تاریخ انتشار خبر: 16 خرداد 1400 | 17:09:03
کد خبر : 10252
یادداشتی از ملک محمد مکوندی:

روحانی برنده اصلی مناظره کاندیداها

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمدمکوندی فعال سیاسی اجتماعی در یادداشتی باعنوان: روحانی برنده اصلی مناظره کاندیداها اولین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری شب گذشته در محل صدا و سیما برگزار شد.که به غیر ازمتهم نمودن یکدیگر و ایجاد جنگ روانی و سخنان عامه پسند،چنگی به دل نزد.یکی از عوامل اصلی را باید درنوع برنامه ریزی […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمدمکوندی فعال سیاسی اجتماعی در یادداشتی باعنوان: روحانی برنده اصلی مناظره کاندیداها

اولین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری شب گذشته در محل صدا و سیما برگزار شد.که به غیر ازمتهم نمودن یکدیگر و ایجاد جنگ روانی و سخنان عامه پسند،چنگی به دل نزد.یکی از عوامل اصلی را باید درنوع برنامه ریزی شورای هماهنگی تبلیغات انتخابات جستجو کرد.

۱–هیچ کاندیدایی قادر نیست که در مدت ۳ دقیقه برنامه های خود را در یک محور مهمی همچون محور اقتصادی تشریح نماید. باید به هر کاندیدا حداقل ۷ دقیقه برای تشریح برنامه های اقتصادی فرصت داده می شد.
.
۲– سوالات مطرح شده کلی و دامنه ی ان بسیار وسیع و فرصت ۳ دقیقه ای برای پاسخ به انها خیلی اندک بود. لذا کاندیدا ها بدون پرداختن به جواب سوال و یا با یک اشاره کوتاه به ان در مابقی وقت تعیین شده سعی می کردند.حرف های خود را بزنند و به رجزخوانی بپردازند.

۳-تعداد ۵ نفر از کاندیداها صرفابرای حمله به دولت روحانی و سیاه نمایی وضع موجود و دادن امار غلط و از ان مهم تر ادرس غلط، وارد کار زار مناظره شدند. برنامه ای که از دو سال پیش تدوین شده بود و بتدریج اتش انرا شعله ورتر نمودند و با ایراد سخنان مختلف در مجلس و محافل رسمی و غیر رسمی و تهیه کلیپ هایی که هر کدام ده ها میلیون تومان هزبنه داشت. به دروغ یا به اغراق و یا بدون گفتن علت موضوع قلب واقعیت کردند و‌گناه تمام معضلات کشور را به گردن دولت روحانی انداختند و در مناظره دیشب همان سناریو را ادامه دادند.

۴-درمناظره شب گذشته هر ۵ کاندیدای اصول گرا بخصوص رضایی، جلیلی و زاکانی، نوک تیز حملات خود را به سمت دولت روحانی نشانه گرفتند، از افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی، افزایش میزان نقدینگی، تورم، و بورس صحبت کردند.و هر چه خواستند در یک میدان یک طرفه که مخاطب انهاحضورنداشت گفتند و تاختند.

۵– اما اگر به نوع گفتار و دلایل مخالفین در مناظره بدقت توجه شود، ملاحظه می گردد که روحانی علی رغم عدم حضور درمناظره شب گذشته، برنده اصلی بوده است، لابد می پرسید چرا روحانی برنده بود؟

الف- همه ۵ کاندیدای اصول گرا ازمعلول ها به راست و دروغ ویا به غلو سخن راندند.به طوری که یکی از انها دولت روحانی را سیاه ترین دولت بعد از انقلاب دانست.اما هیچ کدام به علت ها اشاره نکردند.هیچ کدام از تحریم های کمرشکن ترامپ و امریکا چه از نظر حجم تحریم ها و‌چه از نظرنظارت سخت بر اجرای تحریم ها،سخنی به میان نیاوردند.انها نگفتند محصولات نفتی، محصولات شیمیایی و پترو شیمی ها ،فولاد وانواع فلزات،صنایع ومحصولات
معدنی،محصولات کشاورزی، صنایع دستی، کشتیرانی و حمل و نقل دریایی،بیمه، ارتباطات بانکی، بسیاری ازتجار و شرکت
های بازرگانی تحریم هستند. و صادرات این محصولات با صدها طرفند وصرف هزینه چند برابری به مقدارخیلی کم انجام می شد. قبل از تحریم ها، تنها ارز حاصل از فروش نفت بین ۴۵ تا۶۰ میلیارد دلار بوده است اما به گفته همتی این میزان در چند سال تحریمی به حدود ۸ الی۹ میلیارد دلار تقلیل پیدا کرد.ذکر در امد ارزی سایر اقلام به درازا می کشد. جدای از کاهش شدید در امد ارزی سایر محصولات، تنها وقتی درامدارزی حاصل ازفروش نفت به یک پنجم و یابه یک ششم تقلیل پیدا کند قیمت دلار باید به ۵۰ الی ۶۰ هزار تومان می رسید. حال اگر کاهش درامدارزی محصولات پتروشیمی صنایع فلزی و فولادو معادن را هم در نظر بگیریم قیمت دلار باید بین ۷۰ الی ۸۰ هزار تومان افزایش می یافت.در حالی که دولت روحانی توانست دلار را در محدوده ۲۰ الی۲۲هزار تومان در شرایط فعلی ثابت نگه دارد.

ب-با توجه به تحریم های بانکی، کشتیرانی، بیمه،ترس کشورها و شرکت ها از معامله با ایران. واردات اقلام خوراکی و دارویی و کالاهای واسطه ای و
انواع تجهیزات با معضل عظیم و غیرقابل باوری روبرو شده بود. اولا به خاطر دور زدن تحریم ها مجبور بودند با پنهان کاری و به قیمت چند برابر این محصولات را وارد نمایند.ثانیا با صرف هزینه بیشتر در رابطه با حمل و نقل و بیمه ، مایحتاج مردم را به قیمت گرانتر تامین می کردند. بطوریکه دولت روحانی اجازه ندادند تامین اقلام مردم با مشکل جدی مواجه شود و همه چیز به وفور در بازار وجود داشت.او پیشنهاد کوپنی کردن برخی از اقلام ضروری و‌موردنیاز
مردم را سستی و عدم مقاومت در مقابل تحریم های امریکا می دانست و با تدابیر ویژه همه اقلام را تامین نمود.مسلم است با وجودچنین شرایط سخت و طاقت فرسا تورم و افزایش قیمت ها هم وجود داشته است.

ج- به جای اینکه از تدبیر و برنامه و همت دولت روحانی در این جنگ اقتصادی کمرشکن که به مراتب از جنگ نظامی سخت تر بود و روحانی توانست از فرو پاشی اقتصادی و اجتماعی و فروپاشی نظام جلوگیری کند، تشکر کنند، با کلی گویی و عوام فریبی و نداشتن برنامه که در مناظره شب گذشته بوضوح دیده می شد، با قلب واقعیت ها روش پوپولیستی را در پیش گرفتند و یک طرفه به تخریب دولت روحانی پرداختند.

۶- هیچ کدام از کاندیداها به ابر بحران کرونا که باعث هزینه مضاعف در امور اقتصادی و اجتماعی و روانی گردید و از همه مهم تر سلامت مردم را به خطر انداخته بود و دولت روحانی را در شرایط جنگ اقتصادی با ابر بحران دیگر مواجه کرده بود، اشاره ای
نکردند‌. دولت علی رغم تحریم های کمر شکن، اولا برخلاف کشورهای پیشرفته اروپایی و امریکا که در روزهای اول بحران کرونا با کمبوداقلام مواجه شدند و مردم مغازه را خالی کردند، انقدر اقلام مختلف به بازار عرضه کرد تا ملت ایران هیچ احساس و ترسی از کمبود مواد مورد نیاز نداشته باشند. در کوتاه ترین مدت ممکن تخت های بیمارستانی را به چندین برابر افزایش دادند. در عرض کمتر از دو الی سه ماه اقلام موردنیاز اولیه مثل ماسک و الکل را به فور به بازار عرضه نمودند.و در شرایط بسیار بد اقتصادی بین سیاست های حفاظت از جان مردم و تامین نان مردم باتدابیره ویژه سیاست “جان و نان” را همزمان به اجرا در اوردند.

۷- بنابراین انها حتی در مناظره غیابی با روحانی هم پیروز نشدند. گواه انکه مخالفان کوچکترین اشاره ای به جنگ تحریم اقتصادی و کرونا و فشار ان بر اقتصاد کشور نداشتند و تاریخی ترین فشار اقتصادی و مهیب ترین بحران سلامت عمومی راسانسور کردند.جالب این بود که این دو واقعیت بزرگ حتی در سوالات طراحی شده رسانه میلی هم وجود نداشت. هر روایتی از واقعیت بدون ترامپ، تحریم و کرونا، تلاشی برای پنهان کردن صورت مساله های بزرگ و منحرف کردن افکار عمومی و قلب واقعیات عنوان شده بود

۸-جالب این بود که هر چند دقیقه یکبار نمودارهای پرینت شده وبه قول میرحسبن موسوی خطوط مارمانند را رو به دوربین می گرفتند. اما هیچ کدام از مخالفان برجام که خود این اقایان از سردمداران ان بودند، از برجام و مذاکرات ان و صدها میلیارد دلار خساراتی که خودو دوستانشان بر اقتصاد کشور وارد نمودند، چیزی نگفتند.

۹-از ۳۳ سال مبارزه بدون نتیجه خود و همفکران پس ازجنگ تحمیلی با امریکا به نمایندگی از کل جهان و هزبنه های سرسام اور ان که می توانست صرف بهبود اوضاع اقتصادی و اجتماعی و رفاه عمومی و ساخت زیر بناهای مدرن در کشور شود، سخنی به میان نیاوردند. از مصیبت های ناشی از سیاست یک جانبه گرایی با روسیه که امضای ان پای ۶ قطعنامه شورای امنیت بوده و بازار نفت و گاز ما را پس از تحریم ها برعلیه ایران به تصرف خود دراورده بود و هزبنه های مربوط به ان،سخنی نگفتند. جالب اینجا بود که یکی از کاندیداها هنوز هم از برنامه خصوصی سازی روسیه که در مقایسه با کشورهای غربی و امریکا و حتی چین بسیار بسیار ضعیف تر است تعریف می کرد!!!!