مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز از انجام بیش از ۱۰۰۰ مورد نمونه برداری مواد غذایی از مراکزتهیه وتوزیع در محدوده تحت پوشش مرکز بهداشت غرب اهواز توسط کارشناسان سلامت محیط این مرکز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهوازاظهارکرد: یکی از مهمترین مشکلات و چالش های نگران کننده آینده بشر موضوع تامین احتیاجات غذایی است که ذهن مسئولین بخشهای مختلف خصوصا”بهداشت،صنعت و کشاورزی “را به خود مشغول کرده است.
از سوی دیگر آلودگی و فساد مواد غذایی نیز خود تبدیل به یک معضل جهانی شده در حالی که بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی ، بهداشت و کیفیت مواد غذایی تولیدی و عرضه شده می باشد.
شریفی خاطر نشان کرد:
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود ۲ میلیون کودک زیر ۲ سال در اثر بیماری های اسهالی جان خود رااز دست می دهند که علت عمده آن آلودگی غذا و آب آشامیدنی می باشد .
این مقام مسئول گفت: بر اساس تعریف کدکس بین المللی،بهداشت مواد غذایی عبارت است از: رعایت کلیه موازینی که در تولید ، فرآیند ، نگهداری وعرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کنندگان برسد.
مهرداد شریفی اظهار نمود:کنترل مواد غذایی در دو بخش صنعتی و سنتی مورد نطارت و بررسی قرار می گیرد که در بخش سنتی بهداشت فردی تهیه کنندگان،مواد اولیه بکار رفته در تهیه محصول، ابزار و وسائل کار، بهداشت محیط محل تهیه، نحوه و شرایط نگهداری ماده غذایی در مراحل آماده سازی ، تهیه و عرضه ، نوع ظروف عرضه و یا فروش ماده غذایی، چگونگی مصرف در محیط باز یا بسته ، بصورت بسته بندی یا فله ای و مانند آن …
ودر بخش صنعتی علاوه بر این موارد بررسی مشخصات بهداشتی
( شامل پروانه ساخت ، تاریخ تولید و انقضاء، آدرس کارخانه و در صورت وارداتی بودن کنترل مجوز ورود از وزارت بهداشت با برچسب فارسی (،شرایط نگهداری ( از نظر دما ، رطوبت ، محیط ، نوع چیدمان بر حسب تاریخ .. )کنترل کیفیت ظاهری محصولات از نظر رنگ بو و تغییرات فیزیکی ) ارگانولپتی ( صورت میگیرد.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت : در راستای کنترل مواد غذایی عرضه شده در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۰۰۰مورد نمونه برداری از مواد غذایی اعم از نان ، شیرینی جات ، لبنیات ، غذاههای آماده ، سالاد ها ، نمک ، برنج، رنگهای مواد غذایی و ..انجام و جهت آنالیز به آزمایشگاههای مرجع ارسال گردیده است.
وی افزود: پیرو همین نمونه برداری و باتوجه به نتایج دریافتی جهت افراد عرضه کننده مواد غذایی فاسد و غیر قابل مصرف پرونده قضایی تشکیل و به مراجع قضایی معرفی گردیده اند .
شریفی در این خصوص به شهروندان توصیه نمود از خرید موادغذایی از واحدهای صنفی که موردتایید مراجع بهداشتی نمی باشند و همچنین دوره گردان عرضه کننده مواد غذایی خودداری نموده و درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در صنوف مواد غذایی بویژه صنوف حساس همچون رستورانها-قنادیها-فست فودها ونان فانتزی و.. مراتب را به سامانه ۱۹۰اطلاع دهند.