به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمد مکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان:اقدامات حقوقی/ اعتراضات مدنی با توجه به شرایط حاد بوجود امده در استان خوزستان این بار نباید به اقدامات مقطعی و موردی دلخوش کرد.بلکه باید همه مطالبات عقب افتاده از طرق مختلف اعم از اعتراضات مدنی اما با حواس جمع و طردعناصر خرابکار ، […]
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمد مکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان:اقدامات حقوقی/ اعتراضات
مدنی
با توجه به شرایط حاد بوجود امده در استان خوزستان این بار نباید به اقدامات مقطعی و موردی دلخوش کرد.بلکه باید همه مطالبات عقب افتاده از طرق مختلف اعم از اعتراضات مدنی اما با حواس جمع و طردعناصر خرابکار ، پیگیری جدی و بدون ترس و واهمه کلیه مسئولان استانی، و از جنبه حقوقی پیگیری نمود و تا حصول نتیجه قطعی از پای ننشست،والی خوزستان غیر قابل زیست و از دست خواهد رفت.
اقدام حقوقی
شکایت مردم خوزستان بر علیه روسای جمهور و وزاری نیرو و معاونین امور اب این وزارتخانه ، نمایندگان مجلسی که در صدور برداشت اب از سر چشمه های کارون و دز و کرخه نقش داشتند.
در مقدمه شکوائیه باید گفت: حقوق اجتماعی بخشی از حقوق اصلی جوامع است که نگارندگان قوانین اساسی سعی دارند با توسل به تنظیم قوانین دقیق و محکم به بر اورده شدن انها کمک نمایند. نگارندگان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم از این امر پیروی کرده و در اصول متعدد به برخی از جقوق اجتماعی به صورت مستقیم اشاره کرده اند.گرچه عمدتا رعایت نمی شوند.
علی رغم اینکه به هیچ وجه قصد ورود به این بحث را ندارم، (چون هر نقطه از ایران عزیز سرای من است) و هر کدام از استان ها و اقوام تنها در کلیت ایران بزرگ و یکپارچه معنا پیدا می کنند و ما هنوز هم دلمان برای مناطق جدا شده از ایران بزرگ در گذشته پر می کشد، اما متاسفانه عده ای از مردم و کنشگران اجتماعی برخی از استانها که سرچشمه اب رودخانه های خوزستان از انجا تامین می شود و از این طرح ها که باعث خشک شدن واسیب جدی به خوزستان شده است،بهره می برند، استدلال می کنند: که این اب استان ماست که به رودخانه های استان خوزستان سرازیر میشود و در نتیجه به خود ما رواتر است. در جواب باید گفت: اولا سرچشمه های کارون و دز به هیچ وجه در استان های اصفهان، یزد، کرمان، رفسنجان و استان مرکزی نمی باشد. وانها حق چنین ادعایی را ندارند و بیش از ۹۵ درصد اب استحصال شده از سرچشمه های کارون و دز را این استان ها بناحق برده اند و باعث مرگ خوزستان شده اند.تنها ۵ در صد ان برای اب شرب مشروع است.
ثانیا برخی از سرچشمه های کرخه در استان لرستان است که طرح انتفال اب موسوم به کاکا رضا از سرچشمه های کرخه به خرم اباد از نظر زیست محیطی باعث اسیب فراوان به خود لرستان شده است و از طرفی محیط زیست و حتی وزارت نیرو هم مخالف اجرای ان هستند و به همین دلیل ساخت ان که از سال ۱۳۸۳ شروع شده است به اتمام نرسیده است.
ثالثا اگر استدلال بر این موضوع باشد که چون سرچشمه های رودخانه های خوزستان در استان های ماست (تنها کرخه است که بخش عمده سرچشمه ان در لرستان است.) پس حق استان ماست که خود از ان استفاده نماییم. هیچ اشکال و اعتراضی از نظر مردم استان خوزستان وجود ندارد و این پیشنهاد مورد قبول همه مردم استان خوزستان است. منتها با این شرط که منبعد باید انتقال یک لیتر نفت و انتقال گاز، محصولات پتروشیمی بندر امام و ماهشهر و پالایشگاه ابادان، محصولات فولادی صنایع فولاد، گروه ملی، لوله سازی، نورد لوله، نورد کاویان، ورق عریض، مایعات گازی، شکر حاصل از نیشکر، برق نیرو گاههای گازی و نیروگاههای برق ابی از استان خوزستان به سایر مناطق کشور متوقف شود.و تنها به خاطرحس انسانه دوستانه ورود موادغدایی و دارویی و کالاهای استراتژیک از بندر امام و سایر بنادر خوزستان البته باحق دریافت ترانزیت مناسب قابل انتقال به سایر مناطق خواهد بود.ما خود می دانیم که چگونه اب مورد استان خود را تامین نماییم.
دادخواست شکوائیه:
الف:
لغو کلیه مصوبات انتقال اب از سرچشمه های کارون، دز و کرخه به جز اب اشامیدنی که بر خلاف قانون طبیعت باعث مرگ استان خوزستان شده است. (خداوند متعال اگر مصلحت می دانست مسیر حرکت اب از این سرچشمه ها را به ان سمت هدایت می کرد نه بهسمت دشت حاصلخیز خوزستان)، شامل سد و تونل کوهرنگ ۱و۲ و۳ به اصفهان، کوهرنگ ۳ فاقد مجوز محیط زیست است.
سد و تونل بهشت اباد به اصفهان، کرمان، یزد بدون داشتن مجوز محیط زیست
سد و تونل چشمه لنگان به اصفهان
طرح خدنگستان به اصفهان
پروژه ونک سولگان به رفسنجان
سد کمال صالح در اراک
سرچشمه های دز به قم ، اراک اصفهان، یزد
تونل و انتقال اب کاکا رضا که از سر شاخه های اصلی رودخان کرخه است با انتقال ۱۲۰ میلیون مترمکعب به خرم ابادکه از سال ۱۳۸۳ اغاز شده و با گذشت بیش از ۱۷ سال از زمان اجرا تا کنون به بهربرداری نرسیده است. به نظر نمی رسد مدیران حامی طرح بدلیل خسارات زیست محیطی و تاثیر مستقیم این طرح بر هورالعظیم. بتوانند در برابرانتقادات منطقی و مستند سخن قانع کننده ای به افکار عمومی ارائه دهند.
ب: سایر اتهامات:
ا- دادن مجوز غیر قانونی بدون تائیدیه محیط زیست و غارت اب رودخانه های کارون، دز، کرخه، مارون،
۲- خشک شد رودخانه ها و تالاب های هورالعظیم، هور، شادگان هور هویزه و مرگ صدها دام و پرنده و بر هم زدن اکوسیستم منطقه.
۳- اثرات زیست محیطی برداشت اب برجلگه خوزستان
۴- خسارات واره ناشی از ریز گردها
۵- خسارات وارده ناشی از عقیم شدن و نازایی
۶-خسارات ناشی از سیل
۷-خسارات وارده ناشی از اسم و الرژی
۸خسارات ناشی از تبدیل بهترین زمین های کشاورزی ایران به بیابان های لم یزرع
۹- برداشت نفت و گاز خوزستان وعدم پرداخت هزینه های ناشی از اثرات زیست محیطی و تامین حق سهم خوزستان ازنفت از زمان دارسی و برداشت نفت از اولین چاه نفت خاورمیانه در مسجد سلیمان تا کنون
۱۰-عدم رسیدگی به وضعیت اب برق، فاضلاب ،جاده های بین شهری و درون شهری، اموزش و پرورش، بهداشت ودرمان، صنایع پایین دست
۱۱-عدم پرداخت حق سهم استان ناشی از بهره برداری از ابهای عمیق ساحلی در بندر امام و ماهشهر که کالای های استراتژیک کشور را تامین نموده و بعلاوه خسارات وارده به زیربناهای استان بخصوص راهها و و خسارات زیست محیطی به استان
۱۲- عدم پرداخت حق سهم مربوط به صادرات محصولات پتروشیمی و هزینه های ناشی از اثار مخرب زیست محیطی انها،
۱۳-عدم پرداخت حق سهم ناشی از نیروگاه های برق ابی و برق صادراتی به عراق و حق سهم کلیه نیروگاههای گازی که با گاز استان خوزستان راه اندازی شده اند.
۱۴- عدم پرداخت حق سهم ناشی از جنگ تحمیلی که بدلیل قطعنامه ۵۹۸ سهم خوزستان شده و تا کنون وصول نشده است.
۱۵-خسارات وارده ناشی از نصب مدیران نالایق و ضعیف
۱۶-امنیتی کردن فضای استان به بهانه های واهی
۱۷-خسارات ناشی از بیکاری و فقر با توجه به وجود اینهمه قابلیت و مزیت های خدادادی استان.
۱۸- قوم گرایی و منطقه گرایی و صدور مجوز های محرمانه غیر قانونی و سرقت اب استان خوزستان به مناطق کویری زادگاه خود که باعث مرگ خوزستان گردیده است.
۱۹- ضرر و زیان وارده بابت احداث صنایع اب بر و کشت های غیر قانونی اب بر در مناطق کویری محل تولد روسای جمهور و وزرای و معاونین وزرای مربوطه با پارتی بازی که هم باعث هدر رفت سرمایه ملی شده است و هم خشک شدن رودخانه ها و تالاب های خوزستان را بدنبال داشته است و مرگانها را رقم زده اند.
ضمن پیگیری های اداری و تلاش همه مسئولان استان خوزستان برای جبران خسارات وارده بر استان، از کانون وکلا خوزستان در خواست می شود با تشکیل تیمی قوی از زبر دست ترین وکلا و باگرفتن وکالت از بخشی از مردم نسبت به شکوائیه بر علیه افراد فوق الذکر و ابطال مجوزات برداشت اب از سرچشمه ها از طریق مراجع قضایی دین خود را به مردم ادا فرمائید.