وی با بیان اینکه امسال در زمینه مکانیزاسیون بیش از یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری جذب شد، افزود: در ۴۰ سال گذشته از یک کشاورزی سنتی به صنعتی تغییر ماهیت داده ایم که به دنبال آن سبب افزایش تولید و تنوع محصول نیز شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، از افزایش ۹ برابری تعداد تراکتورهای فعال در کشاورزی کشور خبر داد و اضافه کرد: پیش از انقلاب کلیه تراکتورهای فعال در کشور حدود ۶۳ هزار دستگاه بوده، در حالی که در طول این سال ها، بیش از ۵۵۰ هزار تراکتور میان کشاورزان توزیع شده است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته برنج کشور به سنتی تولید می شد و امروزه ۸۰ درصد آن به صورت مکانیزه تولید می شود، عنوان کرد: بیش از ۹۰ درصد غلات کشور وابسته به صنعت خارجی بود که بیانگر عدم توانایی در تولید تجهیزات و ادوات کشاورزی در داخل بود. در حال حاضر بیش ۹۵ درصد صنایع کشاورزی کشور، خوداتکایی به صنعت داخل است.
وی با بیان اینکه تمام غلات کشور با دستگاه ها و ماشین آلات داخلی تولید و برداشت می شوند، تصریح کرد: در ابتدای دولت دوازدهم تنها ۱۲ تا ۱۵ درصد مزارع کشور به صورت مکانیزه انجام می شد و در حال حاضر حدود بیش از ۵۰ درصد در حوزه کاشت ۸۵ درصد در حوزه برداشت از مزارع به صورت مکانیزه انجام می شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به اینکه در ۶ سال گذشته ۲٫۵ میلیون هکتار به کشت مکانیزه گندم افزوده شده است، عنوان کرد: تا پیش از سال ۹۲ واردکننده گندم بوده ایم در حالی که امروزه صادرکننده این محصول هستیم.
وی با بیان اینکه حدود ۲٫۵ میلیون نفر در حوزه بهره برداری از گندم، فعالیت میکنند، اذعان داشت: در تهیه نیاز پروتئینی کشور ۷۶ درصد و در حوزه انرژی ۷۲ درصد خوداتکا هستیم.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای ماشین آلات کشاورزی، در اختیار کشاورزان قرار داده شد، ادامه داد: در سال ۹۸ حدود ۲ هزار و پانصد میلیارد تومان برای تامین ماشین آلات کشاورزی به کشاورزان تسهیلات داده می شود و همچنین ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات با سود ۴ درصد پرداخت می شود.