به گزارش زاگرس نشینان مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز همزمان با شروع پیک اول بیماری های روده ای و نیز وقوع پدیده سیل در خوزستان به بیان توصیه های بهداشتی درخصوص پیشگیری از بیماریهای روده ای برای شهروندان پرداخت. شریفی در این خصوص اظهار داشت :ما هر ساله دو پیک برای بیماری التور در بهار […]
به گزارش زاگرس نشینان مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز همزمان با شروع پیک اول بیماری های روده ای و نیز وقوع پدیده سیل در خوزستان به بیان توصیه های بهداشتی درخصوص پیشگیری از بیماریهای روده ای برای شهروندان پرداخت.
شریفی در این خصوص اظهار داشت :ما هر ساله دو پیک برای بیماری التور در بهار و پاییز تعریف می کنیم اما با توجه به وقوع پدیده سیل و اینکه امکان بروز بیماریهای روده ای با توجه به افزایش موارد ناگ انسانی و همچنین وجود دمای مناسب جهت رشد و نمو و عامل بیماری در خوزستان ما نباید خود را به این دو زمان محدود کنیم بلکه در تمام فصول به عوامل بروز شیوع این بیماری توجه ویژه داشته باشیم.
رئیس مرکز بهداشت و غرب اهواز افزود: افزایش موارد ناگ انسانی یا (شبه وبا) که یکی از بیماری های روده ای ست و از نظر میکروبشناسی جزو خانواده وبا محسوب میشود و به همین دلیل به آن شبه وبا گفته میشود و عامل آن از طریق آب میتواند شیوع پیدا کند دلیلی بر وجود شرایط مناسب برای بروز بیماری های روده ای با اولویت التور است و این خود هشداری جهت افزایش اقدامات پیشگیرانه وکنترلی در این خصوص است.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز افزود: با توجه به مطالب مذکور و نیز وقوع سیل در منطقه انتظار می رود ادارات مرتبط با سلامت وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند از جمله اینکه بخشداران و دهیاران در مناطق روستایی و شهرداری و آبفا در مناطق شهری بنسبت به لایه روبی وآهک پاشی جوی های روبازبا شر آهک ۲۰درصد به منظور پیشگیری از بیماری های روده ای ودر مناطق شهری و روستایی اداره آبفا و آبفار نسبت به تهیه توزیع آب سالم و بهداشتی اقدام نماید و در مواردی که این امکان وجود ندارد از آب بسته بندی برای شهروندان روستاییان استفاده شود.
شریفی در تعریف بيماري التور گفت:این بیماری يک بيماري عفوني روده اي است که در اثر ميکروبي به نام کلرا ايجاد مي شود. عمده ترين علائم اين بيماري اسهال و استفراغ مي باشد . در اين بيماري دفع آب و املاح بدن ممکن است موجب مرگ بيمار شود، ولي در صورت درمان به موقع و مناسب اين بيماري کشنده نيست.
شریفی همچنین راه های انتقال بیماری های روده ای را اینگونه بیان کرد که منبع اصلی این بیماری آب و مواد غذایی آلوده است و عامل بیماری به دور روش تماس مستقیم ،تماس غیر مستقیم منتقل میشود.
در تماس مستقیم آلودگی می تواند از طریق تماس با چیزهای آلوده به میکروب (التور) مانند:دست آلوده، تماس با مدفوع، استفراغ بیماران، لوازم آلوده بیمار مثل لیوان ،ظروف وحوله منتقل شود
تماس غیرمستقیم ،آشامیدن آب آلوده از آنجایی که عامل بیماری وبا در آب زنده می ماند آشامیدن آب آلوده موجب انتقال بیماری میشود معمولا این از طریق ورود فاضلاب ها به منابع آب صورت می گیرد، مصرف سبزی و میوه های شسته نشده و یا شستشو ی آنها با آب آلوده ،استفاده از آب آلوده در تهیه غذاهای خام یا نیم پز یا غذاهای پخته شده هم می تواند پس از تهیه بوسیله دست یا آلوده شود، تغذیه کودکان ونوزادان با بطری آلوده به جای شیر مادر،
رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز همچنین توصیه های به شرح ذیل در خصوص پیشگری از ابتلا به بيماري هاي خطرناک روده اي و عفوني داشت:
۱(از آب آشاميدني سالم استفاده کنيد .
۲ ) در صورت دست رسي به آب لوله کشي حتماً قبل از مصرف آب را بجوشانيد .
۳ ) از سبزيجات و ميوه جات شسته شده و ضد عفوني شده استفاده نمائيد .
۴ ) مواد غذايي را از دسترس مگس و حشرات دور نگه داشته و آنها را در يخچال يا جاي خنک قرار دهيد .
۵ ) قبل از تهيه و توزيع غذا ، قبل از خوردن غذا و قبل از دادن شير يا غذا به کودک ، حتماً دستها را با آب و صابون بشوييد .
۶ ) از مصرف يخ غير بهداشتي خودداري کنيد .
۷ ) از مصرف غذاهاي آماده غير بهداشتي مثل آبميوه ، معجون ،بستني ، ساندويچ ، شير موز و … خودداري کنيد .
۸) به محض مشاهده اسهال و استفراغ در خود و اطرافيان، به نزديکترين مرکز بهداشتي درماني و يا پزشک مراجعه نمائيد .
وی اضافه کرد:به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي خطرناک روده اي و عفوني ، ميوه و سبزيجات را قبل از مصرف به خوبي شستشو و ضد عفوني نمائيد :
روش سالم سازی سبزیجات:
۱ ) ابتدا ميوه و سبزيجات را شستشو دهيد تا مواد زائد و گل و لاي نداشته باشد .
۲ ) در داخل يکظرف ۵ ليتر آب و ۱۵ قطره مايع ظرفشويي (يک قاشق چايخوري) ريخته و کاملاً حل نمائيد تا کف ایجاد شود.
۳ ) مدت ۵ دقيقه ميوه و سبزي را درمحلول بدست آمده نگهداري کنيد .
۴ ) سپس ميوه و سبزيجات را از روی سطح آب برداشته با آب تميز شستشو دهيد .
۵ ) در ادامه يک گرم (نصف قاشق چايخوري)پرکلرين را در ۵ ليتر آب حل کنيد .
۶ ) مدت ۵ دقيقه ميوه و سبزي شسته شده را در محلول کلر نگه داريد .
۷) در پايان ميوه و سبزي را با آب سالم به خوبي شستشو داده و مصرف نمائيد .
شریفی در پایان اظهار داشت امید است با توجه به حساسیت کارشناسان بهداشت محیط ونیر های پیشگیری و مبارزه با بیماریها در خصوص کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی از آب و همچنین نمونه برداری از بیماران مشکوک پیگیری تا حصول نتیجه قطعی و همچنین هماهنگی و همکاری سایر دستگاهها از جمله اداره آب و فاضلاب ،شهرداری ،آموزش و پرورش در بحث مطالب آموزشی ورسانه های همچون صدا وسیما بتوانیم پس از سیل همچنانکه در زمان وقوع سیل با انجام نظارت ها و مداخلات موثر هیچ گونه مورد بیماری عفونی قابل سرایت مشاهده و گزارش نشد پس از سیل نیست هیچ مورد عفونی بیماری روده ای مشاهده نشود.