رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ضمن اشاره به تولید ۱ میلیون و ۶۵۰ هزار تن گندم در استان خوزستان اظهار کرد:با توجه به نیاز ۵۰۰ هزار تن گندم در استان این میزان تولید ۳ برابر نیاز استان است
وی افزود: در سال ۱۳۹۲ کل تولیدات بخش کشاورزی کشور حدود ۸۲ میلیون تن بود و در حال حاضر این میزان از مرز ۱۲۲ میلیون تن گذشته است.
چنگلوایی در ادامه ضمن اشاره به تامین انرژی مورد نیاز روزانه از محل تولیدات داخلی گفت: در سال ۱۳۹۲ انرژی مورد نیاز روزانه از محل تولیدات داخلی ۵۷ درصد بود که این میزان در حال حاضر به ۸۱ درصد ارتقاء یافته که در این زمینه شاهد رشد چشمگیری بودهایم.
وی تصریح کرد: در استان خوزستان نیز در زمینه افزایش تولیدات کشاورزی و کمک به امنیت غذایی شاهد موفقیتهای چشمگیری بودیم که از جمله آن میتوان به ارتقاء تولید محصولات کشاورزی از ۱۲٫۲ میلیون تن در سال ۱۳۹۲ به بیش از ۱۶٫۲ میلیون تن در حال حاضر اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه ضمن اشاره به تولید ۱ میلیون و ۶۵۰ هزار تن گندم در استان و تولید ۳ برابری این محصول نسبت به نیاز استان گفت: در زمینه تولید شکر و با توجه به نیاز ۱۳۵ هزار تنی این محصول در استان در سال گذشته موفق به تولید ۹۰۰ هزار تن شکر در استان خوزستان شدیم که این میزان ۶٫۷ برابر نیاز استان بوده و شکر مورد نیاز ۳۱ میلیون نفر را تامین میکند.
وی همچنین ضمن اشاره به کشت چغندر قند در استان افزود: به مدت ۱۰ سال کشت چغندرقند در استان خوزستان انجام نمیشد اما در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد چغندرقند پاییزه کشور در استان خوزستان کشت میشود.
چنگلوایی در ادامه ضمن اشاره به ارتقاء بهرهوری عوامل تولید با تکیه بر آب و خاک اظهار کرد: از جمله مهمترین چالشهای بخش کشاورزی در دنیا مقوله آب و خاک است که با عنایت مقام معظم رهبری و اذن ایشان اتفاقات خوبی در این زمیه افتاده است و از محل صندوق توسعه ملی ۵٫۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۳ برای اجرای طرحهای زیربنایی به جز آبیاری تحت فشار به بخش کشاوزی کشور اختصاص یافت.
وی همچنین تصریح کرد: از این میزان اعتبار تخصیص یافته به بخش کشاورزی ۱٫۵ میلیارد دلار به استان خوزستان، ۵۰۰ میلیارد دلار به سیستان و بلوچستان و مابقی به آبهای مرزی اختصاص یافت که این کمک بزرگی به افزایش، حفظ و پایداری تولید و ارتقاء راندمان آب بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان یادآور شد: حفاظت از منابع پایه یکی دیگر از رسالتهای بخش کشاورزی است که با اقدامات کشاورزی حفاظتی، اصلاح خاک، قانون خاک، شدت عملی که در مبارزه با زمینخواری یا تغییر کاربریهای غیر مجاز صورت میگیرد بتوانیم خاک این منبع گرانبها را برای نسل آینده حفظ کنیم.
وی در ادامه با اشاره به افزایش تولید محصولات صادرات محور اظهار کرد: در این زمینه نیز شاهد توفیقات مطلوبی در کشور بودیم که با توجه ویژه به تولید محصول سالم، تلاش در جهت تولید محصول مطابق با استاندارد کشورهای خارجی، توجه به صنایع بسته بندی و بازاریابی مناسب میتوان شاهد ارتقاء و رشد صادرات محصولات کشاورزی بود.
چنگلوایی گفت: در زمینه صادرات محصولات کشاورزی استان خوزستان در سال ۱۳۹۲ معادل ۳۷۳ میلیون دلار صادرات داشته که این میزان با رشد ۴ برابری در سال ۱۳۹۷ به ۱ میلیارد و ۱۴۷ میلیون دلار ارتقا یافته است.