زاگرس نشینان؛ ايجاد ساختار جديد سازماني در حفاري شمال/ دلايل تعديل ۲۲۰ نفر نيرو / تكذيب فروش دكل دريايي اليما / پيش بيني افزايش سود سهامداران در سال جديد زاگرس نشینان؛ مدير عامل شركت حفاري شمال ضمن اعلام فعال بودن همه دستگاههاي حفاري اين شركت گفت: تعديل نيروي انساني صرفا بدليل چابك سازي ، مديريت […]
زاگرس نشینان؛ ايجاد ساختار جديد سازماني در حفاري شمال/ دلايل تعديل ۲۲۰ نفر نيرو / تكذيب فروش دكل دريايي اليما / پيش بيني افزايش سود سهامداران در سال جديد
زاگرس نشینان؛ مدير عامل شركت حفاري شمال ضمن اعلام فعال بودن همه دستگاههاي حفاري اين شركت گفت: تعديل نيروي انساني صرفا بدليل چابك سازي ، مديريت و كنترل هزينه ها صورت گرفته است .
به گزارش زاگرس نشینان به نقل ازنفت نیوز؛ شركت حفاري شمال به عنوان شركتي بين المللي و پيشرو در حوزه صنعت حفاري چاه هاي نفت و گاز بر اساس چشم انداز تدوين شده اي توانسته در حوزه كسب سهم شايسته از بازار حفاري ايران قدم هاي مثبتي بردارد. اين شركت هم اكنون خدمات فني و مهندسي گسترده اي را در زمينه حفاري، خدمات دريايي، سيمانكاري و اسيدكاري، حفاري انحرافي، نمودارگيري از چاه ها، راندن لوله هاي جداري، ابزار و لوازم در گردش، مهندسي گل و سيمان، پسماند حفاري، چاه پيمايي، كنترل عمليات حفاري به شركت هاي بزرگ و معتبر ايراني و بين المللي ارايه مي كند.
اين شركت در حال حاضر با مالكيت ۹ دستگاه دكل حفاري خشكي و ۳ دستگاه حفاري دريايي پايه دار(Jack up) و همچنين بهره مندي از دانش فني/تخصصي حفاري در آبهاي عميق جزو پيشگامان صنعت حفاري مدرن در ايران و منطقه خاورميانه است.
شركت حفاري شمال در آبان ماه سال گذشته شاهد تغييرات مديريتي بود. دهم آبان ماه سال ۹۵ حميدرضا گلپايگاني به عنوان مدير عامل جديد اين شركت منصوب شد و در اين مدت اقدامات مهمي را انجام داد. از مهمترين اين اقدامات مي توان به انعقاد قرارداد مابين شركت حفاري شمال و مديريت اكتشاف شركت ملي نفت ايران و نهايي شدن توافقات شركت حفاري شمال و شركت ملي حفاري ايران و انعقاد قرارداد با شركت نفت مناطق نفت خيز جنوب اشاره كرد.
با توجه به تحولات اخير اين شركت، حميدرضا گلپايگاني مدير عامل حفاري شمال در گفت و گويي اختصاصي با نفت نيوز ضمن تشريح شرايط صنعت حفاري ابراز داشت: در سال اخير قيمت نفت به پايين ترين حد خود در سالهاي اخير رسيده است. همين امر موجب شده تا تعداد دكل هاي حفاري در كل دنيا نيز به حداقل خود رسيده و بسياري از شركت هاي بزرگ دنيا اعلام ورشكستگي نمايند. به تبع آن صنعت نفت ايران نيز تحت تاثير اين تغييرات قرار گرفته و موجب بروز مشكلاتي اساسي در شركت هاي دولتي به عنوان كارفرمايان و شركت هاي خصوصي به عنوان پيمانكاران شده است.
وي افزود: كاهش شديد قيمت نفت از يك سو و انواع تحريم هاي اقتصادي از سوي ديگر موجب شده تا صنعت نفت كشورمان به خصوص در يكسال گذشته با چالش هاي جدي مواجه شود. وزارت نفت به عنوان بزرگ ترين كارفرماي صنعت حفاري از لحاظ مالي با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم مي كند و همين امر موجب تاخير در پرداخت به موقع مطالبات شركت هاي حفاري شده است.
گلپايگاني تصريح كرد: كاهش قيمت نفت در سالهاي اخير موجب شد تا سوددهي اكثر پروژه هاي توسعه ميادين نفت و گاز و در نتيجه حجم فعاليت هاي صنعت حفاري كاهش يابد. به دنبال متوقف شدن پروژه ها كه ناشي از كاهش حجم فعاليت ها تحت تاثير افت قيمت جهاني نفت صورت گرفت تعداد دكل هاي بيكار افزايش يافت.
وي در ادامه به رفتارهاي متفاوت كارفرمايان در دوره افت قيمت جهاني نفت اشاره كرد و گفت: شركت هاي مورد نظربا توجه به نوع قراردادي كه با شركت هاي پيمانكار منعقد كرده اند در اين مدت رفتارهاي گوناگوني از خود نشان دادند. به عنوان مثال در سال جاري به دليل تجديد نظري كه كارفرمايان نسبت به قيمتهاي قراردادهاي منعقد شده با شركت حفاري شمال داشتند موجب كاهش پيش بيني سود اين شركت شدند.
مدير عامل شركت حفاري شمال ابراز داشت: شركت حفاري شمال نيز در يك سال اخير شرايط سختي را متحمل شده و با مشكلات بسياري دست و پنجه نرم كرده اما سعي كرده با برنامه ريزي هايي راهكارهاي مناسبي را جهت غلبه بر مشكلات پيش بيني نمايد.
وي با اشاره به سابقه شركت حفاري شمال اذعان كرد: شركت حفاري شمال تا سال ۱۳۹۳ تمركز خود را بر روي توسعه عمليات و خدمات شركت قرار داده بود كه موفق شد ناوگان حفاري خود را در زمان كوتاهي به ۹ دستگاه حفاري خشكي و ۳ دستگاه حفاري دريايي پايه دار افزايش دهد. اما در سال گذشته با توجه به مشكلات كاهش قيمت نفت و افت تقاضاي حفاري، شركت تمركز خود را بر روي كاهش بهاي تمام شده ارائه خدمات و توسعه بازارهاي خود قرار داده تا بتواند پاسخگوي اعتماد سهامداران باشد.
گلپايگاني تصريح كرد: از آبان ماه سال گذشته كه بنده فعاليت خود را در شركت حفاري شمال آغاز كردم تا كنون اين شركت با مشكلات زيادي روبرو بود كه از مهمترين آنها مي توان به بالا بودن هزينه هاي شركت و بيكار شدن تعدادي از دكل ها اشاره كرد. اما در اين مدت اقدامات مناسبي به منظور بهبود وضعيت عملياتي شركت صورت گرفته كه مهمترين آنها اقداماتي در جهت كنترل هزينه ها مي باشد. با توجه به رفع تحريم ها سعي شد تا از تكنولوژي هاي جديد در شركت استفاده شود كه هدف اصلي از آن كنترل و مديريت هزينه ها بود. اصلاح فرآيند و رويه هاي تجاري و اجرايي يكي ديگر از اقدامات مثبت اين دوره بود كه به مهندسي هزينه ها كمك شاياني نمود.
وي اضافه كرد: از بدو ورود به شركت سعي شد به منظور كاهش يا به عبارتي مديريت هزينه ها بازنگري و اصلاح ساختار سازماني را در دستور كار خود قرارداده كه با بهره مندي از كارشناسان خبره موفق شديم طي خرداد ماه سال جاري آن را عملياتي نماييم. از جمله كارهاي ضروري در اين مسير بررسي وضعيت حقوق و دستمزد و ايجاد وحدت رويه در نظام پرداخت با رعايت اصل شايسته سالاري و عدالت محوري بوده كه از ابتداي مهر ماه سال جاري عملياتي خواهد شد.
مدير عامل شركت حفاري شمال در پاسخ به اين پرسشي درباره علت تعديل نيروي انساني در اين شركت تصريح كرد: از ديگر اقداماتي كه مي بايست در جهت كاهش هزينه ها مد نظر قرار مي گرفت تورم نيروي انساني غيرمرتبط يا فعاليتهاي فني و عملياتي به ويژه در بخش ستاد و پايگاهها بود كه اين مهم با اجراي ساختار و چيدمان نيروها بر اساس شرايط احراز سمت ها با كمك مديران ومسئولان واحدها سرانجام در شهريور ماه سال جاري نهايي شد.ايشان اعلام كرد دراين مرحله تعداد ۲۲۰ نفر از كاركنان شركت با توجه به اتمام قرارداد في مابين خاتمه خدمت داده شد.
وي افزود: طي سالهاي ۹۴ و ۹۵ تعدادي نيروي عملياتي به صورت توسعه آتي در كنار مجموعه نيروي انساني شاغل در شركت حضور داشتند. اما با توجه به اينكه بحث توسعه فعاليتهاي عملياتي يا اضافه نمودن خدمات جنبي فني/مهندسي در دست پيگيري بود اين نيروها با پرداخت حقوق پايه تا شهريور ماه حفظ شدند كه باتوجه به عدم تحقق اين امر به منظور چابك سازي بدنه شركت به تعديل نيرو در برخي از بخش هاي شركت اقدام شد و اين تعداد نيرو نيز از بدنه شركت منفك شدند با توجه به اينكه روش معمول در پرداخت افراد تعديل شده طبق قانون كار پرداخت يك ماه حقوق مي باشد اما با حمايت بنياد مستضعفان و ساير سهامداران به مدت ۱۸ ماه اين پرداخت صورت گرفته است.
گلپايگاني در ادامه به ساير اقدامات بااهميت در اين شركت اشاره كرد و گفت: اجراي تكاليف مجمع در جهت فروش دارائي هاي مازاد يا راكد نيز از جمله اقداماتي بود كه با فروش ساختمان الوند و شيراز و همچنين پيگيري فروش ساختمان هميلا پس از رفع موانع موجود و كسب مجوزهاي لازم صورت مي گيرد. همچنين به منظور كنترل هزينه ها نسبت به تجميع و انتقال انبارها از پايگاه بهشهر به پايگاه اهواز اقدام شد كه اين امر نيز تاثير قابل ملاحظه اي در كنترل هزينه و تسريع در انجام امور خواهد داشت.
وي از ديگر تلاش هاي مثبتي كه با هدف بهبود وضعيت عملياتي و بنيادي شركت حفاري صورت گرفته ياد كرد و اظهار داشت: تلاش براي تامين منابع ارزان قيمت، رفع موانع محيطي و اصلاح ساختار سرمايه اي شركت از مهمترين اهدافي است كه در پيش گرفته ايم.
او درباره وضعيت بودجه سال جاري شركت تصريح كرد: شركت حفاري شمال در اولين بودجه سال مالي ۹۶ به دليل پيش بيني افزايش درآمد ناشي از افزايش روزكاركرد دكل دريايي فروش و درامد ارايه خدمات كل امسال را بالغ بر ۸،۷۳۹ ميليارد ريال در نظر گرفت. افزون بر اين با توجه به پيش بيني فروش بيش از ۲۰۵ ميليارد ريال از دارايي هاي مازاد شركت EPS امسال برابر با ۴۰۶ ريال پيش بيني شد اما در بودجه اي كه همراه با گزارش سه ماهه منتشر شد اين مبلغ به ۲۶۷ ريال كاهش يافت.
وي در ادامه به دلايل تعديل منفي اين شركت اشاره كرد و افزود: با توجه به عدم تحقق درآمد دستگاه حفاري ۱۱۱ ناشي از عدم ترخيص از پروژه آزادگان، عدم تحقق درآمد دستگاه ۱۱۷ به دليل طولاني شدن پروژه و عدم ترخيص تا پايان سال، كاهش نرخ روز كاركرد سكوي دريايي اليما طبق مذاكرات انجام شده با كارفرما، عدم تحقق درآمد شناورهاي ايران بهشهر و راتا كه ترخيص شده اند و هم اكنون فاقد قرارداد مي باشند و همچنين عدم كاركرد سكوي دريايي سحر ۱ در فروردين ماه و محقق نشدن درآمد پيش بيني شده در اين ماه از مهمترين علل كاهش پيش بيني سود حفاري شمال در بودجه امسال شده است.
وي افزود: همچنين كاهش درآمد سكوي حفاري سحر ۲ كه در پيش بيني اوليه بر اساس نرخ قبلي برآورد شده بود و عدم تحقق درامد پروژه آزادگان ناشي از عدم تاييد برخي از صورت حساب هاي پروژه آزادگان توسط كارفرما بر كاهش سود براوردي اين شركت موثر واقع شد. افزون بر اين فعاليت هاي غيرعملياتي شركت مانند فروش دارايي هاي مازاد كه در بودجه اوليه بالغ بر ۲۰۵ ميليارد ريال پيش بيني شده بود در بودجه اخير به ۱۹۲ ميليارد ريال كاهش يافت.
گلپايگاني با اشاره به وابستگي نرخ قراردادهاي شركت حفاري شمال با بهاي جهاني نفت تصريح كرد: در ماه هاي اخير كاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني موجب افت توليد كارفرماها شد و همين امر موجب شد تا نرخ قراردادهايي كه با شركت حفاري شمال منعقد مي كنند دستخوش تغييراتي گردد كه اين امر به تبع در بودجه شركت نيز موثر واقع شده است.
او تاكيد كرد: با وجود اينكه نرخ قراردادها در بودجه امسال كاهش يافته و موجب پايين آمدن سود برآوردي شركت براي كل سال شده اما در تلاش هستيم تا با انعقاد قراردادهاي جديدي سودآوري شركت را افزايش دهيم. به رغم اينكه قراردادهاي حفاري شمال براي سال ۹۶ اتمام يافته بود اما تلاش هاي ما براي منعقد ساختن قراردادهاي جديد با كارفرماهاي خارجي ادامه دارد. در همين زمينه تلاش هايي شده تا قرارداد دراگون را به نتيجه رسانده و منعقد سازيم. همچنين با توجه به اينكه شركت تركمنستان توليدات خود را كاهش داده بود با كارفرماي خارجي به توافقاتي رسيديم تا قرارداد جديدي را منعقد كنيم و اين در حالي است كه متاسفانه برخي از سايت هاي خبري بر اساس اطلاعات كذب ونادرست شايعه فروش دكل دريايي اليما را اذعان نموده بودند.
مدير عامل حفاري شمال در ادامه به حمايت شركت از نيروهاي دكل اميركبير اشاره كرد و افزود: در سال هاي اخير شركت دكل اميركبير را از دست داد اما به منظور حمايت از نيروهاي اين دكل و جلوگيري از بيكار شدن آنها و همچنين بهبود شرايط عملياتي شركت قرارداد راهبري با شركت (I SHIPS MANAGEMENT L.L.C )منعقد شد تا از اين نيروها برروي دستگاه دريايي سيناI استفاده گردد.
اين مقام مسئول در برابر اين پرسش كه چه اقداماتي براي كاهش هزينه هاي شركت انجام شده اظهار داشت: در يكسال اخير اقدامات مهمي را در جهت كاهش هزينه هاي عمومي اداري شركت انجام داديم و همچنين ساختار سازماني شركت را با تغييراتي همراه ساختيم. در حال حاضر هزينه هاي مالي وام هاي دريافتي از بانك هاي تجارت و اقتصاد نوين به مبلغ ۵۵۷،۱۶۷ ميليون ريال پيش بيني شده است. در بودجه اوليه برآورد شده بود كه ۶۳،۲۶۵ ميليون ريال بابت جريمه هاي ديركرد هزينه هاي مالي افزايش يابد اما با توجه به تصميمات شركت مبني بر فروش دارايي هاي مازاد و عدم امكان انتقال تسهيلات به خريدار جديد، پيش بيني مي شود كه بخشي از تسهيلات تسويه شده و در نتيجه هزينه هاي مالي شركت با كاهش همراه گردد.
او در پايان به يكي ديگر از برنامه هاي بااهميت شركت در جهت بهبود وضعيت و ساختار مالي شركت اشاره كرد و گفت: شركت در نظر دارد سرمايه خود را افزايش دهد و در همين راستا اقداماتي را نيز انجام داده است.
گلپايگاني با تاكيد بر مناسب بودن وضعيت بنيادي شركت افزود: بسياري از شركت ها در سال گذشته موفق نشدند مطالبات مربوط به سنوات سالهاي گذشته را دريافت كرده و از اين محل افزايش سرمايه بدهند اما خوشبختانه شركت حفاري شمال موفقيت هاي خوبي در جهت دريافت مطالبات خود به دست آورده و موفق شده كه امسال سود سهامداران خود را به موقع پرداخت نمايد. در حال حاضر اگرچه شركت با مشكل كمبود نقدينگي شديد مواجه است ولي تمام تلاش خود را بر اين داشته تا بتواند عمليات شركت را به نحو احسن به انجام برساند و پيش بيني مي شود وضعيت عملياتي شركت با حركت رو به رشدي پيش رود.
وي در خاتمه با اشاره به سودآوري شركت حفاري شمال در سال گذشته تاكيد كرد: با وجود اينكه شركت حفاري شمال در پايان سال مالي ۹۵ توانسته بود ۲۹۳ ريال سود براي هر سهم محقق سازد اما پيش بيني مي كنيم كه انشا ا…بتوانيم سود واقعي امسال از ۲۶۰ ريال نيز فراتر رود.