به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛پژمان کریمی فعال سیاسی اجتماعی در یادداشتی باعنوان:مرحوم استاد حبیب نقاش، هنرمند و صنعتگری نام آور و آخرین بازمانده از نسل استادان نقاشی سنتی بود. استاد حبیب نقاش دزفولی یکی از میراث داران و به عبارتی آخرین بازمانده از هنرمندان نقاشی قهوه خانه ای و پرده خوانی در کشور بود که […]
به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛پژمان کریمی فعال سیاسی اجتماعی در یادداشتی باعنوان:مرحوم استاد حبیب نقاش، هنرمند و صنعتگری نام آور و آخرین بازمانده از نسل استادان نقاشی سنتی بود.
استاد حبیب نقاش دزفولی یکی از میراث داران و به عبارتی آخرین بازمانده از هنرمندان نقاشی قهوه خانه ای و پرده خوانی در کشور بود که با جدیت و انرژی وصف ناشدنی در حفظ و آموزش این هنر سنتی و ایرانی عمر خود را صرف نمود.
مرحوم نقاش که زاده سال ۱۳۱۱ در شهرستان دزفول بود آثار فاخری در سبک های گوناگون نقاشی همچون پرده خوانی، نقاشی قهوه خانه ای، نقاشی پشت شیشه، مینیاتور و حتی آثار کلاسیک از خود به یادگار گذاشته است.
هنر سنتی نقاشی قهوه خانه ای نوعی نقاشی با مضمونهای آیینی و حماسی است که در دوران مشروطیت بر اساس سنتهای هنر مردمی و دینی و با اثرپذیری از وقایعی همچون واقعه عاشورا و داستانهای شاهنامه رواج یافت ولی در واقع خاستگاه و زمینه ساز این هنر نقاشی، سنت کهن قصه خوانی و مرثیه سرائی و تعزیه خوانی در ایران بوده است و پیشینه اش به سده های دور می رسد.
مرحوم استاد حبیب نقاش با وجود کهولت سن، با اشتیاق و انرژی خاصی در نمایشگاههای گوناگون صنایع دستی و میراث فرهنگی شرکت جسته و حاصل تجربیات خود را در اختیار جوانان علاقمند قرار میداد، ایشان همچنین در سال ۹۲ به عنوان چهره ماندگار معرفی شدند.
درگذشت این استاد فرهیخته را به خانواده ایشان، بخصوص فرزند برومندشان، جامعه هنری و خانواده صنایع دستی و میراث فرهنگی تسلیت عرض میکنم.