به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ کیامرث حاجی زاده معاون استاندار و مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به اهمیت تالابها در این استان و اهمیت حفظ، نگهداری و تامین حق آبه آنها گفت: حیات خوزستان وابسته به حیات تالابها است. حاجی زاده روز یکشنبه در نشست مقابله با مخاطرات زیست محیطی در اداره کل […]
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ کیامرث حاجی زاده معاون استاندار و مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به اهمیت تالابها در این استان و اهمیت حفظ، نگهداری و تامین حق آبه آنها گفت: حیات خوزستان وابسته به حیات تالابها است.
حاجی زاده روز یکشنبه در نشست مقابله با مخاطرات زیست محیطی در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد: تالابها نه تنها در خشکسالی به ما کمک میکنند بلکه در زمان سیلاب نیز بزرگترین خدمت پس از سدها برای خوزستان بودند. اگر تالاب شادگان نبود شهرهایی از شهرستان کارون گرفته تا دارخوین، شادگان، روستاهای بخش مرکزی اهواز، آبادان، خرمشهر و بندر امام(ره) و… زیر آب میرفتند و اگر تالاب هورالعظیم نبود اهواز و کل جنوب غرب خوزستان در سیل امسال زیر آب میرفتند.
وی افزود: در احیا و حفظ تالابها باید همه دستگاهها جدیت به خرج دهند و از تعرض به محدوده تالابها جلوگیری کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد: کارگروه مخاطرات زیست محیطی با توجه به شرایط خوزستان باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ خوزستان استانی است که بحران همیشه در آن وجود دارد و از اساسیترین مشکلات آن در به وجود آمدن بحرانها اجرایی نشدن درست پیوستهای زیست محیطی، تامین نکردن حقآبه تالابها و انجام برخی کارهای غیرکارشناسی است.
وی افزود: به عنوان مثال یکی از کارهای غیرکارشناسی می توان به خشک کردن حوضچه های چهار و پنج تالاب هورالعظیم برای استخراج نفت اشاره کرد، این کار غیرکارشناسی موجب شد بخشی از تالاب خشک شود اما پس از پیگیری مسئولان، حوضچههای تالاب هورالعظیم که خشک شده بود دوباره پرآب شدند و در سیلاب امسال هورالعظیم حدود ۹۵ درصد آبگیری شد و الان وضعیت مناسبی دارد.
ایشان ادامه داد: نتیجه تصمیماتی که در این نشست ها مصوب می شود یک تا ۲ دهه آینده خودش را نشان می دهد برای همین باید تصمیمات باید کارشناسی باشد.
حاجی زاده گفت: موضوع دیگر مساله گرد و غبار در خوزستان است که نباید برای دستگاه های متولی کمرنگ شود؛با عنایت رهبر معظم انقلاب و پیگیری رییس سازمان حفاظت محیط زیست اعتبار خوبی از صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد وغبار در نظر گرفته شده لذا باید کانال ۴۷ کیلومتری جهاد نصر تکمیل شود.
کیامرث حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان ادامه داد:در بحرانهای آب شرب تمام تلاش خود را داشتیم تا آب به نهال کاری ها برسد و باید در ادامه نیز این روند با جدیت دنبال شود؛ همچنین با توجه به هزینهای که برای احداث کانال آبیاری کوت شریف شده باید آب مورد نیاز برای این عرصهها از این کانال تامین شود و کمیته نظارت در این زمینه فعال شود تا بر روند اجرای کارها نظارت داشته باشد