت و بلند مدت:
۱- راه اندازی مجتمع گلخانه ای شهرستان
۲- راه اندازی واحدهای جدید مجتمع دامپروری
۳- توسعه کشت توسعه گیاهان دارویی
۴- توسعه کارآفرینی و اشتغال از طریق جلب سرمایه گذار در صنایع تبدیلی( احداث کشتارگاه، احداث سیلو ذخیره گندم و…..)
۵- توسعه مکانیزاسیون در زیر بخش های زراعت، دام و طیور به منظور افزایش بهره وری و افزایش درآمد
۶- توسعه و اجرای طرح مقام معظم رهبری جهت آبی کردن بخشی از مزارع شهرستان و افزایش تولیدات و …..
زاگرس نشینان- به نظر میرسد توسعه و اشتغال خرد در روستاها راه حل مناسبی برای برون رفت باشد. جهاد کشاورزی در این زمینه چه کارهایی می تواند انجام دهد؟
بهمنی نیا بیان کرد:اگر ما انتظار یک اشتغال پایدار داریم بایستی حتما چهار چوبهای قانونی را جهت بوجود آمدن اشتغال رعایت کنیم. بعنوان مثال پرورش طیور بومی، پرورش زنبور عسل، احداث دامداری های سنتی روستایی و ….. از جمله مشاغلی هستند که نیاز به سرمایه زیادی ندارند و جهاد کشاورزی شهرستان در سال گذشته تعداد ۶۳ طرح به مبلغ ۱۲۰۰۰میلیون ریال تسهیلات پرداخت نمود. و امسال نیز با همکاری بنیاد برکت و طرحهای سازمان جهاد کشاورزی در به ثمر رسیدن اشتغال خرد در روستاها برنامه ریزی شده است.
زاگرس نشینان- چه برنامه ای برای آموزش دانش های روز به کشاورزان و همکارانتان در جهاد کشاورزی شهرستان هفتکل را دارید.
بهمنی نیا افزود:یکی از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی خوزستان آموزش ضمن خدمت همکاران و بهره برداران می باشد. و در جهت تحقق این هدف جهاد کشاورزی شهرستان برنامه های آموزشی مستمر برای بهره برداران بر اساس نیاز و ابلاغیه های کلاسهای استانی در طول سال اجرا می نماید به طوری که در سال گذشته ۳۰ دوره اموزشی اجرا شد.
زاگرس نشینان- زمینه فعالیت زراعی در شهرستان هفتکل شامل چه محصولاتی می باشد؟
بهمنی نیا درخصوص این سوال به خبرنگار ما گفت : در حال حاضر صیفی جات شامل ۵۷ هکتار طالبی با پیش بینی تولید ۱۷۰۰ تن و هندوانه با ۳۳۵ هکتار و پیش بینی تولید ۱۱ هزار تن در ماه جاری به بازار عرضه می گردد. محصولات زراعی گندم دیمی با سطح زیر کشت ۳۰هزار هکتار و پیش بینی تولید ۵۰ هزار تن و جو با سطح زیر کشت ۱۲۶۰ هکتار و پیش بینی تولید ۱۸۰۰تن در حال برداشت می باشند؛که تا این تاریخ ۱۰ هزارتن گندم توسط تعاونی روستایی شهرستان خریداری شده است و بدلیل کمبود فضای خرید قسمت اعظمی از گندم شهرستان به سیلوهای شهرستانهای همجوار منتقل شده است و بخش دیگری از گندم تولیدی امسال نیز بدلیل خشکسالی های سالهای گذشته توسط کشاورزان بعنوان خود مصرفی نگهداری می شود.
در ضمن از ۲۸ فروردین برداشت محصولات زراعی شروع و تا نیمه خرداد ماه جاری ادامه دارد.
زاگرس نشینان- آیا به شهرستان هفتکل در سیل فروردین ماه امسال خسارتی وارد شده است؟
ایشان درادامه درخصوص سیلاب های اخیر بیان کرد: به میزان جزئی پنج واحد از دامداریهای سنتی و صنعتی و همینطور به میزان جزئی از مزارع زراعی و صیفی جات و تعدادی از کلنی های زنبور عسل دو زنبور دار دچار خسارت وارد شد. بر اثر سیل فروردین ماه تعدادی از دامداران شهرستانهای سیل زده به شهرستان هفتکل مهاجرت نمودند و این مدیریت به میزان ۶ تن ذرت علوفه ای و سبوس در اختیار دامداران قرار داد.
زاگرس نشینان- تعداد واحدهای واگذار شده اراضی ملی در شهرستان هفتکل در سال گذشته شامل چه واحدهایی بودند؟
وی افزود: جهت رونق تولید و اشتغال زایی در شهرستان در حداقل زمان ممکن با همکاری و مساعدت ریاست محترم سازمان تعداد ۸ واحد در مجتمع گلخانه ای، تعداد ۷ واحد در مجتمع دامپروری و ۲ واحد غیر کشاورزی واگذار گردید که تعداد ۵ واحد از این واحدها شروع به کار نمودند.
زاگرس نشینان – تسهیلات پرداختی جهت اشتغال زایی در شهرستان هفتکل در زمان تصدی مدیریت جنابعالی شامل چه طرحهایی و به چه مبلغی می باشد؟
بهمنی نیا دراین مورد عنوان کردند: تسهیلات پرداختی شامل خط اعتباری مکانیزاسیون، مشاغل خانگی، سامانه کارا و صندوق توسعه ملی میباشد که در مجموع سال گذشته. ۵۲۰۵۰ میلیون ریال به ۱۲۰ طرح پرداخت گردیده است.
زاگرس نشینان- بعنوان آخرین سوال، مشکلات بخش کشاورزی شهرستان و همینطور راهکار های حل این مشکلات از دیدگاه جنابعالی چیست؟
بهمنی نیا سرپرست مدیریت جهادکشاورزی هفتکل درپایان ضمن تشکر از مجموعه سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان درخصوص حل مشکلات و راهکارهای آن به دو نکته اشاره نمودند:
۱- بدلیل نبود رودخانه های دائمی و کمبود آب های زیر زمینی شرایط نامساعد کشت و زراعت آبی در شهرستان اندک است و تقاضای این مدیریت جهت همکاری و به نتیجه رسیدن طرح مقام معظم رهبری در شهرستان تسریع گردد.
۲- در شرایط بارندگی مناسب مانند سال ۹۷ که ۳۹۷ میلی متر بارندگی در شهرستان داشتیم و شرایط مساعد زراعت برای کشت دیم مهیا شده بود و گندم تولیدی شهرستان بیش از ۴۵ هزار تن میباشد نیاز به احداث سیلوی مکانیزه یا نیمه مکانیزه در شهرستان جهت رفاه حال کشاورزان می باشد.
در سال زراعی ۹۸- ۹۷ عملکرد مزارع بین ۲ تا ۳/۵ تن بوده است و مزارعی داشتیم که عملکرد تولید در هکتار بالای ۵ تن بوده است و این عملکردها نشان می دهد اراضی شهرستان در صورت وجود آب استعداد تولید انبوه را دارا هستند.
در پایان از حمایت ها و رهنمودهای ریاست محترم سازمان جناب آقای مهندس چنگلوایی و معاونین ایشان جهت تسهیل فرآیند تولیدات شهرستان و همت کشاورزان عزیز جهت تولید و همکاران محترم شهرستان نهایت سپاسگزاری و قدر دانی را دارم.
موفق باشید.