به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ مهرداد شریفی رییس مرکز بهداشت غرب اهواز باتوجه به فرارسیدن محرم وایام تاسوعا و عاشورای حسینی، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت سرور آزادگان جهان، از شهروندان خواست برای تامین سلامت خود، اطرافیان و محیط زیست به نکاتی در مورد تهیه ، توزیع و مصرف نذورات توجه داشته باشند. رییس مرکز […]
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ مهرداد شریفی رییس مرکز بهداشت غرب اهواز باتوجه به فرارسیدن محرم وایام تاسوعا و عاشورای حسینی، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت سرور آزادگان جهان، از شهروندان خواست برای تامین سلامت خود، اطرافیان و محیط زیست به نکاتی در مورد تهیه ، توزیع و مصرف نذورات توجه داشته باشند.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز به افراد مشارکت کننده در توزیع آب ، چای ، شربت و غذا توصیه کرد: به منظور تامین سلامت سوگواران، رعایت بهداشت فردی را مد نظر قرار دهند.
شریفی، تصریح کرد: توزیع آب ، شربت یا شیر از طریق ظروف شیردار با لیوان شخصی یا یکبار مصرف انجام شود و از توزیع در ظروف روباز و با استفاده از لیوان مشترک، خودداری شود .
وی از شهروندان خواست: از قرار دادن غذای پخته شده در مدت زمان طولانی در دمای محیط خودداری شود و جهت جلوگیری از آلودگی یا رشد باکتری در مواد غذایی، زمان آماده شدن غذا تا سرو آن ، به حداقل رسانده شود( حداکثر ۲ ساعت) و تاکید کرد: در صورت الزام به نگهداری غذا بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته شده، در دمای زیر ۴ درجه سانتی گراد یا بالای ۶۳ درجه سانتی گراد نگهداری شود . وی همچنین مصرف لیمو ترش را به همراه غذا توصیه کرد. و افزود: حتی الامکان از مصرف سبزی و کاهو خودداری و در صورت استفاده از سبزی جهت خوردن یا تهیه سالاد نسبت به سالم سازی و ضد عفونی آن اقدام شود.
ایشان در ادامه تاکید کرد: به منظور حفظ محیط زیست در صورت امکان، توزیع نذورات در ظرف های یکبار مصرف انجام نشود. وی گفت: در این صورت می توان از مردم خواست که برای دریافت غذا و سایر نذورات، ظرف همراه خود داشته باشند.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز ، توضیحاتی هم در مورد ظروف یکبار مصرف داشت . وی گفت: ظروف یکبار مصرف موجود ، به دو گروه ظروف یکبار مصرف غیرمقاوم به حرارت و ظروف یکبار مصرف مقاوم به حرارت تقسیم می شوند. ظروف یکبار مصرف غیرمقاوم به حرارت به شکل ظروف شفاف و نیمه شفاف هنگام تماس با آب جوش و مواد غذایی داغ با آزاد سازی مواد مضر و انتقال آن به مواد غذایی یا آب می تواند سلامت مصرف کنندگان را در مصارف طولانی مدت به خطر اندازد .
وی همچنین افزود: شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، لازم و ضروری است. وی خاطر نشان کرد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم ، باید از ظروف یکبار مصرف مناسب و ترجیحا گیاهی و سلولزی استفاده کرد. شریفی تاکید کرد: استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی ( ظروف شفاف)برای موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای۶۵درجه سانتی گراد )مناسب نیست.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز همچنین از مردم خواست به نکات زیر توجه داشته باشند:
۱ -از سالم بودن مواد غذایی اولیه اطمینان حاصل شود و ترجیحا از مواد غذایی بسته بندی شده مجاز ، محل های مورد تایید و بهداشتی خریداری و استفاده گردد. همچنین از فرآورده های دامی با کشتار مجاز یا بسته بندی شده استفاده شود .
۲- در پخت غذا از نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو استفاده شود. در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود .
۳-عوامل بیماریزای خطرناک بطور گسترده ای در خاک ، آب وجود دارند و می تواند بر روی دست حمل و به مواد غذایی منتقل شوند و باید همواره قبل از صرف غذا ، تماس با فرد بیمار ، قبل و بعد از آماده کردن غذا ، بعد از تماس با مواد غذایی خام ، دستها با آب و صابون شستشو شود.
۴-از مصرف سیگار و قلیان در محلهای برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم خودداری گردد .
۵-ازروبوسی ، دست دادن و در آغوش گرفتن افراد دارای علائم تنفسی خودداری شود .از فردی که دارای علائم تنفسی مانند سرفه و عطسه است ترجیحا ۱ تا ۲ متر فاصله در غیر اینصورت از ماسک برای صورت استفاده گردد .
۶ – ماسک های کاغذی معمولی و دستمال نمی تواند جلوی ذرات ریزگرد و غبار به سیستم تنفسی را بگیرد،اما ماسک های فیلتر دار از نوع FFP2 موجود در داروخانه ها میتواند کمک کننده باشد .
۷-مصرف لبنیات غیر پاستوریزه می تواند علل بیماریهای گوارشی و بیماریهایی مانند تب مالت باشد . بنابراین قبل از استفاده از شیرهای محلی ، اطمینان حاصل شود که به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده شده است. پیشنهاد می شود : از شیر و ماست پاستوریزه استفاده و به تاریخ انقضای مواد لبنی دقت شود .
۸ – بیشترین و ضروری ترین ماده ای که انسان مصرف می کند آب است ، نوشیدن آب غیر بهداشتی یکی از عوامل اصلی بیماریهای روده ای است . لازم است از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی یا بطری های بسته بندی دارای مجوزهای بهداشتی استفاده شود .
۹- از مصرف یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد شوند ، خودداری شود . از اینگونه یخ ها جهت تهیه انواع شربت و نوشیدنی ها دیگر استفاده نشود .
۱۰- در صورت مشاهده هرگونه علایم گوارشی چون اسهال و استفراغ ، فرد مبتلا به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی انتقال داده شود.
شریفی در پایان تاکید کرد: لازم است پسماند غذا و نذورات به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود . بویژه در کنار هر مکان مذهبی از جمله تکایا و هیئت های مذهبی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوانهای یکبار مصرف گذاشته شود . استفاده از ظروف یکبار مصرف و رها کردن آنها در اطراف محلهای برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم، عاملی برای تشدید مشکلات زیست محیطی، آبگرفتگیها و نازیباشدن چهره ی شهر است.
وی، سامانه ۱۹۰ و یا شماره تلفن های ۳۵-۳۳۹۱۴۲۲۳ داخلی ۱۱۱و۱۱۲ واحد بهداشت محیط غرب اهواز را جهت گزارش و رسیدگی به مشکلات بهداشتی مشاهده شده اعلام کرد.