معضل نرخ بیکاری با معدل ۱۵٫۳% برای خوزستانی که منبع درآمد کشور از نظر نفت و برق و آب و کشاورزی است روز به روز عرصه را بر خانوده های جوانان تنگ تر می کند. متاسفانه استخدام های دولتی کفاف تعداد بیکاران را نمی دهد، از سویی دیگر وضعیت اشتغال در تعاونی ها نیز بی […]
معضل نرخ بیکاری با معدل ۱۵٫۳% برای خوزستانی که منبع درآمد کشور از نظر نفت و برق و آب و کشاورزی است روز به روز عرصه را بر خانوده های جوانان تنگ تر می کند. متاسفانه استخدام های دولتی کفاف تعداد بیکاران را نمی دهد، از سویی دیگر وضعیت اشتغال در تعاونی ها نیز بی سرسامان است. از سویی دیگر وضعیت کارگران پیمانکاری به واسطه حقوق و مزایا آنچنان کم است که یک جوان کارگر به سختی می تواند زندگی خود را بچرخاند.
اعتصابات متعدد کارگری و تقاضای کارگران نشان از پایمال شدن حقوق آنان توسط پیمانکاران است که متاسفانه وضعیت رسیدگی به این مسئله بسیار ضعیت است و معمولا نه تنها حقوق کارگران پایمال می شود بلکه آن کارگر برای همیشه اخراج می شود.
استان خوزستان به واسطه منابع نفتی و گازی و صنایع متعدد و کشاورزی مکانیزه و معادن و گردشگری که سرآمد استان های ایران است یکی از بالاترین رتبه های بیکاری در کشور را از آن خود کرده است. در کنار ریزگرد، گرمای بی حد و اندازه، بی آبی معضل بیکاری بدترین معضلی است که این سال ها خوزستان را گرفتار خود کرده است. خوزستانی که روزگاری مرکزی برای کار مردم استان های دیگر و حتی کشورهای دیگر بود، امروزه خود گرفتار غول بیکاری است.
بررسی دلایل این افزایش ناگهانی را بیکاری در خوزستان را می توان در آمارهای مدیران نظاره کرد. آمارهایی که متاسفانه خوزستان را به خط قرمز بیکاری رهنمون کرده تا مدیری چند صباحی بماند تا به پایان برسد.
براساس اطلاعات مرکز آمار ایران:️ نرخ بیکاری استان خوزستان در فاصله زمانی بهار ۱۳۹۵ تا بهار ۱۳۹۶ از ۹٫۴% به ۱۵٫۳% افزایش یافته است! این در حالی است که آمار مشابه لرستان از کاهش بیکاری در استان لرستان حکایت می کند: نرخ بیکاری در استان لرستان از رقم ۱۴٫۳% در بهار ۱۳۹۵ به رقم ۱۱٫۸% در بهار ۱۳۹۶ کاهش یافته و با قرار گرفتن در زیر میانگین کشوری، وضعیت استان لرستان را از رده های صدر جدول بیکاری به ردیف حدود ۱۵ بهبود بخشیده است.
نمی خواهم در این مبنی اعلام کنم که بعضی استان ها نرخ بیکاری خود را زیادتر اعلام می کنند و مدیرانشان از انتقاد و کنار گذاشتن بیمی ندارند مانند اصفهان که نمی توان قبول کرد آنچه به عنوان درصد بیکرا خود اعلام کرده واقعی باشد زیرا این استان از همه نظر سرآمد استان های دیگر است و ایکاش مدیران ما کمی از آنان در فداکاری برای استان می آموختند.
اما بر اساس همین آمار اعلام شده؛ نرخ بیکاری استان خوزستان در بهار سال ۱۳۹۶ به نسبت دوره زمانی مشابه در سال ۱۳۹۵ حدود ۶% افزایش داشته است! به عبارتی دیگر نسبت بیکاران در بهار ۱۳۹۶ نسبت به مدت مشابه حدود ۱٫۶۳ برابر شده است!
علیرغم گذشت ۴ ماه از سال ۱۳۹۶ هنوز سند اشتغال سال ۱۳۹۶ استان خوزستان، تدوین نشده است، چه رسد به اجرایی شدن آن!
و قابل توجه مدیران ظفرمند استان که همواره از سوی وزارت تشویق می شوند!!؛ اینکه سند اشتغال سال ۹۶ استان لرستان از اردیبهشت ماه ۹۶ پس از تدوین به اجرا گذاشته شده است!
باید به مدیران استان خوزستان دستخوش گفت، و استاندار کوشای ما چگونه می تواند در این راستا به آمارها و تشویق نامه های این مدیران از سوی وزارتخانه هایشان اطمینان کند و در راه عمران آبادانی استان تکیه کند.!!؟!