به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز به مناسبت روزخانواده وتکریم بازنشستگان توصیه های تغذیه ای برای این گروه سنی به شرح ذیر داشت. وی گفت: ترویج فرهنگ صحیح تغذیه ضامن تندرستی، سلامت و افزایش طول عمر بازنشستگان است و رعایت اصول تغذیه صحیح در سنین میانسالی و سالمندی سبب می […]
شریفی افزود: ارتقای سطح سواد سلامت در میان سالمندان و بازنشستگان میتواند باعث افزایش نشاط و شادابی آن ها و حرکت به سمت زندگی سالم شود .ب وی با بیان اینکه «تغذیه در دوران سالمندی» یکی از موضوعاتی است که خود فرد باید آن را مدیریت کند، افزود: بازنشستگان فرهیخته کشورمان پس از سال ها طولانی خدمت، به مرحله جدیدی از زندگی وارد شدهاند که باید به تغذیه توجه جدی شود .
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه برای آنکه بدن سالم بماند نیاز به مواد غذایی مقوی و به اندازه است، خاطرنشان کرد: مهم ترین راهنمای تغذیه ای برای این سنین، تهیه غذاهای ساده و کم حجم است که تمامی نیازهای فرد به مواد مغذی را تامین کرده و در عین حال متناسب با فرهنگ فرد باشد. بدین منظور مصرف متعادل و روزانه از گروه های غذایی توصیه می شود بدین منظور مصرف متعادل و روزانه از گروه های غذایی توصیه می شود. مصرف روزانه حداقل ۶ واحد از گروه نان و غلات، ۲ واحد از گروه میوه ها، ۳ واحد از گروه سبزی ها، ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات و ۲ واحد از گروه گوشت و حبوبات توصیه مناسبی برای سالمندان است.
شریفی تصریح کرد: نیاز غذایی افراد مسن به انرژی کمتر از سایر گروه های سنی است زیرا افراد مسن فعالیت بدنی کمتری دارند و در نتیجه نیاز کمتری به غذا برای ثابت نگه داشتن وزنشان دارند. از آنجائی که در سالمندان نیاز به انرژی کاهش می یابد، پروتئین مورد نیاز بدن بایستی از منابع کم کالری و با کیفیت بالا مانند گوشت کم چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، فرآورده های لبنی کم چربی یا بدون چربی تامین شود.
وی با بیان اینکه کلسیم، آهن، روی و منیزیم و ویتامین دی از مواد مورد نیاز بدن استیاد آور گردید: جذب کلسیم و ویتامین دی بدن با افزایش سن کاهش می یابد که خود اثر مخربی بر سلامت استخوان ها دارد و سبب افزایش احتمال شکستگی های استخوانی می شود. بنابراین با افزایش سن نیاز بدن به مصرف منابع غنی کلسیم (شیر و لبنیات) و تامین ویتامین دی (استفاده از نور آفتاب و مصرف جگر و روغن کبد ماهی) توصیه میشود . کمبود آهن منجر به کمخونی، احساس خستگی و ضعف در انسان میشود. همچنین کمبود روی باعث بیاشتهایی، کاهش حس چشایی، افسردگی، کاهش تمرکز، کاهش مقاومت بدن در برابر عفونتها و کندی ترمیم در فرد میشود. منیزیم نیز در بدن میتواند در استحکام توده عضلانی بدن نقش ایفا کند .
وی افزود :در افراد مسن روزانه ۸ لیوان مایعات ترجیحا آ ب برای پیشگیری از بروز یبوست و کم آبی توصیه می شود ،زیزا افراد مسن برخلاف افراد جوان اغلب اوقات احساس تشنگی نمی کنند و به همین دلیل بیشتر مستعد کم آبی بدن و ابتلا به یبوست هستنند .
رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز تصریح نمود: باید این گروه از افراد غذاها را به صورت آبپز، بخارپز، کباب شده و تنوری استفاده کنند. همچنین سالمندان باید همراه سالاد یک قاشق روغن زیتون استفاده کنند.
مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز درپایان با اشاره به اینکه در دوران سالمندی نباید در هفته بیش از ۴ تا ۵ عدد تخممرغ استفاده شودیادآور گردید:مصرف زرده تخم مرغ محدود شود زیرا حاوی مقادیر زیادی کلسترول است. بهتر است بیشتر از ۴ الی ۵ تخم مرغ در هفته مصرف نشود و چنانچه سطح چربی خون بالا باشد و یا فرد مبتلا به فشار خون بالا یا چاقی است حداکثر ۳ عدد تخم مرغ در هفته مصرف شودواز مصرف نمک، چربی و قند در غذای روزانه جداً خودداری شود .