تاریخ انتشار خبر: 29 تیر 1400 | 20:03:19
کد خبر : 10485
عبدالحسن مقتدایی استاندار پیشین خوزستان:

بی توجهی‌های مزمن وحدت ملی را به خطر انداخته است

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛عبدالحسن مقتدایی استاندار پیشین خوزستان گفت: ریشه اتفاقات اخیر رخ داده در استان خوزستان که از آن به عنوان اعتراضات مردمی نسبت به کمبود آب نام برده می شود را باید در دل مسایل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی مردم استان از سال‌های دور جستجو کرد. مقتدایی در نشستی با حضور […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛عبدالحسن مقتدایی استاندار پیشین خوزستان گفت: ریشه اتفاقات اخیر رخ داده در استان خوزستان که از آن به عنوان اعتراضات مردمی نسبت به کمبود آب نام برده می شود را باید در دل مسایل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی مردم استان از سال‌های دور جستجو کرد.
مقتدایی در نشستی با حضور برخی از مسئوولان پیشین استان خوزستان با تاکید بر اینکه نظام برنامه‌ریزی کشور ، نظامی صادق و امانتدار نیست، بیان کرد: نظام برنامه‌ریزی کنونی ما بر این پایه استوار است که هرکس زور بیشتری دارد، سهم بیشتری هم خواهد برد.
نماینده‌ی مردم آبادان در مجالس سوم و چهارم شورای اسلامی، اعتراضات اخیر در استان خوزستان را نشات گرفته از زخم‌های کهنه‌ی دیگری دانست که از گذشته‌های دور نسبت به آنها بی‌توجهی شده و اکنون بدین شکل نشان داده می‌شود.
وی، خاطرنشان کرد: در گذشته مسوولان استان خوزستان بارها صدای اعتراض مردم این استان نسبت به کمبود آب را به گوش مرکزنشینان رسانده‎اند، اما دستگاه‌های اجرایی –در دولت‌های مختلف- که مدیریت طرح‌های انتقال آب را برعهده داشته‌اند مسیر خود را رفته‌اند؛ این مساله نشان می‌دهد تایید این موضوع در سطوح بالای حاکمیت انجام شده است ! بنابراین حاکمیت که خود در راس انجام این کار است باید به آن رسیدگی کند.
ایشان، اضافه کرد: در دو دوره‌ی استانداری خوزستان شاهد این مساله بوده‌ام که بسیاری از تصمیمات شورای عالی آب با اصلاحیه‌هایی همراه می‌شد! ولی برخی افراد در کشور در این باره تصمیم گرفته و کار خودشان را می‌کردند.
استاندار پیشین خوزستان، بیان کرد: در دوره مسوولیت حمید چیت چیان در وزارت نیرو پیش از برگزاری جلسات شورای عالی آب که جلساتی با حضور استانداران برگزار می‌شد، به همراه «محمدرضا مروارید» و «قاسم سلیمانی دشتکی» استانداران وقت استان‌های ایلام وچهارمحال و بختیاری شرکت می کردیم و موضع واحدی برای جلوگیری از انتقال مخرب آب به سایر مناطق کشور داشتیم و در مقابل برخی تصمیم‌گیری‌ها مقاومت می‌کردیم، اما مرکز نشینان به این مسائل توجهی نداشته و اهمیتی نمی‌دادند.
مقتدایی در بخش دیگری از صحبت‌ها در این نشست گفت: تمامی اقشار مردمی از جمله کسبه، کشاورزان، دامدارن و … از فهم و شعور و قدرت تحلیل و تعقلی بالا، حتی بیش از برخی مسئولان برخور دارند و اگر حاکمیت به این نکته توجه نکند دچار تعارض می شود.
وی با بیان اینکه با چنین مردمی به راحتی می‌توان از راه مفاهمه و منطق به گفت‌وگو پرداخت، اذعان کرد: در محیط ملتهب و هیجانی نمی‌توان تصمیم درست و ماندگاری گرفت. در وضعیت کنونی اولین گام باید بازگشت آرامش به جامعه و پیگیری مشکلات و مطالبات مردم باشد.
نماینده‌ی مردم استان خوزستان درادوار مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: اگر مسوولان مشکلات پیش آمده را فراموش کنند، مسائل رخداده و کمبودها از ذهن مردم پاک نمی شود، زیرا این معضلات به طور مستقیم به زندگی آن‌ها گره خورده است؛ اراده‌ای قوی برای انتقال آب از سرچشمه‌های کارون وجود دارد، بنابراین اراده‌ای قوی‌تر لازم است تا از صدمات ناشی از این امر به زندگی مردم خوزستان جلوگیری کند .