تاریخ انتشار خبر: 8 دی 1400 | 08:47:47
کد خبر : 11648
یادداشتی از ملک محمد مکوندی فعال سیاسی-اجتماعی:

حاشیه های تامل برانگیز در مذاکرات اخیر برجام

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمدمکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان:حاشیه های تامل برانگیز در مذاکرات اخیر برجام. علی رغم وجود پالس های مثبت از مذاکرات اخیر در وین، حاشیه های پررنگ و تامل برانگیزی رخ داده است که ممکن است سایه سنگینی بر ادامه مذاکرات و حتی نتایج ان بیندازد. “محمد مرندی مشاور تیم‌ […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمدمکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان:حاشیه های تامل برانگیز در مذاکرات اخیر برجام.

علی رغم وجود پالس های مثبت از مذاکرات اخیر در وین، حاشیه های پررنگ و تامل برانگیزی رخ داده است که ممکن است سایه سنگینی بر ادامه مذاکرات و حتی نتایج ان بیندازد.

محمد مرندی مشاور تیم‌ مذاکر کننده ایران در وین ضرب العجل تیم غربی را مصنوعی دانست و گفت: این موضوع برای ما ارزشی ندارد. او ادامه داد حتی اگر چند قطعنامه برعلیه ایران احیاء شود چه اتفاقی می افتد؟” افاضات اقای مشاور، با هیچ نوع عقل ومنطق و عرف دیپلماتیک، بخصوص دراین برهه از زمان سازگار نیست. و ما را به یاد سخنان احمدی نژاد می اندازد که اظهارمی داشت: قطعنامه های شورای امنیت کاغذ پاره ای بیش نیستند!!!!!! ارزیابی: تفکری بسیار خطرناک که نشان از ادامه راه دولت احمدی نژاد درسیاست خارجی دولت رئیسی است.

“فارن پالیسی: اروپا بدنبال اجرای مکانیسم ماشه در صورت شکست مذاکرات وین است.” ارزیابی: بسیار خطرناک ونشان ازتوافقات پشت پرده طرف های غربی دارد، در صورت استفاده از مکانیسم ماشه توسط سه کشور اروپایی و ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت، شرایط فعلی، بلاخص تحولات بین المللی پس از برجام اجازه لغو مجدد قطعنامه های شورای امنیت را نخواهد داد، از طرفی تیم دیپلمات ورزیده و هوشمند و اگاه به روابط بین الملل همچون تیم ظریف وجود ندارد که بتواند یک تنه در مقابل ۵ ابرقدرت انهم بدون ریختن یک قطره خون و یا جنگ و یا ساقط کردن نظام همانند انچه در برخی از کشورها تنها با یک قطعنامه اتفاق افتاد، همه انها را لغو و قطعنامه۲۲۳۱ صادرشود اقدامی بی نظیر پس از جنگ‌ دوم‌ جهانی که در تاریخ بین الملل ثبت شده است.

“مذاکره کنندگان سه کشور اروپایی : چند هفته فرصت برای نجات برجام‌ باقی است.” ارزیابی: خطرناک همراه با شک و تردید، پس از تاخیر ۵ماه حضور ایران در مذاکرات برجام نوعی بدبینی نسبت به دولت و تیم مذاکره کنتده ایران وجود داشت که بدنبال وقت کشی و بدست اوردن فرصت برای اجرای مقاصد خود و به زعم انها تولید بمب هسته ای هستند. انچه دولت ونمایندگان ایران از ان بنام ضرب العجل مصنوعی غرب در رابطه با زمان مذاکرات برجام یاد می کنند، خیلی هم‌ مصنوعی نیست.!!!! تیم مذاکره کننده ایران باید بداند اروپا و امریکا از ادامه مذاکرات وخرید زمان از سوی ایران خسته شده اند، بعلاوه مسائل مهم بین المللی بخصوص رویارویی امریکا با توسعه طلبی اقتصادی چین و پیمان هایی اخیری که با کشورهای همسو از جمله استرالیا، انگلیس، هند، ژاپن و برخی از کشورهای اسیای جنوبی شرقی تحت عنوان “اوکوس” و “کواد” برعلیه چین منعقد شد و از طرفی خطرحمله احتمالی روسیه به اوکراین و مقابله با ان، از اولویت های اصلی سیاست خارجی امریکا و کشور های غربی در شرایط کنونی است که اهمیت مذاکرات برجام را تحت الشعاع خود قرار داده است.

“سه کشور اروپایی: ذخیره اورانیوم ۶۰ درصدی ایران را به داشتن مواد سلاح اتمی نزدیک می کند.” ارزیابی : در صورت طولانی شدن مذاکرات این ایده قوی تر می شود و راه را برای استفاده از مکانیسم ماشه هموار می سازد.

فرمانده سنتکام ژنرال مکنزی: برنامه موشکی ایران به تهدیدی بیشتر از سلاح هسته ای تبدیل شده است.وی ادامه داد: جنگ با جمهوری اسلامی،خونین و همراه با خسارات است و ممکن است یکسال طول بکشد. از طرفی رابرت مالی فعالیت های هسته ای ایران را بازی با اتش خوانده است. انگلیس هم از سه کشور ایران و روسیه و چین بعنوان سه کشور دشمن نام برده است که برنامه های تسلیحاتی و دخالت های انها در جهت بی ثبات سازی منطقه ای و بین المللی بسیار خطرناک شده است. و تهدیدات سایبری زیادی برعلیه انگلیس وغرب انجام می دهند. ارزیابی : نشان از مذاکرات پشت  پرده بین امریکا و سه کشور اروپا یی است که درصورت عدم توافق در برجام و ارجاع پرونده به شورای امنیت و احیا ۷ قطعنامه، گزینه نظامی همچنان روی میز است. بخصوص اینکه در یکی از قطعنامه ها به تشکیل ائتلاف بین المللی نظامی بر علیه ایران اشاره جدی شده است. سوال اساسی این است که ایا شرایط اقتصادی و اجتماعی ایران تحمل یک جنگ خانمانسوز را خواهد داشت یانه؟ بایدن در ابتدا اعلام کرد که اجازه ساخت بمب هسته ای از سوی ایران را نخواهد داد، اما اخیر اعلام‌ کرد که امریکا اجاز انجام مقدمات ساخت بمب اتمی را به ایران نخواهد داد که این گفته با سخنان اولیه او متفاوت است، ودر صورت عدم دستیابی به توافق هسته ای،احتمال حمله نظامی قوت می گیرد. اتخاذ سیاست فراهم نمودن مقدمات سلاح هسته ای از سوی ایران ولو اینکه هیچ زمانی به تولید بمب هسته ای منتهی نشود همانند تولید اورانیم با غنای ۶۰ درصد و بالاتر و استفاده ابزاری از ان در جهت گرفتن امتیازات بیشتر خطر حمله نظامی را افزایش خواهد داد.

چین و روسیه هیچ‌گاه ایران اتمی را تحمل نخواهند کرد. اروپا تنها بابت گاز دریافتی از روسیه ۱۱۳ بلیون دلار پرداخت می کند.سوال اساسی این است که سهم ایران بعنوان دومین کشور دارنده میادین گازی از این بازار چقدر است؟“صفردرصد”

رزمایش نظامی اخیر جمهوری اسلامی گرچه در راستای بازدارندگی و ارائه تصویری از قدرت نظامی وموشکی جمهوری اسلامی به خصوص در رابطه با تهدیدات اسرائیل صورت گرفت، اما برخلاف تصورات فرماندهان میدان که انرا برگ برنده ای در مذاکرات برجام ارزیابی می نمودند،اثر منفی داشته است و باعث نگرانی بیشتر غرب از ایران شده است.

سخنان امروز فرمانده سنتکام و رابرت مالی نمایند امریکا در برجام و بیانیه سه کشور اروپایی دال بر استفاده از مکانیسم ماشه را باید در همین راستا ارزیابی نمود.