به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛امیرحسین نظری یکشنبه در همایش بزرگداشت روز ملی صنعت، معدن و تجارت در سرسرای جلسات این سازمان در اهواز با حضور جمعی از تولید کنندگان و صنعتگران بیان کرد: ۷۵ درصد واحدهای فولادی در خوزستان غیرفعال هستند و اگر این روند ادامه یابد شرایط این صنعت در خوزستان بدتر خواهد شد. […]
وی ادامه داد: ظرفیت اسمی محصولات فولادی در خوزستان بدون تولید فولاد خام ۹ میلیون تن است، و ۲۰ هزار نفر در صنعت فولاد خوزستان مشغول به کار هستند اما کارکنان این صنعت شرایط سختی دارند و باید به آنها رسیدگی شود.
رییس سازمان صمت خوزستان با اشاره به وضعیت تولید واحد صنعتی گروه ملی فواد ایران در اهواز بیان کرد: این شرکت در سال ۹۷ با ظرفیت اسمی یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن، تنها ۹۷ هزار تن تولید داشته است.
وی با بیان اینکه در این واحد صنعتی سه هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند ادامه داد: برای بهبود وضعیت این واحد صنعتی جلسات زیادی برگزار شده تا با ارایه تسهیلات متفاوت وضعیت آن بهتر شود ولی برای بهتر شدن وضعیت این واحد صنعتی نیاز به یک مدیریت عالی در سطح ملی است.
مالکان صنایع خوزستان، در تهران
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان بیان کرد: مالکان بیشتر صنایع بزرگ در خوزستان، در تهران هستند و تصمیمات آنها به صورت متمرکز در تهران انجام میشود و استان هیچ دخالتی در این تصمیمات ندارد.
وی افزود: از سازمان ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) گله مند هستیم که در خوزستان به خوبی نقش خود را ایفا نکرد در حالی که در استانهای دیگر فعالیتهای بسیار خوبی داشته است.
نظری بیان کرد: انتظار داریم نسخهای که در سطح ملی برای صنایع تهیه میشود، برای خوزستان با در نظر گرفتن شرایط خاص و با توجه به حوادث و بحرانهایی که در این استان رخ میدهد تصمیم حمایتی گرفته شود.
وی گفت: متاسفانه صنعت خوزستان یا در شرایط فعلی خود ماندگار است و یا پس رفت دارد؛ اگر ارزش افزوده صنعت خوزستان افزایش یابد تمام کشور از این شرایط نفع خواهند برد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان با بیان اینکه صدور مجوز تاسیس برای توسعه صنایع در خوزستان بسیار اهمیت دارد، ادامه داد: هم اکنون ۲ هزار جواز تأسیس فعال در خوزستان وجود دارد که اگر ۵۰ درصد این جوازها فعال شود برای ۹۰ هزار نفر اشتغال ایجاد میشود.
نظری گفت: بسیاری از واحدهای صنعتی خوزستان مواد اولیه وارد کردند که در گمرک توقیف شده است، که در شرایط سخت فعلی با وجود فشارهای تحریم نباید برای صنایع سنگ اندازی کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای خوزستان نیز بیان کرد: رتبه خوزستان در فضای کسب و کار مناسب نیست و با سنگ اندازی در مقابل فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی باعث افزایش بیکاری و کاهش تعداد واحدهای تولیدی میشویم.
اخلاق محمدیان افزود: در شرایطی فعالیت واحدهای تولیدی ادامه خواهد داشت که کالاها و تولیدات آنها مصرف شود و از تولیدات این واحدها استقبال شود.
وی ادامه داد: واحدهای صنعتی بزرگ میتوانند مشکلات خود را حل کنند اما واحدهای صنعتی کوچک برای حل مشکلات خود نیاز به حمایت دولت دارند.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان بیان کرد: تضمین تولیدات داخلی برای فروش در بازار داخلی و ایجاد بازارهای جدید برای محصولات تولید داخل میتواند باعث ماندگاری بیشتر واحدهای تولیدی شود.
وی گفت: اگر تولیدات داخلی با کیفیت باشند واحدهای تولیدی در بازارهای بین المللی هم امکان رقابت و فروش محصولات خود را دارند.
محمدیان ادامه داد: نمایشگاهی با همکاری شرکت فولاد خوزستان در ۲۳ مرداد امسال در اهواز راه اندازی خواهد شد تا شرایط برای آشنایی بیشتر واحدهای تولیدی قطعه ساز در خوزستان و شرکت فولاد خوزستان فراهم شود.
وی با اشاره به واحدهای تولیدی قطعه ساز صنعت نفت و گاز در خوزستان بیان کرد: ۴۰۰ واحد صنعتی در خوزستان در بخش تولید قطعات صنعت نفت و گاز فعال هستند که مطالبات زیادی را از این شرکت طلبکار هستند، اگر بدهی این واحدها پرداخت نشود شرایط برای ادامه فعالیت این واحدها سخت میشود.
محمدیان ادامه داد: با تصمیم استاندار خوزستان و سازمان صمت خوزستان مقرر شده تا شهرک صنعتی میان دستی و پایین دستی در امیدیه در حوزه پتروشیمی در مساحتی بالغ بر سه هزار هکتار تاسیس شود که به زودی عملیات ساخت این شهرک آغاز میشود.
دهم تیر روز صنعت، معدن و تجارت نامگذاری شده است.
در این آیین از تعدادی از صنعتگران و واحدهای تولیدی نمونه خوزستان تجلیل شد.