به گزارش زاگرس نشینان؛در ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ به دعوت مدیر انجمن سفیران گردشگری اهواز بازدیدی از حسینیه تاریخی عامری در محله اهواز قدیم داشتم. در این بازدید بجز دیدن تاسف بار و ابراز اندوه بسیار بابت فراموشی و بی توجهی به این اثر مذهبی در شهر اهواز توسط مسئولین مربوطه دیروز و امروز و تخریب […]
به گزارش زاگرس نشینان؛در ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ به دعوت مدیر انجمن سفیران گردشگری اهواز بازدیدی از حسینیه تاریخی عامری در محله اهواز قدیم داشتم.
در این بازدید بجز دیدن تاسف بار و ابراز اندوه بسیار بابت فراموشی و بی توجهی به این اثر مذهبی در شهر اهواز توسط مسئولین مربوطه دیروز و امروز و تخریب تدریجی بافت های قدیمی این بنا و عدم پاکیزگی در فضای اندرونی و بیرونی ان ماحصلی برای بازدیدکنندگانش بهمراه نداشت.
در ادامه این بازدید جهت خالی نبودن عریضه، شاهد شنیدن نظریات غیر کارشناسی برخی از افراد خاص در این حوزه بودیم و یکی از این دوستان اظهار داشتند؛ حمایت از این ابنیه های تاریخی، تقویت صنایع دستی و توسعه صنعت گردشگری بیشتر بر عهده سازمان های مردم نهاد می باشد!
جهت یاد اوری ان مشاور بزرگوار بگویم: رسالت اصلی سمن ها انتقال مشکلات، پیشنهادات و پیگیری مطالبات مدنی جامعه به دولت هاست و ماهیت نخست انان بیشتر اگاهی رسانی و فرهنگ سازی به گروه های مختلف شهروندی و حاکمیتی بوده تا ورود به اجرای پروژه های عمرانی است.
در انتهای این بازدید به ناگاه شاهد بودیم که مسئولین مربوطه فقط سخن گفتند و رفتند و دریغ از شنیدن پاسخ منتقدین و فعالین این حوزه همیشه مظلوم.
هر چند بر این جماعت اهل گفتار خرده ای نیست، چون رسالت آنان فقط سخن گفتن است و بس!
با توجه به مسئولین انجمنی و با رعایت حقوق شهروندی نیازمند این این است تا با طرح چند پرسش و پیشنهاد به سخنان ان مسئول مدیریت شهری مواردی را یاد اوری کرده باشم.
این نماینده شورای شهر اهواز بیان نمود؛ در اینده ای نزدیک با تشکیل کمیته ای و با دعوت از فعالین این حوزه در جلسه ای در حضور شهردار و دیگر اعضای شورای شهر برای ارائه طرح و بررسی این موضوعات و پیگیری احیا بناها تاریخی شهر اقدام خواهند کرد!
از شما عضو گران سنگ شورای شهر اهواز سه پرسش کلی دارم:
۱. چرا شما بعنوان یک شهروند اهوازی و نیز در جایگاه نمایندگی مردم این شهر طبق ایین نامه ها و وظایف فرهنگی و اجتماعی شورای شهر و شهرداری ها تا امروز در صدد احیا و مرمت حداقلی ۴۰ اثر ثبت شده میراث فرهنگی اهواز نبوده اید؟
۲. چرا شما و دیگر دوستانتان همیشه مجموعه و مدیریت دیروز و امروز فرهنگی و اجتماعی شهرداری را در عدم حمایت از پاسداری میراث فرهنگی، تقویت و راه اندازی بازارچه های صنایع دستی و توسعه صنعت گردشگری اهواز مقصر نمی بینید؟
۳. چرا شما و دیگر اعضای دیروز و امروز شورای شهر اهواز نسبت به نگهداری از میراث های ارزشمند فرهنگی و اجتماعی کلان شهر اهواز بی توجهی غیر قابل توجیه داشته و در این مدت طولانی به همه کسانی به شما ها رای داده اند حاضر به پاسخگویی نبوده اید؟
در پایان پنج پیشنهاد راهبردی به شما و دیگر دوستان شورای شهر اهواز ارائه میدهم:
۱. بجای برگزاری جلسات کسل کننده با فعالین و مسئولین این حوزه در سالن شورا، سنت شکنی کنید و تمامی اعضای بهمراه شهرداران مناطق دسته جمعی ضمن بازدید گردشگری از ابنیه های تاریخی اهواز، مصوبات لازم را در ان محل های تاریخی تصویب نمایید.
۲. در صدد خریداری، مرمت و برون سپاری املاک تاریخی و در حال نابودی شهر اهواز به انجمن ها و بخش خصوصی با همکاری معاونت عمرانی استانداری و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان با هدف راه اندازی موزه های مردم شناسی، معرفی و ایجاد جاذبه های گردشگری در شهر باشید.
۳. اقدام به تشکیل کمیته فوری و با قابلیت اجرایی با عنوان نجات میراث فرهنگی، تقویت صنایع دستی و توسعه صنعت گردشگری اهواز در بدنه شورای شهر اهواز نمایید.
۴. اقدام به برگزاری همایش ها علمی متعدد و مشترک با مراکز تحقیقاتی این حوزه با هدف معرفی فرصت های سرمایه گذاری مشترک بخش خصوصی و شهرداری در توسعه صنعت گردشگری اهواز باشید.
۵.با هدف معرفی هنر بومی، تقویت مشاغل خانگی و جذب گردشگر اقدام به راه اندازی بازارچه های متعدد صنایع دستی بومی در مناطق پردد شهر اهواز نمایید.
مجید کیوانی
دبیر انجمن میراث فرهنگی و تاریخی نوژان کارون
۲۴ خرداد ۹۷. اهواز