به گزارش زاگرس نشینان،انتخابات اولین دورهٔ شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور، در روز ۷ اسفند ۱۳۷۷ برگزار شد. اولین انتخابات رسمی شوراها بر اساس قانون اساسی یعنی ۲۰ سال بعد از پیروزی انقلاب در چارچوب برنامه توسعه سیاسی و گسترش نهادهای مدنی و مشارکت عمومی برگزار شد و حدود ۱۸۵ هزار نفر اعضای […]
به گزارش زاگرس نشینان،انتخابات اولین دورهٔ شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور، در روز ۷ اسفند ۱۳۷۷ برگزار شد.
اولین انتخابات رسمی شوراها بر اساس قانون اساسی یعنی ۲۰ سال بعد از پیروزی انقلاب در چارچوب برنامه توسعه سیاسی و گسترش نهادهای مدنی و مشارکت عمومی برگزار شد و حدود ۱۸۵ هزار نفر اعضای اصلی و علیالبدل در سراسر کشور توسط مردم برگزیده شدند و بالاخره در روز نهم اردیبهشت ۱۳۷۸ شوراهای شهر و روستا به طور رسمی دوره چهار ساله مسئولیت خویش را برای تحقق بخشی از حاکمیت مردم که عملی شدن آن در گرو فعالیت این نهاد است آغاز کردند. مجموع مشارکت در کل کشور برابر ۲۴ میلیون نفر بوده-است.
در انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا که ۲۹ اردیبهشت ماه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در کشور برگزار شد، منتخبان پارلمان شهری مشخص شدند تا در دوره جدید، نظارت بر مدیریت شهری و قانونگذاری برای شهرها را بر عهده بگیرند.
دراهواز حال وهوای دیگری بعدازپایان شورای چهارم باحواشی بحث برانگیزش بود.وفعالین سیاسی-اجتماعی هرکدام بدنبال تهیه لیستی جهت حضور درانتخابات شورای شهرکلانشهراهوازبود.
دراین بین جمناباکسب ۸ کرسی بیشترین سهم رادرگرفتن شوراایفاء کردندولیست ائتلاف جغرافیایی زاگرس نشینان باکسب ۳ کرسی و۲ کرسی دیگربصورت آزادانه به خیابان سقراط رهسپارشدندتاسرنوشت ۴ سال مدیریت شهری کلانشهراهوازراعهده دارشوند.
درشهریور۹۶ باانتصاب سرپرستی بحث برانگیزوشهرداری که بعدازگذشت یک دوره ازپایتخت برگشته بود.یک شبه باکسب ۱۳ رای مطلق سکان شهرداری کلانشهراهوازراعهده دارشدند.
حال بعداز گذشت چهارده ماه فعالیت شورای شهردوره پنجم کلانشهراهوازقصدداریم باحضورکارشناسان محترم عملکردمجموعه شورای شهروشهرداری رامورد نقد وبررسی قراردهیم.
حال به موضوعات زیرمی پردازیم:
حبیب اله نیک سرشت فعال حقوق شهروندی درخصوص عملکرد یکساله شواری شهراهوازبه خبرنگار ماگفت:عملكرد سال اول شورا را بايد از جنبه هاي مختلف مورد بررسي و كنكاش قرار داد.
ابتدا بايد عرض كرد كه با ورود هشت نفر از ليست جمنا،كفه ترازو به سمت اين دسته در شورا سنگين شد و تصميمات شورا بيشتر در دفتر تشكيلات جمنا گرفته و بسته مي شد و اين عده نيز تنها فرمانبردار ان تصميمات چه به غلط چه صحيح بودند.
يكي از تصميمات بد اين شورا،انتخاب فلسفي به عنوان رييس شورا بود.چرا مي گويم اشتباه زيرا وي تاكنون استخدام سازمان يا دستگاه دولتي نبوده است كه با سيستم اداري مديريتي اشنا باشد در ثاني سيستم موجود در شهرداري تفاوت هاي بسياري با ساير ادارات و ارگان ها دارد همين عدم آشنايي پاشنه آشيل شورا شد.پاشنه آشيلي كه منجر به ان شد كه عملكرد شورا با وظايف شورا زير سوال برود.
سوالي كه امروز در بين مردم پرسيده مي شود چرا اعضاي جمنا فردي را به عنوان رييس شورا انتخاب نكردند كه داراي روزمه مديريتي و حداقل كار شورايي و شهرداري باشد كه رو سياه مردم نشوند.مردم در اين مدت يكساله هنوز اقدام موثري و در خور شاني از شهرداري و شورا نديده اند.متعاقب آن شورا به وظایف نظارتی خود بخوبی عمل نکرده ونتوانسته به شعار های خود جامه عمل بپوشاند و بیشتر در گیر مسايل ومشکلات جزیی بوده واز نظارت و پیگیری طرح های عمرانی خارج شدند و چند ماه آخر را دنبال استعفا های شهردار ولابی براي استیضاح بودند كه با حضور فلسفي به عنوان رييس شورا در سال اول،استعفاها به استیضاح شورا منجر شده بود و اعضاي شورا را مضحكه و محلي براي خنده و تحقير كرده بود كه با حضور فردي جديد به عنوان رييس شورا ،بازيهاي فلسفي كتانباف به هم ريخت.البته نبايد جنبه هاي مختلف نظارتي شورا را ناديده بگيرم.جنبه هاي متعددي كه توسط خودشان عقيم و نازا شد.همان تفويض اختيار بي سابقه اي كه به شهردار دادند عملا جنبه نظارتي خود را از كار انداختند و برندگي نظارتي را به خواهش و التماس از شهردار تغيير دادند.
شورا محل شور و تبادل آراست نه محل وعده و شعار.
متاسفانه برخي از اعضا چه قبل از انتخابات و چه بعد از ان شعارهاي انچناني سر دادند كه نه تنها به هيچ كدامشان از جمله مبارزه با فساد و فسادزدايي در شهرداري نپرداختند كه بعضي از انها خود در دام مفسدان افتادند.
امروز شهرداري گرفتار شهر فروشي شده است.شهرفروشي كه در مناطق كيانپارس و كيان اباد و زيتون و.کوی ملت و …… مي شود.
در پنج سال آينده اين مناطق را به محلي پرترافيك و به نوعي قفل شده تبديل مي كند.محل هايي كه با همين اقدامات نابخردانه در حال حاضر هم در هزارتوي شهرفروشي قفل شده اند و آزار و اذيت ساكنان را فراهم اورده است اما كو گوش شنوا؟!
گذشته از شهر فروشی ،شهرداری پارک ها را که محل تفریح وآسایش شهروندان بوده فروخته وتبدیل به مغازه و دکه و رستوران كرده است.نمونه اش پارك لاله وپارک راه آهن و پارک زیتون وپارك ٤٢ هكتاري و ده ها مورد ديگر.
مسئله مهم ديگري كه بايد عرض كنم حقوق کارگران کمافی السابق بر اساس قانون کار پرداخت نمی شود وبه کارگران شهرداری فیش حقوق نمیدهند در صورتیکه طبق قراردارد فی مابین شهرداری
و پیمانکاران وظیفه شورا و شهرداری است در این مورد اقدام و به تخلفات پیمانکاران رسیدگی کند اما تاكنون اقدام موثري صورت نگرفته است.شهردار اعلام مي كند از زماني كه من امده ام حقوق ها به روز شده اند اما اقايان شوراي شهر،اين همه تجمع كارگران فضاي سبز و خدمات شهري در مقابل ساختمان شورا و شهرداري را نمي بينيد چرا در اين باره از شهردار حتي جرئت سوال نداريد؟
از جنبه خدمات شهري،نيز بايد گفت،كه شهرداري اهواز در يك سال گذشته ضعيف ترين عملكرد را در اين حرزه داشته است.
در مقوله فضاي سبز هم بايد گفت اگر كنوكارپوس ها و اكاليپتوس ها در شهر اهواز كشت نمي شدند مي توانستيم از عنوان فضاي سبز استفاده كنيم.متاسفانه سازمان فضاي سبزشهرداري،فضايي زرد و عبوس كننده را براي شهروندان رقم زده است چرا كه هيچ برنامه اي براي برون رفت از كنوكارپوس و اكاليپتوس ها ندارند.
در بحث مسايل عمراني هم شهردار فعلي اهواز تا كنون پروژه جديد و شاقي در اهواز طراحي و اجرا نكرده است.فقط ايشان به دنبال كارهايي ست كه شهردار قبلي با پيشرفتهاي فيزيكي بالاي ۸۰ درصد تحويل ايشان داد و وي با برنامه به دنبال ان است كه نزد افكار عمومي ان پروژه ها را به نام خود زده و در رزومه خود انها را ثبت كند غافل از انكه مردم خود بصيرند.
در دور گذشته کتانباف شورای شهر وجود نداشته وشهردار با کمک استاندار قائم مقام شورای شهر هر مدیری را میخواست منصوب میکرد یکی از درامد زایی ها مدیران خوب
وبا تجربه ومتخصص هستند
ودر حال حاضر هم سهم خواهی شوراییان وجود دارد وهم شهرداری درامد های خوبی ندارد
وهم بدهی های بجا مانده از دوره قبل با عث شده طرح های عمرانی تعطیل شوند حقوق های
کارگران پرداخت نشوند شهردار
اهواز باید شهردار درآمد زا باشد نه شهردار هزینه ای
در روستا اگر کسی را بخواهند دهیار بزاران مدرک تحصیلی وروزمه وبرنامه کاری ان را میخواهند
در این یکساله فقط فلسفی وکتانباف همه حرف اول را میزدند و بقیه نقش پررنگی نداشتند
انتصاب های فامیلی ودوستانه ای ها تحمیل به شهردار
وی باتوجه به صنعت گردشگری ومشکلاتی که درادوارگذشته شورای شهروشهرداری ها وجودداشت.وچه برنامه ریزی برای ارائه خدمات مطلوب و با کیفیت به مسافران و گردشگران در نظر داریدگفت:اهواز از قديم الايام محلي بوده است كه براي كار و تفريح به ان وارد مي شدند اما برنامه اي براي صنعت گردشگري و رونق اين صنعت اشتغالزا در اين شهر به عنوان مركز استان خوزستان صورت نگرفته است.
يكي از جنبه هاي مهم اين شهر وجود رودخانه كارون و مشعل هاي نفت و … است كه متاسفانه ميئولتن ذيربط هيچ نگاه و توجه اي به انها نداشته اند.
خانه تاريخي معين التجار در كناره كارون كه مي تواند روزانه گردشگران بسياري را به سمت و سوي خود بكشاند و باعث رونق كسب و كار شود سالهاي سال رها شده است.
خانه هاي تاريخي ديگري نيز در اطراف دور و نزديك همين سرا ،وجود دارد كه متاسفانه نه شهرداري و نه ميراث فرهنگي و نه ديگرنهادهاي ذيربط هيچ توجه و برنامه اي براي احيا و بهسازي انها را در دستور كار ندارند.
دقت كنيد كه يكي از اين خانه ها كه خيابان نادري احيا شد و به مكاني بسيار زيبا تبديل شده است كه روزانه بسياري از مردم و گردشگران در ان مكان به صرف صبحانه يا ناهار و يا شام خود مي پردازند.
تا زماني كه نوع نگاه مسئولين به مقوله گردشگري اينگونه فاقد برنامه و استراتژي باشد در بر همان پاشنه سابق مي چرخد.
ساحل رودخانه کارون احیا نشده است.بجاي انكه ابتدا ساحل كارون را احيا كنند اقدام به ساخت چند رستوران و كافي شاپ و غيره كردند اما نيزارهاي اطراف اين رستوران ها همچون دم خروسي شدند كه اين ساخت و سازها كه غير قانوني و فاقد مجوز بودند را رسواتر كنند.در اهواز ،قدرتي براي مبارزه با ساخت و سازهاي غير مجاز و غير قانوني وجود ندارد.
همچنين در اين شهر امکاناتی نیست که گردشگران با فراغ بال بیایند حتی هتل یا خوابگاه های خوبی در اهواز وجود ندارد.
حتی شهرداری در ایام عید گذشته نتوانست شهر را برای مسافران نوروزی مثل سال های گذشته امده کند وآبرو داری کند
اگر به پل های اهواز درست رسیدگی کنند خصوصا پل سفید
مثل گذشته سمبل اهواز میشوند
این مدافع حقوق شهروندی درخصوص برنامه عملیاتی برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا درادامه افزود:اين موضوع مرا بفكر فرو برد و يك لحظه تصور ٥ سال ديگر مناطق كيانپارس و زيتون و كيان اباد و گلستان و پاداد و… از ذهنم گذشت كه با اين حجم تراكم فروشي و شهر فروشي ساكنان اين مناطق چگونه زندگي خواهند كرد.
شهر را براي كسب درآمد زودگذر چوب حراج زده اند.تصور كنيد از خيابان يك كيانپارس تا بازار مرو چه مجوزهايي داده اند.آيا اين مجوزها قانوني صادر شده اند يا معاملات و معادلاتي در پشت پرده داشته اند؟
متاسفانه شهرداري بجاي تعريف راه هاي درامدزايي پايدار رو به شهرفروشي و دادن مجوزهاي غيراصولي اورده است كه اين مجوزها براي مناطق پرجمعيت در چندسال آينده به مانند سرطان زندگي را بر انها سلب مي كند.مثلا شما به محدوده خيايان ٣تا ١٠ كيانپارس توجه كنيد كه در اين چند خيابان ،مجوز چند مجتمع تجاري بلند مرتبه داده است.ايا خيابان اصلي كيانپارس و كل خيابان هاي اطراف كشش حجم وسيع ماشين هاي مردمي كه به قصد خريد به اين مراكز مي روند را دارد؟
دقت كنيد با چه حجم انبوهي از ماشين و قفل شدن كوچه و خيابان مواجه خواهيم بود؟
ايا شهرداري كه اقدام به صدور چنين مجوزهايي نموده به مسله مهم ترافيك شهري دقت و توجه كرده است؟
در شهر اهواز تا زماني كه معاملات و معادلات پشت پرده بر قانون ارجحيت دارد نه تنها بهتر از زمان حال نخواهد بود بلكه اين نوع تبادلات و معاملات علني و علني تر خواهد بود.شهر اهواز بخصوص شهرداري اهواز نيازمند يك انقلاب مبارزاتي با مفسده در سيستم و افراد اطراف ان سيستم را دارد كه متاسفانه در حال حاضر در شوراي شهر كمتر كسي وجود دارد كه علم مبارزه با مفاسد در شهرداري را بلند كند و به مقابله بپردازد.مردم نبايد تاوان ضعف نظارتي شوراي شهر بر مجموعه شهرداري را بپردازند.
در ۱۰ سال آینده خیابان کیانپارس مانند خیابان امام دوطرف بسته میشود وفقط با پای پیاده باید رفت وآمد کرد.
کلانشهر اهواز فقط یک پارکینگ طبقاتی در خ نادری دارد که بوسیله کمیته اقتصادی امداد امام (ر )احداث شد.
پنج دوره شورا تا کنون حتی یک پارکینگ احداث نکردند.
متاسفانه طرح های عمرانی تعطیل وحقوق کارگران هم پرداخت نمیشود.
از اعضای شورای شهر سوال کنید کدامیک میدانید
ماشین الات ومنازل واموال شهرداری دست چه کسانی است زمین های شهرداری
چند هکتار وکجا قراردارند سند دارند یا خیر این که دیگه پول نمیخواد شورا وظایف خودرا فراموش کرد.
نیک سرشت درخصوص بدهی های شهرداری اهواز وچه راهکاری برای افزایش درآمدهای پایدار شهری درسندچشم اندازشهرداری اهواز درنظرداریدافزود:متاسفانه شهرداري و شوراي شهر تاكنون نتوانسته اند براي شهر اهواز ،درآمد پايداري را تعريف كنند.انها حتي نتوانسته حق الايندگي را از صنايع بزرگ در اين شهر به طور كامل دريافت كنند.
دريافت حق الايندگي به صورت كامل،انقلابي عمراني را در اين شهر بوجود مي اورد كه متاسفانه مديران صنايع ،به اصطلاح دندان مجموعه شورا و شهرداري را شمرده اند و با پرداخت درصدي ناچيز ،انها را سرگرم خود مي كنند.
شورا و شهرداري نيازمند بكارگيري چند وكيل زبده و كاردان به صورت پرونده اي است تا ان مجموعه وكلا ،حق مردم را از الايندگي صنايع بزرگ دريافت كنند.زيرا حوزه حقوقي شهرداري،توان و بُرش لازم را براي چنين پرونده هاي بزرگي ندارند.
يكي از عوامل اصلي بوجود امدن بدهي هاي شهرداري و انباشته شدن انها به صورت سالانه،وجود همان مفسده هايي ست كه شهر را فداي جيب و حساب هاي خود مي كنند.
دقت كنيد كه مثلا در گذشته شهرداري منطقه ای بالاي ده ها پروژه جعلي !!!به شركت هايي جعلي !!!!كه اصلا وجود خارجي نداشتند واگذار شد و مجموعه پشت پرده اين شركتها بدون هيچ مشكلي پولشان را دريافت كردند اما عملا هيچ كاري در شهر انجام نشد اما پول ان پروژهاي صوري و كاغذي پرداخت شد.اينها يكي از صدها مسايل فساد در سيستم است كه اگر ريشه ان زده شود بدهي هاي شهرداري انباشته تر از قبل نخواهند شد.
همچنين شهرداری از در امدهای مشارکت ها وسرمایه گذاری مردمی بسیار ضعیف عمل كرد كه همين بي توجهي ها و بي برنامگي هاي شورا وشهرداري باعث شده که مردم
رغبت و اعتمادی به سرمایه گذاری در شهرداری نداشته باشند
حق الایندگی همه شرکت ها به شهرداری
سال۹۴ مبلع ۴۳ میلیارد
سال ۹۵ مبلع ۴۴ میلیارد
سال ۹۶ مبلع ۵۰ میلیارد
حبیب اله نیک سرشت درپایان درخصوص حواشی اخیردرشورای شهروشهرداری اهواز درخصوص استعفاهای مکررشهردار واینکه استیضاح شهرداراهواز بیان کرد:در دوره گذشته کتانباف شورای شهر وجود نداشته وشهردار با کمک استاندار قائم مقام شورای شهر هر مدیری را میخواست منصوب میکرد یکی از درامد زایی ها مدیران خوب
وبا تجربه ومتخصص هستند
ودر حال حاضر هم سهم خواهی شوراییان وجود دارد وهم شهرداری درآمد های خوبی ندارد
وهم بدهی های بجا مانده از دوره قبل با عث شده طرح های عمرانی تعطیل شوند حقوق های
کارگران پرداخت نشوند شهردار
اهواز باید شهردار درآمد زا باشد نه سهردار هزینه ای
منصورکتانباف شهرداراهواز از روز اول به شوراییان باج داد
انتصابات واستخدام ها وبعد میرسه به قرادارها وِغیره
با این شوراییان هر شهرداری بیاد دوراه بیشتر ندارد
یا باید زیر سلطه انها باشد
یا مقابل انها بایستد واستیضاح شود
راه سومی نیست
بنده تاکنون به شورای شهر اهواز بعلت عدم ایفای وظایف ذاتی خود که همان نظارت است
نمره ۵ میدهم
دوستان گفتند در اولین جلسه شورای شهر آقای کتانباف وعده ووعید های بسیار زیادی در مورد
سرازیر شدن سرمایه گذاران به اهواز و وصول در آمد های پایدار داده بود ولی نتوانست
به هیچکدام عمل کند کاش اقای
جهانبخشی بود وجواب میداد که این موضوع صحت دارد
شهرام گراوندی مدیرمسئول هفته نامه پیوندایرانیان درخصوص عملکرد یکساله شواری شهراهوازبه خبرنگارماگفت: من مایلم در ابتدا دو سه نکته را مطرح کنم . اول اینکه ما باید در نظر بگیریم زمانی که آقای کتانباف به هر ترتیب ( چه بنا به میل ما و یا بر خلاف میل ما / اصلن بگوییم یک انتخاب مهندسی شده و با فراری دادن گزینه های درجه یکی که همزمان مطرح بودند و فرار را بر قرار ترجیح دادند ووو) ایشان بعنوان شهردار انتخاب شد؛ میراث دار چه وضعیتی بوده؟ آیا در دوره ی سید خلف، یک شهرداری سیستماتیک و منظم و سالم به یادگار مانده بود؟! شهرداری اهواز در زمان تحویل به کتانباف یک شهرداری شلخته و ویران بود . این را همه اذعان داریم.
بنابر این ما باید ظرف و مظروف را با هم لحاظ کنیم.
دوره ی ۱۴ ماهه هم یک دوره ی مناسب و کافی برای انتقاد و یا استیضاح و یا طرح مسائل تند و حذفی نیست.
شهرداری اهواز با چنین اوضاعی تحویل آقای کتانباف شد.
طرح مسائلی همچون مدرک تحصیلی شهردار قبل از اینکه اعلامیه ای برای حذف و تخطئه ی ایشان باشد باید اول به خود اعضای شورا برگردد که چگونه و چرا ایشان را انتخاب کردند وقتی ایشان فی المثل مدرک فوق دیپلم داشته.
شهرفروشی و پارک فروشی و فضای سبز فروشی به همین میزانی که جناب نیک سرشت به آن پرداختند ختم نمی شود. پارک فروشی ریشه دار است متاسفانه در این سیستم. پارک بزرگی که بالغ بر دویست اصله درخت در آن وجود داشته ، ابتدا درخت ها را می برند در منطقه ی فاز ۱ پادادشهر و تبدیل به حوزه ی علمیه می شود .
کسی مخالف تاسیس حوزه های علمیه و یا مراکز مذهبی نیست. اهواز هم مثل قم. مثل اصفهان. مثل مشهد. ولی امکان ندارد در قم و مشهد و اصفهان بیایند فضای سبز و یا پارک را که متعلق به همه¬ی مردم است تغییر کاربری بدهند و تبدیل به حوزه ی علمیه کنند. آیا اهواز می¬خواهند ثابت کنند که شهر مذهبی-تری نسبت به مشهد و قم هستیم؟!!
وی درخصوص صنعت گردشگری ومشکلاتی که در ادوار گذشته شورای شهر و شهرداری ها وجودداشت؛ و چه برنامهریزی برای ارائه خدمات مطلوب و با کیفیت به مسافران و گردشگران در نظر دارید بیان کرد: اینجا ما به طور مشخص وقتی متمرکز می شویم بر شورای شهر و شهرداری ، یعنی با حقوق شهروندی تک تک افراد ساکن در اهواز مواجه هستیم. ارتقای سطح کیفی آموزش حقوق شهروندی و در اختیار گذاشتن منابع و امکانات حقوق شهروندی وظیفه ی شهرداری و شوراست. تبلیغات مذهبی ، راه اندازی تاسیسات مذهبی و برنامه های هزینه بر با عنوان بین الحرمین و کمک به مساجد و راه اندازی مراسم های مذهبی مقعطی و موردی ضمن احترام به همه ی دست اندرکاران ، ولی متضمن حفظ حقوق شهروندی نیست و حقوق شهروندی ربطی به این موارد ندارد و شهرداری در واقع وظیفه ای مستقیم در این خصوص ندارد . کار شهرداری کمک به زیست شهروندی مدرن و تر و تمیز است. کار شهرداری فراهم کردن امکان یک زندگی بهتر و منظم است . فرهنگ همزیستی / فرهنگ استفاده از اتوبوس ها و وسایل نقلیه ی عمومی / فرهنگ جمع آوری زباله و آموزش مردم در این رابطه ووووو . کمک به مساجد و حوزه های علمیه و برگزاری مراسم های مذهبی متولیان رسمی و مرتبط دارد از قبیل : ارشاد / اوقاف / حوزه ی هنری ووووو
گردشگری متولی رسمی دارد به نام میراث فرهنگی . باید بین این دو یعنی بین شهرداری و میراث فرهنگی برای رشد فرهنگ گردشگری تعامل و ارتباط سازنده و مستقیم وجود داشته باشد و بدون حضور میراث فرهنگی، شهرداری حق ورود به این حوزه را ندارد.
این نویسنده و مدرس دانشگاه درخصوص برنامه عملیاتی برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا به خبرنگارماگفت: تا وقتی بحث فلرهای نفتی مطرح است و وقتی ریزگردها دست از سر ما بر نمی دارند و اضافه بر تحمل مردم ، به تازگی هورالعظیم را هم آتش می زنند و مجموعه ای چنین دهشتناک دارد هوای اهواز را به جهنم تبدیل می کند ؛ دود موتورگازی ها و ماشین ها کسی را اذیت نمی کند .
پیشنهاد من این است که اهواز را برداریم و ببریم یک جای دیگر از نو بسازیم!
گراوندی افزود: واقعیت ها را بپذیریم و اشکال را در شورای شهر با این ترکیب و یا کتانباف با این مدرک تحصیلی، فقط خلاصه نکنیم .
اگر به جای رییس شورای شهر فلسفی که هیچ ، قمندار غزی و سیدحمید حسن زاده و سنواتی هم هیچ ، اگر خود مرحوم طالقانی که مبتکر و پیشنهاد دهنده ی شورای شهر بود ؛ و اگر بجای کتانباف ، قالیباف و کرباسچی و یا الویری و یا شهردار تورنتو و توکیو را هم بیاوریم ؛ با وجود ” مدیران میانی ” که همه هم آنها را می شناسیم ؛ اهواز درست نمی شود و روز به روز خراب تر و پژمرده تر می شود. اهواز مانند اناری است که مدیران میانی فاسد دارند آن را می مکند و سالهاست آن را مکیده اند! هیچ شهرداری نمی تواند دوستان عزیز و بزرگوار ما را در رده های مدیران میانی تکان بدهد! اگر بخواهید اسم آنها را خواهم نوشت . هرچند همه ی شما آنها را می شناسید و بسیاری از دوستان حاضر و فعال هم منتسب به این افراد هستند!
دون کورلئونه ها و مافیایی فاسد که سالهاست روی شهرداری چنبره زده اند؛ کاری به تنوع قومی آنها هم ندارم. چون هم عرب میان آنهاست و هم بختیاری و هم شوشتری و هم دزفولی. پیر می شوند و بازنشسته می شوند و فرزندان و فک و فامیل خود را هل داده اند و اهدافشان دنبال می شود. شهر را مثل پیتزا تکه تکه کرده اند و سهم بندی قومی کردند. حالا کتانباف با اینها چه می تواند بکند؟
حقوق شهروندی و رفتن به یک فضای زیست مدرن شهری ، درست دشمن چنین رفتار سازمانی کثیف و زشتی است که منافع و منابع را بصورت طایفه ای و قومی فقط برای یک عده تامین می کند. امکان ندارد اگر سیستم شهرداری مدرن شود و بازسازی شود و تعمیر شود ، چنین وضعیتی در اهواز مشاهده شود.
کتانباف از این نظر شخص ضعیفی است و توان مقابله با این ساختار معیوب و بیمار را ندارد. اگر کتانباف توانست چهارنفر از مدیران میانی مورد دار را بردارد، ثابت می کند شهردار توانمندی است. ولی نمی تواند .
گراوندی همچنین درخصوص بدهی های شهرداری اهواز و چه راهکاری برای افزایش درآمدهای پایدار شهری در سند چشم انداز شهرداری اهواز در نظر دارید افزود: شهرداری کلانشهر اهواز با وجود این همه ضعف بنیادی و ساختاری که در تمام شهر حتا در مرکز شهر که قلب شهر محسوب می شود، از چهارراه نادری به سمت عامری و از این طرف به سمت چهارراه زند بعنوان مثال / بیشترین فرسودگی ابنیه و ساختمان ها و تنگی خیابان و معابر و ازدحام جمعیت در ساعات شلوغی و ترافیک مختل شده را شاهد آنیم ؛ یا در مناطق شهرداری مختلف بصورت طایفه ای قومی و ارث و میراثی اداره می¬شود ؛ و یا ضعف و ناتوانی خود را می خواهد از طریق وام یا فروش تراکم و یا فروش فضای سبز تامین کند ؛ چه حقی دارد که از مردم عوارض بگیرد؟! چه حقی دارد که دنبال تهیه ی منابع دیگر از مناطق نفتخیز و صنایع فولاد و غیره باشد؟! بگیرد که چه بشود؟! بگیرد و دوباره از سوراخ در روهای با نام و بی نام خرج چه مسائلی بشود؟! آیا شهر از این وضعیت فروپاشیده نجات می یابد؟! ایا مترو راه اندازی می شود؟! آیا فضای سبز بهتری خواهیم داشت؟ آیا بجای درخت های آسیب زای غیر بومی ، درختان بومی مثل کنار و خرما را در شهر خواهیم دید ؟ آیا در ورود و خروج پیمانکاران و برگزاری مزایده ها و مناقصه ها و یا میزان بذل و بخشش ها و کمک های غیرمترقبه شفافیتی حاکم می شود؟!
شهرداری تا زمانی که مدرن نشود و به سمت شفاف سازی نرود و دست مدیران فاسد میانی را از خود شهرداری کوتاه نکند و نگاه قومی و فامیلی و طایفه ای را از سازمان دور نکند ؛ خود باعث تولید مشکلات عمومی بیشتر برای شهروندان است .
شهرام گراوندی مدیرمسئول هفته نامه پیوندایرانیان درخصوص حواشی اخیر درمجموعه شورای شهروشهرداری اهواز و اینکه استعفاءهای مکرر شهردار اهواز و موضوع استیضاح شهرداراهوازبیان کرد: نقش رسانه ها را در گسترش دامنه ی آشتی میان مردم و خود اصحاب رسانه با فعالیت شهرداری نباید از یاد برد. رسانه های منتقد متاسفانه به راحتی و با آگهی و رپرتاژ و یا انتساب چهره های مطبوعاتی در این نهاد مرتبط با شهرداری و آن نهاد مرتبط و یا بهره گیری از منابع در اختیار شهرداری ، کنترل می شوند و مهر سکوت بر دهان می زنند. باج دادن ها فقط به عوامل بالادستی نیست. این باج دادن به اهالی رسانه هم شکل گرفته و در حال انجام است.
شرایط اقتصادی کشور با توجه به تحریم ها و فشارها به خودی خود باعث ضعیف شدن قدرت مانور یک شهرداری قوتمند و پرتوان هم می شود ؛ چه برسد به یک شهرداری درب و داغان و به ارث رسیده از دوره ی سید خلف که یک ویرانه بوده . و کتانباف به توان ۱۰۰ هم از پس احیا و بازسازی و راه اندازی چرخ های زنگ زده ی شهرداری نیست.
در پایان ضمن تشکر از دوستان خوبم در زاگرس نشینان خیلی مایلم که این نکته را یادآوری کنم : همه ی ما باید در هر کسوت و جایگاهی هستیم ، با تفکر قومی و قوم گرایی مبارزه کنیم. قوم گرایی سازمان ها و نهادهای ما را فشل می کند. توان مدیریتی ما را به انحطاط می کشاند. قوم گرایی میزان فساد را انباشته می کند و امکان بهبود و گام برداشتن به سمت بهبود شرایط و داشتن یک زیست شهروندی مدرن و باشکوه که متضمن احترام به همدیگر و رعایت حقوق همدیگر می شود را از همه می گیرد. همه موظفیم دست قوم گرایان را رو کنیم و در یک جایی مانند شهرداری از لابلای نهانخانه های مافیایی این سازمان که به دلیل وجود پول و اعتبار مستعد فساد است ، بیرون بیاندازیم.