زاگرس نشینان-روز چهاردهم تير ماه به پيشنهاد انجمن قلم ايران و تصويب شوراي فرهنگ عمومي ،به عنوان ( روز قلم ) در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران به ثبت رسيد. قلم و نوشتن در کتب الهی و بخصوص قرآن بسیار مورد تفقد قرار گرفته است و صاحبان قلم و اندیشه بر همه موجودات عالم […]
زاگرس نشینان-روز چهاردهم تير ماه به پيشنهاد انجمن قلم ايران و تصويب شوراي فرهنگ عمومي ،به عنوان ( روز قلم ) در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران به ثبت رسيد.
قلم و نوشتن در کتب الهی و بخصوص قرآن بسیار مورد تفقد قرار گرفته است و صاحبان قلم و اندیشه بر همه موجودات عالم برتری دارند. صاحبان قلم صاحبان آرمان ها و اندیشه هایی است که در انقلاب اسلامی ما به آن توجه بسیاری شده است تا قلم در خدمت جامعه و معضلات و نشیب و فرازهای آن باشد. این نگاه به قلم دین اسلام چنان بالاست که خداوند به آن قسم میخورد: «ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ؛ سوگند به قلم و آنچه نویسند».
همه کسانی که صاحب اندیشه متعالی و هنر ناب و خلاق و نقاشی های آرمانی و خط هستند در جرگه اهل قلم محسوب می شوند و صرفا آنکه نویسنده است را نمی توان اهل قلم محسوب کرد.
پس از انقلاب، نویسندگان و شاعران سرشناسی چون محمدعلی سپالنلو این روز تیرماه را به عنوان روز قلم و نویسنده پیشنهاد دادند، تا اینکه سرانجام در پی پیشنهاد انجمن قلم، ۱۴ تیرماه از سال ۱۳۸۱ به عنوان «روز قلم» نامگذاری شد. فلسفه این نام گذاری بر روایات ایرانیان باستان از ۱۳ تیرماه بود که به مدت ۱۰ روز جشن تیرگان برگزار میکردهاند و روز ۱۴ تیر روز عطارد بوده که آن را کاتب دیگر سیارات مینامیدهاند در جشن و سرور بودند. هیمن بود که این روز به نام روز قلم نام گذاری شد.
انقلاب اسلامی در سال ۵۷ به یمن اهل قلم و کسانی که در طول هزار و ۴۰۰ سال با تلاش های شبانه روزی و سختی های توامان اهالی قلم سعی کردند تا فرهنگ و ادبی اسلامی و ایرانی را تا کنون بسط دهند مدیون قلم هستند.
درختی در بهشت به نام درخت “خُلد” وجود دارد که قلم از آن پدید آمده است؛ همچنین “ن”، نهری در بهشت است که خداوند دستور فرمود تا منجمد و تبدیل به جوهر قلم شود و دستور نوشتن، تا ابد، برای آن صادر شد. و البته در برخی تفاسیر دیگر، از “ن” به عنوان “نُصرت خداوند” تعبیر شده است که در هر صورت و با توجه به رمزآلود بودن حروف مقطعه در قرآن کریم، می توان گفت که همه این تعابیر برای “ن”، در یک راستاست .
با همه آنکه از سال ۵۷ تا کنون جمهوری اسلامی اهل قلم را حرمت نگه داشته است اما در راستای زندگی و کوشش آنان و درامد و معیشت آنان فرومانده است و با آنکه وزارت ارشاد خود را حامی و متولی اهل قلم می داند متاسفانه وضعیت زندگی اهالی قلم در عین توانایی هایشان در ارایه تصاویر واقعی فرومانده است و متاسفانه تا کنون همه قول ها جامعه عمل نپوشانیده است.
امیدوارم در دولت روحانی که به اهل قلم اعتقاد دارد ما شاهد نگاهی بهتر به اهالی قلم باشیم.
شورای سردبیری زاگرس نشینان این روزرابه تمامی اهل قلم تبریک وتهنیت عرض می نمایند.