به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمد مکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان:به کدامین گناه کشته می شوید؟ مقصرین مردن روزانه حدود ۵۰۰ نفر و یا بعبارتی۱۵۰۰ نفرملت مظلوم ایران بر اثر کرونا، در یک جمله، ساختار نامناسب و وجود قدرتهای پنهان و اشکار تقدس گرا و یا فاسد در بدنه نظام موجود در ایران هستند. […]
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمد مکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان:به کدامین گناه کشته می شوید؟
مقصرین مردن روزانه حدود ۵۰۰ نفر و یا بعبارتی۱۵۰۰ نفرملت مظلوم ایران بر اثر کرونا، در یک جمله، ساختار نامناسب و وجود قدرتهای پنهان و اشکار تقدس گرا و یا فاسد در بدنه نظام موجود در ایران هستند.
مقصر کسانی هستند که بدون در نظر گرفتن منافع ملی و حفظ جان مردم و تنها برای رسیدن به مقصود در کسب کرسی های مجلس و مسند ریاست جمهوری از هیچ کوشش و تلاش و تزویر و سنگ اندازی در اجرای برنامه های دولت قبلی و عدم تحقق برجام که لااقل می توانست با ورود واکسن کرونا جان ده ها هزار نفر را نجات دهد، دریغ نورزیدند. و هم اکنون هم بدون توجه به این همه مرگ و میر مردم ایران، به جای اینکه به فکر چاره ای برای نجات جان مردم باشند، در حال چانه زدن بر سر ارث و میراث و پست و مقام ها و تامین منافع اقتصادی خود هستند.
طبق امار رسمی وزارت بهداشت روزانه حدود ۵۰۰ نفر از هموطنان عزیز بر اثر بیماری کرونا از بین می روند. که اگر تنها به صحبت های مسئولین وزارت بهداشت و ساز مان نظام پزشکی کشور در سال گذشته اکتفا کنیم و این رقم در عدد ۲/۵و یا ۳ ضرب شود.یعنی متاسفانه روزانه ۱۲۵۰ الی ۱۵۰۰ نفر از بهترین و مظلوم ترین مردم جهان در ایران بدلیل ساختار نامناسب حکومت و تعدد و تداخل مراکز تصمیم گیری دراین ساختار و وجود دولت های در سایه، پنهان و موازی و سهل انگاری و نداشتن برنامه علمی و اجرایی و بعضا با نظرات خرافی برخی مسئولان نظام از بین می روند.
درحالیکه در اکثر نقاط دنیا با با تدوین برنامه های علمی و اجرای واکسیناسیون و سایر تدابیر ویژه امار مرگ و میر ناشی از کرونا بشدت کاهش یافته است و زندگی تقریبا به روال عادی در جریان است. وضعیت کرونا در ایران روز به روز حادتر می شود.و هرروز باید منتظر امواج سهمگین بعدی باشیم. هر موج از موج قبلی سهمگین تر و دردناک تر است.وقتی مسابقات فوتبال اروپا و حضور تماشاگران در استادیوم های ورزشی و یا وضعیت زندگی عادی و کاهش مرگ و میر ناشی ازکرونا را در کشورهای همسایه همانند امارات،عمان،بحرین، عربستان و کشورهای حوزه قفقاز، ترکیه وحتی کشورهای جنگ زده و بحران زده ای مثل عراق وافغانستان را ملاحظه می کنیم. ساختار بحران زده و ناکار امد حکومت ایران در مبارزه با کرونا همچون سایر موارد اقتصادی و اجتماعی بیشتر خود را نشان می دهد.
اگر این موضوع را به ساختار نامناسب و تداخل ارکان حکومت نسبت می دهم و عده ای هم همچون گذشته ایراد می گیرند که شما همه مسائل رااز دیدگاه سیاسی می نگرید.اما تردیدی نیست در ساختار حکومتی که دولت قانونی قدرت انتخاب مدیران و اجرای برنامه های های خودرا ندارد،نمی توان پیشرفت های اقتصادی و اجتماعی ویا کنترل بیماری فراگیری همچون کرونا را از ان انتظار داشت.
دولت تصمیم می گیرد مطابق پروتکل های علمی وبهداشتی شهر قم بعنوان مرکز شیوع اولیه کرونا قرنطینه شود.و رفت و امد ها به مراکز مختلف از جمله مراکز مذهبی و حرم شریف حضرت معصومه سلام الله علیها متوقف شود. اولا عده ای از اینکه گفته شود مرکز شیوع ویروس از قم است، بدلیل افکار پوسیده تقدس گرایی اعلام انرا مذموم و باعث تضعیف نظام می دانند و مدتی انرا مخفی نگه می دارند و تکذیب می کنند.وقتی ویروس به استانهای مجاور و تهران سرایت می کند، ناچار به قبول ان می شوند. ثانیا بعداز اعلام دولت مبنی بر قرنطینه قم بلافاصله مراکز دیگر حکومت که قدرتشان از دولت رسمی بالاتر است.از دیدگاه تقدس گرایی که آفت اصلی حکومت است مانع انجام برنامه دولت می شوند.و از منظر اینکه شهر قم بعنوان مرکز مقدس جمهوری اسلامی است و تعطیلی ان به ارمانها و اعتقادات مردم ایران وسایرکشورها بخصوص کشورهای حامی جبهه مقاومت خدشه واردمی کند.واثرات نامطلوب اعتقادی در دنیا برای نظام بر جا می گذارد، مانع اقدام دولت می شوند. و همچون قرون وسطی، با علم مبارزه می کنند. حتی زمانی که درب حرم مطهر را می بندند عده ای با حمایت بخشی از حکومت، سینه زنان درب را می شکنند و وارد حرم می شوند.
وقتی دولت قانونی تصمیم به تعطیلی مراسم و مناسک مذهبی از جمله مراسم تاسوعاوعاشورا
می گیرد،دولت در سایه و دولت
موازی که در ساختار معیوب حکومت،اختیارشان از دولت قانونی بیشتر است.ازبعدمذهبی و اعتقادی مصوبه دولت را وتو می کنند. و دولت ناچار می شود که اعلام کند با رعایت پروتکل های بهداشتی مراسم مذهبی انجام شود.در حالی که در تمام کشورهای دنیا اعم از غربی و شرقی، اسیایی یا اروپایی مثل چین یا ایتالیا یا اسپانیا یا تایلند و کره جنوبی و…. زمانی که تصمیم به قرنطینه عمومی گرفتند.تصمیم انها بدلیل ساختار معین و یکپارچه، حال چه حکومت های مطلوب وازاد مثل کشورهای اروپایی و دنیای ازاد و یا کشورهای استبدادی ضد دموکراسی مثل چین.قرنطینه را در شرایط شبیه حکومت نظامی عملیاتی و اجرا می کنند، علت موفقیت انها صرفا ساختار یکپارچه و تصمیم گیری واحد است. نه مثل ایران که ساختار ان شبیه حکومت ملوک الطوایفی است و انواع و اقسام مراکز قدرت و تصمیم گیر در ان وجود دارد.حتی مداح ها هم برای خود صاحب قدرت هستند و براحتی تصمیمات دولت مرکزی و قانونی کشور را وتو می کنند.
دولتهای درسایه،موازی،کاسبان تحریم و سایر ارکان رسمی حکومت مندرج در قانون اساسی،”که این قانون خود منشا اصلی ساختار نامناسب و تداخل وظایف،اختیارات بین ارکان تعریف شده درنظام است، مانع تحقق برجام و ارتباط مناسب با دنیا شده اند” و نگذاشتند دولت رسمی و قانونی، کشور را از بند تحریم های ظالمانه از جمله تحریم های دارویی و مالی و بانکی برای ورود دارو و واکسن رهایی بخشد و مردم را از مرگ و میر نجات دهد. در واقع مقصرین شرایط موجود قتل ۱۵۰۰ نفر در ایران.(این را نباید مرگ و میر نامیدبلکه نوعی قتل غیر مستقیم توسط تصمیمات برخی از عوامل حکومتی و ساختار نامناسب ان دانست)ساختارنامناسب و قدرت های غیرقانونی موجوددر نظام الیگارشی هستند.پول های ایران در بانک های کشورهای خارجی بلوکه و جابجایی انها درسیستم های بانکی برای خرید واکسن و دارو بدلیل تحریم ها ناممکن بود.لذا بر خلاف تمام کشور های دنیا حتی کشورهای فقیر و ناتوان که از روز اول واکسن راخریداری و وارد کشورخود نمودند و طرح واکسیناسیون سراسری را اجرا و کرونا را کنترل کردند، دولت ایران در چنبره تحریم ها گرفتار و علی رغم تلاش های فراوان قادر به ورود واکسن به کشور نشده بود.که نتیجه عدم واکسیناسیون به موقع، مرگ و میر روزانه ۱۲۵۰ تا ۱۵۰۰ نفر در شرایط کنونی و از ان مهم تر رعب و وحشت مردم ایران در شرایط حاضر است.
زمانی که در دولت بایدن وضعیت تحریم ها حداقل در مورد واکسن و دارو مناسب تر شد و بخشی از پول های بلوکه شده ازاد گردید ابن بار دولت علی رغم خرید واکسن ، با مخالفت ورود واکسن های ساخت امریکا و انگلیس مواجه
می شود و از طرفی وجود دستان مراکز قدرتمند سیاسی و اقتصادی و کاسبان تحریم که ریشه در ساختار و بدنه فاسد سیستم اداری کشور دارند. تحت عنوان ساخت واکسن داخلی و برنامه اقتصادی نگاه به داخل، مانع ورود واکسن خارجی به کشور شدند.و مدت ها کشور را در حالت بلاتکلیفی ورود واکسن خارجی قرار داده اند که نتیجه ان قتل عام روزانه ۵۰۰ نفر و به عبارتی ۱۵۰۰ نفر از هموطنان وجوانانی است که هر کدام سرمایه ای برای رشد و توسعه اقتصادی کشور بودند، بخصوص اینکه جمعیت کشور در حال پیر شدن است، ازدواج و به تبع ان تولید موالید و نرخ رشد جمعیت بشدت کاهش پیدا کرده است؛ لذا بزودی شاهد اثرات نامطلوب از دست دادن این جوانان مظلوم بر اثر کرونا بر شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور
خواهیم بود.
تاخیر در واکسیناسیون و کنترل ویروس کرونا مشخص نموده که کشور ایران بدلیل ساختار غلط و مراکز چند گانه تصمیم گیری حتی از کشورهای جنگ زده ای مانند عراق و افغانستان هم در زمینه مبارزه با کرونا ناموفق تر بوده است.