به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ حسین علیخانی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی با عنوان: در دنیایی که همه تهدیدمان میکنند حداقل خودمان همدیگر را تهدید نکنیم. فهم. روابط اجتماعی .نقش پذیری آدمها ؛همگی کلید واژه های مکانیسم شکل دهی کار و زندگی و رفتارهای حال و آینده ی نادیده ای است که انجام میدهیم و اگر […]
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ حسین علیخانی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی با عنوان: در دنیایی که همه تهدیدمان میکنند حداقل خودمان همدیگر را تهدید نکنیم.
فهم. روابط اجتماعی .نقش پذیری آدمها ؛همگی کلید واژه های مکانیسم شکل دهی کار و زندگی و رفتارهای حال و آینده ی نادیده ای است که انجام میدهیم و اگر فهم و عقل بدرستی در آدمی شکل نگیرد و آدمها همچنان به گذشته گرا بودنشان افتخارکنند و حال گرا بودن را در ذهن و فردگرا بودن خویش جستجو کنند چیزی بر اصول نمیماند البته برخی ها؛ گاهی هم تصور میکنند که اینها در تقابل همند و بدین منوال آینده را به چالش می کشند؛اما » فهم« زمانی رشد میکند و آدمها را از منجلاب فردیت و خودبینی در میآورد که اولا: هر آدمی ایفای نقش ها و مسولیت هایش در خانواده و جامعه را بپذیرد تا آسیبهای کمتری به خودش و دیگران وارد کند و ثانیا: اگر عملکردش مغایر با علم و عقل و فهم است با او برخورد کنند یا اصلاحش نمایند لذا به بهانه ماسک نزدن حداقل افراد در جامعه ی بحرانی ایران و خوزستان بعلت وجود ویروس کرونا و اقتصاد متلاشی شده خانواده ها و جامعه اعلام میکنم که ویروس نفهمیدن هم به ارتباطات این گونه آدمها و امثالهم اضافه شده؛ ویروس نفهمیدنی که سریعتر از کرونا جان میگیرد و به اندازه کرونا می کشد پس بایستی بفکر ارتقای علم و عقل و فهم خویش باشیم شاید لذت با هم بودن و نقشپذیری خویش را در خانواده؛ جامعه و محیط کار و زندگی جاری سازیم و مطمن شویم که هر کدام از ما چه تاثیر ارزشمند یا سو یی در این مسیر بر جای میگذاریم؟
هر چند ارتباطات میان فردی با تعامل گزینشیِ نظام مند؛همراه و اگر با درک دو سویه و فهم کلمات و رفتار در ارتباطات منجر به بهبود نشود؛ همچنان باهم بودنمان را به چالش میکشد و در این راه برخی خودخواهیها بخاطر نفهمیدن ها یا شاید عدم انتقال مفاهیم درست پیامها در فرستنده وگیرنده پیام؛ بخشی از این مطلب کوتاه است اما باید بپذیریم در دنیای امروز و رسانه های اجتماعی پیشرفته و فناوریهای نوین اگر همچنان بر طبل نفهمی خویش بکوبیم بالاخره از پای درخواهیم آمد زیرا آدمهای مخاطب یا همراه خویش را نمیتوانیم به اجبار به مفاهیم مورد نظرمان سوق دهیم مگر اینکه از مفاهیم درون فردی بسوی مفاهیم مشترک با دیگران برویم تا کمی بفهمیم که ما هم کمی میفهمیم وگرنه در زمانه کنونی؛ فرایند تولید و بازتولید یک پیام از طریق هر رسانه یا کلمه و زبان و بیان باید با عقل و علم صورت گیرد یعنی همان موضوعی که خدا از انسان بعنوان اشرف مخلوقات سراغ دارد که در آیه۴۳ سوره عنکبوت فرموده: تلک الامثال نضربها اللناس و ما یعقلها الا العالمون یعنی در پیام خدا به انسان گفته: عقل و علم را بکار گیرید تا خالق را بشناسید و در مسیر انسان شدن احسن الخالقین شوید همانطوری که در اولین ارتباطش به پیامبر فرمود : اقرا یعنی بخوان. یعنی علم خواندن برای فهم و درک موضوعی که بدنبالش هستید تا معرفت پیدا کنید بسمت اوصاف آفرینش تا اشرف مخلوقات شوید اما برای رسیدن به فهم بهتر و رشد آن در آیه ۲۹ سوره فرقان نیروی فهم و تشخیص درست از نادرست.
افکار و رفتار خوب از بد. خیر و شر و دوری از طغیان و عصیان و ظلم به خویش و دیگران باید با علم به فهم را پرورش دهید یعنی همان چیزی که الان کلید مفقوده ارزشهای انسانی است و در راه رسیدن به نتیجه مطلوب؛ باید بکوشیم تا عقلمان هم شکوفاتر شود تا فهم و درکمان ارتقا یابد بدون منفی بافی و خودمحوری و اینکه بدانیم خودمان در چه موقعیتی هستیم و انتظار چه رفتاری را از دیگران داریم؟
ثالثا: چهار پایه ارتباط یعنی فرستنده و گیرنده و مجاری ارتباطی و نماد ارتباطی همگی روشن و بدیهی هستند اما چه شده که هنوز موفق به حل و اصلاح حداقل ها در فهم و ادراک عمومی جامعه نشده ایم یا نرسیده ایم ؟
آیا بعلت کم دانشی و بی علمی یا بی عقلی برخی سردمداران است ؟
آیا هنوز نمیدانیم دو صد گفته چون نیم کردار نیست؟
آیا هنوز باور نداریم که پاییز مرگبار از راه رسیده است و باید با علم و عقل و فهم درست از زندگی و سلامتی بفکر خویش و دیگران باشیم؟
آیا نمیدانیم که پیشگیری از ابتلا به کرونا وآنفولانزا و انواع ویروسهای کشنده باید با علم و عقل و فهم درست و رعایت ۳ اصل مشترک برای آنها همراه باشد مانند: ماسک زدن؛ شستشوی دستها؛ رعایت فاصله گذاری فیزیکی وایمن ؟ آیا باور نداریم که سالیان متمادی با همین ویروس باید مرگ و زندگی را تجربه کنیم ؟
آیا هنوز نمیخواهیم بفهمیم که با دوری از تجمعات شلوغ مانند عزا و عروسی و مکانهای ناامن و توجه به تقویت سیستم ایمنی بدن است که سالم میمانیم ؟ و چه کسی ارجح تر از خودمان و سلامتی خودمان؟
یک حقیقت تلخ دیگر از زبان خانم مارگارت هریس سخنگوی سازمان بهداشت جهانی که اخیرا گفته : معتقدم کوید ۱۹را نمیتوان هر بار در یک کشور شکست داد و تا زمانیکه همه در امنیت نباشند هیچکس در امنیت نیست. هدف ما پایان دادن به همه گیری کرونا در سال ۲۰۲۱ با ارایه ۲ ملیارد دوز واکسن به جهان و ۲۴۵ میلیون دوره درمانی و۵۰۰ میلیون آزمایش است و ابتدا مدافعان خط مقدم (۳%) واکسینه میشوند سپس تا زمان دسترسی کامل به واکسن ۲۰% جمعیت وگروههای در معرض خطر واکسینه می شوند. میدانید یعنی چه؟
یعنی اینکه اولا همه باید بفهمند که در معرض خطر مرگ هستند و باور کنند با ناشناخته ای مواجه هستند که بخوبی همه را با یک لحظه غفلت نابود می کند و البته در صورت دسترسی به واکسن؛ فقط ۳% مدافعان خط مقدم سلامت مردم ؛ یعنی پزشکان و پرستاران واکسن می زنند و تا زمان دسترسی کامل که هیچکس نمیداند چه زمانی است فقط ۲۰% جعیت و گروههای در معرض خطر واکسینه می شوند و همه اینها تا پایان سال ۲۰۲۱ یا ۱۴۰۰ خودمان است.
حالا ببینید اگر ۲۳% از صد درصد جامعه ایرانی را تا چند ماه از ویروس در امان نگه داریم ۷۷% بقیه جامعه باید هر لحظه منتظر مرگ با بیماری سخت با ویروسی باشند که یا باورش ندارند یا اگر باورش دارند و رعایت هم میکنند بعلت عدم رعایت حداقل افراد جامعه دچار میشوند پس باید بشدت مراقب سلامتی خود باشند تا دچار نشوند یعنی حدود ۲۰ ملیون نفر واکسن زده از جمعیت ۸۵ ملیونی؛چند ماهی بیشتر از ۶۵ ملیون نفر باقیمانده زنده میمانند.
لذا باید بفهمیم که ویروس کرونا فعلا تا سالیان متمادی با ماست؛ درست مانند: نفهمی های همان حداقل ۱۲% جامعه که در سخنان وزیر بهداشت آقای دکتر نمکی اعلام شد: تو این مملکت کرونا جمع شدنی نیست.
تو خیابونا برخی بمپ ویروسند و کسی توجه نمی کند اگر امروز از من بپرسید بیشترین نیازت بعنوان فرمانده عملیات درکشور چیست ؟
میگم سختگیری و برخورد با متخلف… بله
در هیچ کجای دنیا با خواهش و تمنا اپیدمی کنترل نمیشود.
من و همکارانم ۸ ماهه التماس میکنیم تو را بخدا مریض نشوید ما چقدر باید شهید بدهیم تا ۱۲% متخلف بفهمند ؟ برخورد با قانون شکنان و پروتکل شکنان نیاز امروز ما است و اگر پلیس به کمک نیاید همکارانم زیر بار بیماری شکسته میشوند.
حالا اکثر مردم رعایت میکنند اما چرا باید۱۲% از جمعیت ؛امنیتِ سلامت مردم را مخدوش کنند و با آنها برخورد نمیشود؟
۸۸% = ۱۲% – ۱۰۰% ( با ۸۸% رعایت هم وضعیت قرمزه ) حقیقتی تلخ که هنوز ۱۲% متخلفان و اکثر مسولین بی مبالات آتش به جان اکثریت مردم فهیم میزنند.
خب حالا متوجه شدیم که عقل و علم به ویروس به فهم درست از مرگ و میر ویروس می انجامد.
لذا ۸۸% مردم انتظار دارند اولا حاکمان و دولتمردان با جدیت بیشتری از ظرفیتهای کنترلی و مدیریتهای داخلی درجغرافیای سیاسی اجتماعی استفاده کنن و بدانند بااینهمه موج مبتلا وکشته شده از ویروس کرونا و طبق اظهار نظر جدید کارشناسان (حدود ۲۱% مردم مبتلا میشوند نه حدود هفت درصد یا کمتر از آنفولانزا و سرماخوردگی) پس اگر کسی با آموزش و تذکر و علم و عقل نمیفهمد و درک و فهم درستی از سلامت جمعی جامعه ندارد باید به چالش کشیده شود یا آنها را در قالب یک تور مسافرتی ! به بخشهای کرونایی بیمارستانها برده و دقایقی نگه دارند تا به باور برسند.
نتیجه میگیریم که نقش فهم در روابط اجتماعی و نقش پذیری تک تک مردم برای سلامت خانواده و جامعه بی بدیل است درست شبیه سیاست و سیاست ورزی برخی سیاسیونی که هنوز غوره نشده مویز شدن. حالا همین فهم را به هر کجای دیگر میخواهید تعمیم دهید و بدانید در دنیایی که ویروس کرونا کیسه زورگویان و قلدران را پر میکند و مفسدان هم مثل کفتار به جان جامعه افتاده آند و ویروس نافهمی و فساد و ظلم امثال ترامپ و بایدن و اذنابشان وکشورهای دوریالی هم تهدیدمان میکنند.حداقل خودمان با عدم درک درست از وقایع اجتماعی و سیاسی و عملکرد بد در راه سلامت جامعه ؛ همدیگر را تهدید نکنیم.