در این جلسه امید حاجتی رئیس سازمان برنامه وبودجه خوزستان اظهار داشت: زندانیان قربانی شرایط اقتصادی و اجتماعی حاکم بر جامعه هستند.
وی با انتقاد از انجام پروژههای متعدد و پراکنده در سازمان زندانها بیان کرد: منابع محدود است و باید براساس برنامهریزی و مطابق با شرایط منابع پروژهها را شروع کنیم. همچنین لازم است هم تفکیک زندانیان صورت گیرد و هم وضعیت کانون اصلاح و تربیت بهبود پیدا کند.
رئیس سازمان برنامه وبودجه خوزستان به بلاتکلیفی ساختمان زندان کارون اشاره کرد و گفت: مطابق تفاهم نامه قرار بود این زندان فروخته و برای ارتقا زندان ها هزینه شود و این کار تا الان صورت نگرفته است. این آمادگی وجود دارد که بتوانیم از این محل به صورت احسن و اقتصادی برای حمایت از زندانیان استفاده کنیم.
وی درباره مشکلات مدارس خوزستان بیان داشت: سال گذشته از منابع استانی بیش از ۴۰ میلیارد تومان برای تجهیز مدارس اختصاص داده شد. همچنین ۸۵ میلیارد تومان در قالب طرح هجرت در این بخش از طریق سپاه هزینه شد. محصول این اعتبارات در بخش ساخت کلاس؛ ساخت یک هزار و ۴۰۰ کلاس در خوزستان بود.
حاجتی با اشاره به تدوین بسته توسعهای در خوزستان گفت: سازمان برنامه وبودجه بسته توسعه ای استان را تهیه کرده است. در این بسته راهکارهای مناسبی برای توسعه و ممانعت از مهاجرت از خوزستان فراهم شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خوزستان به ساخت آزادراه اهواز- لردگان اشاره و گفت: کار مطالعاتی این آزادراه که ۳ سال زمان برده، تمام شده و سرمایهگذار آن آماده است.
وی به دیگر راهکارها اشاره و بیان داشت: ایجاد تعطیلات تابستانی در خوزستان و دادن حق بدی آب و هوا از دیگر راهکارهای بسته توسعهای خوزستان برای ممانعت از مهاجرت از خوزستان است.
در ادامه این نشست، محمد صادق کریمیکیا اظهار کرد: در سال ۹۸ در حوزه وزارت کشور تکلیف داریم که بر اساس جرائمی که صورت میگیرد برنامههای مداخله در حوزه اجتماعی را برنامه ریزی کنیم.
وی گفت: با توجه به اتفاقی که در بستر رودخانهها بعد از وقوع سیلاب رخ داد به لحاظ عمرانی باید ورود جدی داشته باشیم، شورای برنامه ریزی نیز باید حمایت کند تا شهرداری در بحث ایمن سازی رودخانهها بتواند کمک کند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان با تاکید بر لزوم اجرای طرحهایی کاربردی در جهت کاهش تلفات غریق بیان کرد: در سه شهر شمالی استان حجم غریقها بسیار بالا است و تا کنون نزدیک ۵۰ نفر تلفات داشتیم.
در ادامه، نادر ایگدر معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندانهای خوزستان با اشاره به مساله آسیب شناسی وضعیت فرهنگی و اجتماعی زندانیان اظهار داشت: برنامههای فرهنگی و مهارتی برای زندانیان آماده شده است. در حوزه بهداشتی تمامی زندانیان مورد غربالگری قرار میگیرند.
وی ادامه داد: تشکیل حلقههای قرانی و دینی، اجرای مناسک دینی و برنامه های منظم ورزشی از جمله برنامههای است که از سوی سازمان زندانها برای زندانیان برنامهریزی شده است. کلاسهای فنی و حرفه ای در بخشهای مانند منبتکاری، نقاشی و هنر با همکاری سازمان فنی وحرفه ای برای زندانیان برگزار میشود.
ایگدر افزود: انجام رایگان خدمات درمانی و بهداشتی برای زندانیان، ایجاد دورههای سوادآموزی و برگزاری دورههای آموزشی صنایع دستی و خیاطی برای زندانیان از دیگر اقدامات آموزشی در زندانهای خوزستان است. با کمک سازمان فنی وحرفه ای زمینه حرفه آموزی بسیاری از زندانیان فراهم شدهاست.
وی بیان کرد: زندانیان اکنون میتوانند در بخش تولید پوشاک و روپوش نیاز تمامی دانش آموزان استان را تامین کنند. دورههای آموزشی کشاورزی نیز در حال برگزاری است تا زندانیان پس از آزادی دوباره مرتکب جرم نشوند.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندانهای خوزستان ادامه داد: زندان کارون براساس مصوبه قانونی که باید زندانها از مرکز شهر خارج شوند منتقل شده و اینکه زمین این زندان متعلق به یک خانم بود شایعه است و سند این زمین به سازمان زندانها تعلق دارد.
وی با اشاره به امکانات صوتی و بصری در زندانها اظهار داشت: در صورت حمایت سازمان صداوسیما، صداوسیمای زندان راه اندازی میشود. راه اندازی سوله حرفه آموزی و ورزشی از دیگر پروژههای این سازمان برای حرفهآموزی زندانیان است.
ایگدر اظهار داشت: در حوزه فضای فیزیکی سازمان زندانها با مشکلات زیادی روبرو است و امیدواریم با افتتاح پروژههای این سازمان در بعد سخت افزاری نیز شاهد ارتقا زندان های خوزستان باشیم.
مهدی رفیعی سرپرست آموزش و پرورش خوزستان اظهار داشت: خوزستان در کنکور سراسری توانست رتبههای بالایی را کسب کند. در مسابقات قرانی نیز توانست ۴۱ رتبه نخست را از آن خود کرده و در ۱۲ رشته اول شود.
وی با بیان اینکه تملک زمین یکی از مشکلاتی است که در منطقه عین دو با آن روبرو هستیم، عنوان کرد: تقریبا تمام فضای سرویسهای بهداشتی مدارس عین دو درحال انجام تعمیرات اساسی است ضمن اینکه اکنون ۴ پروژه در این خصوص تعریف شده است.
سرپرست آموزش و پرورش خوزستان گفت: وضعیت فضاهای آموزشی در منطقه «ملاشیه» عموماً بزرگ هستند اما در زمینه تجهیزات و نیروی انسانی در این منطقه هنوز مشکل داریم که امیدوار هستیم تا شهریور ماه بخشی از این مشکلات را حل کنیم.
رفیعی بیان کرد: در شش منطقه ۱۰ پروژه آموزشی در حال تعمیر اساسی و ساخت داریم که ۷ پروژه مربوط به تعمیرات و ۳ پروژه مربوط به ساخت است.
وی افزود: بحث تعمیرات اساسی ۱۲مدرسه کلاسه در کوی سیاحی از نیمه مرداد شروع شده همچنین تعمیرات ۱۵ کلاسه در منطقه عین دو نیز در حال انجام است که ۶۰ درصد پیشرفت کار داشتیم، علاوه بر این دبیرستان بقیهالله العظم در عین دو نیز تعمیرات اساسی آن آغاز و تا کنون ۷۵ درصد پیشرفت داشت.
سرپرست آموزش و پرورش خوزستان بیان کرد: تعمیرات اساسی ۱۲ کلاسه در منطقه «زویه» با ۶۰ درصد پیشرفت،۶ کلاسه ملی راه با ۱۰ درصد پیشرفت، دبیرستان باقرالعلوم عین دو با ۵۰ درصد پیشرفت، مدرسه ۱۵ کلاسه منبع آب با بیش از ۵ درصد پیشرفت فیزیکی و ساخت مدرسه ۶ کلاسه در مندلی و ۶ کلاسه در گلدشت آغاز شده است.