تاریخ انتشار خبر: 26 اسفند 1397 | 17:53:14
کد خبر : 4701

توصیه های ایمنی رئیس مركزبهداشت غرب اهواز در خصوص پیشگیری از حوادث چهار شنبه سوری

  به گزارش روابط عمومی مرکزبهداشت غرب اهواز مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز در آستانه فرارسیدن مراسم چهارشنبه آخرسال با ارائه توصیه هایی، شهروندان را به افزایش دقت و حساسیت در نکات ایمنی دراین ایام فراخواند و با بیان این مطلب که “قدر زندگی را بدانیم و با بی احتیاطی و غفلت آن را به خطر نیندازیم […]

 

به گزارش روابط عمومی مرکزبهداشت غرب اهواز مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز در آستانه فرارسیدن مراسم چهارشنبه آخرسال با ارائه توصیه هایی، شهروندان را به افزایش دقت و حساسیت در نکات ایمنی دراین ایام فراخواند و با بیان این مطلب که “قدر زندگی را بدانیم و با بی احتیاطی و غفلت آن را به خطر نیندازیم ” مخاطرات ناشی از آتش بازی و نیز نگهداری و استفاده از مواد منفجره راگوش زد کرد .
شریفی گفت: مراسم چهارشنبه سوری هرساله با حوادث ناگواری همراه است و به کشته یا مجروح شدن گروهی از نوجوانان و جوانان می انجامد لذا خانواده ها در پيشگيري از حوادث نقش مهمي را ايفاء مي كنند .

باید كودكان و نوجوانان را تشویق كرد كه از حوادث درك خوبی داشته باشند. باید به آنها آموزش داد كه در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتش‌بازی آسیب‌پذیر هستند. آموزش آسیب‌پذیري در مقابل خطرات مذكور، از اهمیت خاصی برخوردار است.رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز دادن هشدارها ی لازم زیر  توسط والدین به فرزندان وانجام مراقبت در این روز میتواند نقش بیار موثری در کاهش حوادث چهرشنبه سوری به همراه داشته باشد .

۱ -والدين و مسئولين واحد‌هاي آموزشي بايد با هشدار به نوجوانان و جوانان آنها را از خطرات و عوارض وحشتناک بازي با آتش و ترقه و مواد منفجره آگاه سازند .

۲ کبريت و مواد آتش زا مانند نفت و امثال آن را از دسترس کودکان دور کرده و اجازه ندهيد که با آتش زدن بته و هيزم و امثال اينها در محيط خانه يا پارکينگ براي جان خود و ديگران مخاطره ايجاد کنند .

۳ – معمولاکودکان خود زشتي آتش بازي را به دليل خطرات آن درک مي‌کنند و به همين دليل اغلب کبريت و ترقه و مواد آتش‌زا را در نقاط غير قابل ديد مثل انباري، زيرزمين يا درداخل کمد و کيف و وسايل شخصي خود مخفي مي‌کنند که اين امر از عوامل اصلي  بروز حريق وحادثه است، بنابراين بايد كنترل بيشتري را اعمال نماييد .

۴ کودکان در صورت عدم دسترسي به کبريت و مواد آتش‌زا در منزل جهت تهيه مواد محترقه به فروشگاه‌هاي رنگ ومواد شيميايي و داروخانه‌ها مراجعه مي‌کنند لذا به فروشندگان اين قبيل مواد توصيه مي‌شود که اکيدا از فروش مواد آتش زا به کودکان و نوجوانان خودداري کنند .

۵ – در صورت بروز هرگونه حريق و حادثه خونسردي خود راحفظ کرده و در صورت گسترده بودن حريق سريعا افراد مسن و کودکان و ديگر افراد را ازمحل حريق به جاي امن انتقال داده و سريعا با تلفن ۱۲۵ آتش‌نشاني تماس گرفته و مراتبرا با ذکر نشاني دقيق و نوع حادثه به ستاد فرماندهي آتش نشاني اطلاع داده و درهنگام حضور

آتش‌نشانان در محل حريق نهايت همکاري را با آنان انجامدهند .

۶ – در صورت مواجهه با فردي که دچار سوختگي شده، ضمن حفظ خونسردي از ماليدن مواد غير بهداشتي مثل خمير دندان، سيب زميني و … بر روي محل سوختگي خودداري نموده و مصدوم را هرچه سريعتر به مرکز درماني منتقل نماييد و در صورت شدت مصدوميت با اورژانس ۱۱۵ تماس بگيريد .

۷ – هميشه در مواقع آتش بازي جهت اطفاء حريق، آب،کپسول اطفاء حریق و حتي الامكان جعبه کمک‌های اولیه در دسترس باشد .

۸ – مراقب رفتارهای خطرناک و ناهنجار بوده و در صورت لزوم مراتب را بهواحدهای گشتی نیروی انتظامی و یا پلیس ۱۱۰ اطلاع دهيد .

۹ – استفاده از مواد آتش بازي هرگز به طور کامل ايمن نيست، حتي در صورتي که مراقبت کامل صورت گيرد. حوادث نه تنها ممکن است براي کساني که از آن استفاده مي کنند به وجود آيد، بلکه براي کساني که اين مواد را درست مي کنند نيز ممکن است اتفاق بيفتد. پس از مكان هايي كه از مواد محترقه در آن استفاده مي شود دوري كنيد. شما مي توانيد از عينك هاي محافظ يا حداقل عينك هاي طبي خود استفاده كنيد .

۱۰ – بقاياي مواد آتش بازي را سريعاً جمع آوري نکنيد. حتماً ۱۵ تا ۲۰ دقيقه صبر کنيد. بعد آن را جمع آوري کرده و در يک سطل محتوي آب بريزد و سپس دفع کنيد .

۱۱ – در صورت امکان يک شيلنگ آب در نزديکي محوطه آتش آماده گردد تا در صورت لزوم، بتوان از آن استفاده نمود. حتماً قبل از ترک محل، از خاموش شدن آتش مطمئن شويد .

بیائید بارعایت نکات ایمنی همواره خاطره خوشی ازپایان سال ۹۷وشروع سال جدید داشته باشیم .