به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛سید محمد جواد رضوی با اشاره به برنامههای خود در شورای شهر به منظور توسعه شهری اهواز اظهار داشت: مهمترین کار شورای شهر انتخاب شهردار توانمندی است که رشته تحصیلی و سوابق تجربی او مربوط به کار شهرداری و مطابق قانون باشد، شهردار باید انسانی سالم، پاکدست، با روحیه جهادی و […]
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛سید محمد جواد رضوی با اشاره به برنامههای خود در شورای شهر به منظور توسعه شهری اهواز اظهار داشت: مهمترین کار شورای شهر انتخاب شهردار توانمندی است که رشته تحصیلی و سوابق تجربی او مربوط به کار شهرداری و مطابق قانون باشد، شهردار باید انسانی سالم، پاکدست، با روحیه جهادی و با انگیزه باشد و بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری چهار ویژگی متدین بودن، فعال بودن، انقلابی بودن و کارآمدی را در خود داشته باشد.
وی با تاکید بر بستری برای ایجاد ثبات مدیریتی در شهرداری، شهرداریهای مناطق و سازمانهای وابسته بیان کرد: ایجاد ثبات مدیریتی موجب میشود شهرداران و مدیران بتوانند برنامهریزی منسجم و قابل پیگیری برای شهر داشته باشند از سوی دیگر مبارزه جدی با فساد اداری و اشکالاتی که در شهرداری لازمه کار است.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات برای مبارزه با فساد، جایگزینی سیستم الکترونیکی در همه امورات شهرداری است، درواقع باید از سیستم الکترونیک به جای مراجعه حضوری مردم استفاده کرد، کاری کنیم تا مراجعه چهره به چهره مردم با ماموران شهرداری به صفر یا نزدیک به صفر برسد، اموراتی مانند پروانه ساخت، پرداخت عوارض و دیگر درخواستها اگر به صورت الکترونیکی انجام شوند قطعا نیاز به مراجعه حضوری که در پی آن ممکن است منجر به مطالبه غیرشرعی و غیرعرفی ماموران شود وجود نخواهد داشت.
وی بر توانمند سازی درجه فنی و تخصصی کارشناسان و مدیران تاکید کرد و گفت: یکی از اشکلات کار به ویژه در حوزه شهرسازی نبود استاندارد لازم به عنوان مثال در پیادهروها، خیابان ها، عقب رفتگی و هماهنگی ساختمانها، و … به علت ضعف و نبود تخصص لازم در کارشناسان شهری است.
وی توجه ویژه به معماری ایرانی اسلامی و هماهنگ سازی المانهای شهری با ویژگی های بومی در شهر را یک اولویت مهم و درخوز توجه دانست و بیان کرد: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در مقوله شهرسازی توجه به معماری شهری است معماری ایرانی اسلامی از قدمت دیرینه ای برخوردار است اما متاسفانه رعایت نمیشود.
به گفته وی زمینه برای مشارکت و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی باید در شهر فراهم آوریم تا از این طریق هم مردم منتفع شوند و هم درآمد پایدار برای شهرداری ایجاد شود، در حال حاضر یکی از ایرادات شهرداری این است که برای درآمدها دستش در جیب مردم است و عمدتا درآمدهای شهرداری آن چیزی است که از مردم دریافت میشود در حالی که راه های متفاوتی برای درآمد زایی وجود دارد.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که باید رخ بدهد نظارت دقیق و مستمر با استفاده از ابزارهای قانونی شورای شهر بر شهرداری است. نظارت به معنی مچ گیری نیست بلکه به معنی با کیفیتتر شدن پروژه ها است.
وی ادامه داد: در سطح شهر باید اقداماتی اتفاق بیفتد یکی از اقدامات مهم در حوزه شهری اهواز بازنگری در نقشه جامع شهر اهواز است، این قشه مربوط به سه دهه قبل است و براساس آن معتقد بودند اهواز نباید از این محدوده فراتر برود اما در حال حاضر به نظر می رسد که این نقشه باید بازنگری شود و ما شهر را از این محدوده که قفل شده است بیرون بیاوریم و نقشه جامع شهر را تغییر دهیم، البته نقشه جامع شهر فقط در اختیار شورای شهر نیست و باید با شورای عالی شهر سازی هم هماهنگی های لازم انجام شود.
وی عنوان کرد: شناسایی گره های ترافیکی از دیگر اقدامات مهم شورای شهر است گره های ترافیکی موجب میشود که خدمات شهری به خوبی به مردم نرسد، همچنین در سطح شهر اهواز پارکینگ مناسب و سازمان یافته نداریم، برای همین مردم برای انجام امورات جاری خود به ویژه در ساعات خاصی از شبانه روز در مناطقی مانند کیانپارس، امانیه، پاداد، زیتون، کوروش و … دچار مشکل می شوند، در برخی مناطق این مشکلات باید با احداث روگذر یا زیرگذر برطرف شود، در برخی مناطق وجود چراغ های قرمز موجب کندی حرکت و حتی ایجاد ترافیک شده است.
وی خاطرنشان کرد: نگاه و توجه ویژه به محلات و مناطق اهواز باید صورت گیرد مناطقی مختلف از حاشیه و پایین شهر گرفته تا مناطق بالا شهر اهواز نیازمند توجه به نیازهای محلی هستند. برای این کار ابتدا باید شناسنامهای برای هر منطقه تدوین و الویت های این مناطق شناسایی شوند و برای رفع مشکلات یا ایجاد امکانات بازه زمانی تعریف شود. تا مردم همه مناطق بتوانند خود را در آیینه عمرانی شهر ببینند.
وی توضیح داد: درآمدهای شهرداری عمدتا از راه عوارض ساختمانی یا ارزش افزوده است اما می توانیم منابع درآمد زای پایداری، برای شهرداری ایجاد کنیم ، این که زمینهای شهرداری را برای درآمد زایی به فروش می رسانند یکی اقدام کوتاه مدت است و مشکل را برای طولانی مدت برطرف نمی کند، شهرداری به جای آنکه زمین را بفروشد میتواند آن را در اختیار پیمانکاران قرار دهد تا از این طریق به درآمد پایدار برسد.
وی ادامه داد: آموزش شهروندی از جمله مواردی است که ارتقای فرهنگ عمومی و افزایش جامعه پذیری را به دنبال دارد در واقع آموزش شهروندی هزینه ای عمومی و فردی را کم میکند اگر به مردم آموزش دهیم که زباله های به جای این که هرشب از طریق سیستم دفع پسماند جمع آوری می شود به صورت یک روز درمیان جمع آوری شود بخش قابل توجهی از هزینه های جمع آوری پسماند کم میشود.
وی گفت: در زمینه فضای سبز باید گونههای گیاهی متناسب با شرایط گرمسیری در اختیار مردم قرار داده شود و در مناسبهای خاص مثل روز درختکاری، هفته دفاع مقدس، ولادت یا شهادت ائمه اطهار از مردم بخواهیم در خانه یا بیرون از خانه خود درخت بکارند، درواقع لبا این کار یک نهضت کاشت نهال می توانیم ایجاد کنیم
سیدمحمدجواد رضوی، با مدرک فوق لیسانس مدیریت، سوابق کاری شامل سه سال رئیس آموزش و پرورش هندیجان، معاون پرورشی استان (از سال ۷۱ تا ۷۶)، مدیر مجتمع آموزشی حضرت امام(ره) در کشور سوریه، تدریس در آموزش و پرورش (از سال ۸۰ تا ۸۴)، مسئول آموزش و پرورش استان (از سال ۸۴ تا ۸۷)، سه سال مسئول دفتر شورای نگهبان در اهواز، عضو شورای شهر اهواز در دوره چهارم شورای شهر (از سال ۹۲ تا سال ۹۶) و هم اکنون تدریس در مراکز آموزش عالی را در کارنامه دارد.