تاریخ انتشار خبر: 20 مهر 1398 | 19:56:46
کد خبر : 6634
گفتگوی اختصاصی رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان باخبرگزاری زاگرس نشینان؛

استان خوزستان برای هشتمین سال پیاپی مقام اول خرید تضمینی گندم در کشور را به خود اختصاص داده است. از نکات قابل توجه و غرور انگیز برای هر خوزستانی، صادرات گندم استان طی دو سال گذشته به کشورهای عربی و اروپایی می باشد.

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛کیخسروچنگلوایی رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان اظهارکرد:با عنایات باریتعالی ، حمایت های دولت و وزارت جهادکشاورزی ، استاندار محترم و مجموعه دستگاه های اجرایی مرتبط ، نظارت فنی کازشناسان سازمان( فرزندان بی ادعای خاک پاک خوزستان) و بویژه تلاش و زحمت کشاورزان، دامداران، باغداران و تمامی بهره برداران پرتلاش این توفیقات حاصل […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛کیخسروچنگلوایی رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان اظهارکرد:با عنایات باریتعالی ، حمایت های دولت و وزارت جهادکشاورزی ، استاندار محترم و مجموعه دستگاه های اجرایی مرتبط ، نظارت فنی کازشناسان سازمان( فرزندان بی ادعای خاک پاک خوزستان) و بویژه تلاش و زحمت کشاورزان، دامداران، باغداران و تمامی بهره برداران پرتلاش این توفیقات حاصل شده است.
چنگلوایی افزود:بدیهی است فرآیند تولید محصولات کشاورزی شامل تعیین اهداف، برنامه‌ریزی، ظرفیت‌سنجی، تعیین الگوی کاشت، تامین نهاده‌های مورد نیاز، تبیین ساز و کار چگونگی اجرای پروژه‌ها، نظارت فنی، آموزش و در نهایت ارزیابی عملکرد، بسیار پیچیده بوده و نیاز به دانش و کار مداوم دارد.
ایشان ادامه داد:افزایش کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی تابع متغیرهای زیادی از جمله عوامل محیطی و حوادث غیر مترقیه است که با توجه به گستردگی و تنوع محصولات در استان لازمه آن برنامه ریزی دقیق علمی و مبتنی بر پژوهش، کشاورزی دانش بنیان و کشاورز مدار ، افزایش بهره وری، حفاظت از منابع پایه با رویکرد مدیریت جهادی و … می باشد.
روند رو به رشد این تولیدات و کسب عملکرد بیشتر از یک سطح مشخص، به ویژه سیل، ریزگرد، طی سال های اخیر علی‌رغم بروز بسیاری از عوامل نامساعد از جمله خشکسالی‌های گسترده و چندین ساله، معلول اجرای صدها طرح به‌نژادی و به‌زراعی است.
رییس سازمان جهادکشاورزی به دستاوردهای این سازمان پرداخت وگفت:دستاوردهای زیر موفقیت‌های به دست آمده فقط بخش اندکی ازاین اقدامات گسترده می‌باشد.

 

وی افزود:لازم به توضیح است استان خوزستان برای هشتمین سال پیاپی مقام اول خرید تضمینی گندم در کشور را به خود اختصاص داده است.
از نکات قابل توجه و غرور انگیز برای هر خوزستانی، صادرات گندم استان طی دو سال گذشته به کشورهای عربی و اروپایی می باشد.
چنگلوایی گفت: در فرآیند تولید محصولات زراعی باید به این نکته مهم توجه داشت که فعالیت‌های اجرایی و نظارتی سازمان به شکلی طراحی و عملیاتی می‌گردد که دستیابی به این مقادیر از تولید، در حد ثبات و پایداری باشد و از شرایط بسیار نامساعد محیطی کمتر متاثر‌گردند جرا که فاکتور ثبات و پایداری به لحاظ کارشناسی برای بخش کشاورزی بسیار ارزنده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی بیان کرد:از نکات حائز اهمیت دیگر در تولید محصولات زراعی می‌توان به پروسه بازتولید و کشت مجدد چغندر قند پاییزه ارسال ۱۳۹۲ و پس از ۱۲ سال وقفه اشاره نمود، وقفه‌ای که به دلیل تعطیلی کارخانجات قند استان حادث گردیده بود.

وی گفت:در این راستا با تلاش مستمر و پیگیری‌های فراوان و چندین ساله و رایزنی با کارخانجات قند سایر استانها، کشت استراتژیک و بسیار مهم چغندر قند مجدد از سال ۱۳۹۲ آغاز و روند رو به رشد خود را به سرعت طی می‌نماید.
ایشان افزود:در زمینه مبارزه با عوامل زیان‌رسان گیاهی با تکیه به طرح کاهش مصرف سموم، حذف سموم پرخطر و تولید محصولات مطابق با استاندارد اقدامات ذیل انجام شده است:
-مقام اول در مبارزه بیولوژیک با عوامل زیان رسان گیاهی با سطح اجرایی ۸۰ هزار هکتار
-مقام اول در تولید محصولات استاندارد با بیش از ۵۷۰ هزار تن
-اجرای مدیریت تلفیقی عوامل زیان‌رسان گیاهی در سطح ۰۰۰/۲۴۰/۱ هکتار
-توسعه شبکه‌های مراقبت و پیش‌آگاهی در سطح ۳۷۰ هزار هکتار
-سطوح اجرایی قرنطینه داخلی استان در سطح ۷۷ هزار هکتار
-ضدعفونی محصولات کشاورزی صادراتی و وارداتی به میزان ۲۹۴ هزار تن
-لازم به ذکر است که توسعه کشتهای متراکم و گلخانه‌ای طی سالهای اخیر از رشد بسیار چشمگیری برخوردار بوده و در این راستا با اختصاص اعتبار و تسهیلات کم‌بهره (۹-۷ درصد) طرح‌های متعددی در استان در حال مطالعه و اجرا می‌باشد و نزدیک به ۱۷۰۰ میلیارد ریال تا کنون برای احداث گلخانه‌های جدید در سال جاری مصوبه کارگروه مورد نظر را دریافت نموده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی به وضعیت استان از لحاظ شرایط مکانیزاسیون پرداخت وگفت:وضعیت استان به لحاظ شرایط مکانیزاسیون  نیز طی یک دهه اخیر از رشد بسیار محسوسی برخوردار بوده است علاوه بر صرف اعتبارات بالا از منابع مختلف برای ترمیم و بهسازی ناوگان نیروی محرکه و ادوات و ماشین‌های موجود به لحاظ کمی نیز در این دهه شاهد جذب تعداد کثیری تراکتور، کمباین و ادوات دنباله‌بند بوده ایم.
جدول ذیل روند جذب ماشین‌های کشاورزی در دو مقطع سالهای ۱۳۸۷ و ۱۳۹۷ را نشان می‌دهد:

وی گفت:لازم به ذکر است که طی چند سال اخیر بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان از تسهیلات کم‌بهره از محل‌های مختلف اعتیاری برای ترمیم و توسعه بخش مکانیزاسیون استان اختصاص یافته است که از جمله آن اعتبارات خط اعتباری ویژه مکانیزاسیون بوده. که ۵۵۰۰ دستگاه تراکتور و ۱۵۰ دستگاه کمباین جذب شده است.
کیخسروچنگلوایی رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان درپایان گفت:با عنایت دولت محترم از سال ۱۳۹۲ تا کنون بیش از ۰۰۰/۲۴۵ هکتار شبکه فرعی آبیاری، ۰۰۰/۱۹۰ هکتار زهکش زیرزمینی و بیش از ۰۰۰/۱۸۰ هکتار تجهیز و نوسازی و تسطیح اراضی انجام شده است.