تاریخ انتشار خبر: ۵ خرداد ۱۴۰۰ | ۲۱:۱۳:۳۹
کد خبر : ۱۰۱۹۴
یادداشتی از ملک محمد مکوندی:

آیا جبهه پایداری پس از فتح مجلس انقلابی بدنبال تشکیل دولت انقلابی است؟

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمدمکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان: آیا جبهه پایداری پس از فتح مجلس انقلابی بدنبال تشکیل دولت انقلابی است؟ جبهه پایداری با نگاه دینی متاثراز نظرات فقهی و فلسفی مصباح یزدی شکل گرفته است. یکی از جنبه های پررنگ اعتقادی و مهم انها توجه‌ خاص به امر موعود گرایی ،ارمانگرایی […]

به گزارش خبرگزاری زاگرس نشینان؛ملک محمدمکوندی فعال سیاسی-اجتماعی در یادداشتی باعنوان: آیا جبهه پایداری پس از فتح مجلس انقلابی بدنبال تشکیل دولت انقلابی است؟

جبهه پایداری با نگاه دینی متاثراز نظرات فقهی و فلسفی مصباح یزدی شکل گرفته است. یکی از جنبه های پررنگ اعتقادی و مهم انها توجه‌ خاص به امر موعود گرایی ،ارمانگرایی و جنگ اخرالزمانی‌است که از افکار انجمن حجتیه به رهبری شیخ حلبی و نظرات مصباح یزدی نشات گرفته است.انها پس از سالها محفل نشینی سرانجام در سال ۸۴ با یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده به سمت تصاحب قدرت در حکومت از جمله مجلس و ریاست جمهوری روی اوردند. انها طی رقابتی سنگین و نفس گیر در ۴۸ ساعت اخر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری توانستند گوی سبقت را از قالیباف بربایند. و احمدی نژاد کاندیدای مورد نظر خود را به دور دوم انتخابات برسانند. که در ان مرحله با فراخوانی و کمک ازسایراصول گرایان درانتخاباتی که اخلاق و کرامت انسانی مفهومش را از دست داد و تهمت و افترا و دروغ و ساختن فیلم و کلیپ های کذب جای حقیقت را گرفته بود، هاشمی رفسنجانی را شکست دادند و به پاستور راه یافتند.حرف هایی عجیب و غریبی در مورد احمدی نژاد میزدند که او را تا حد دولت بستر ساز امام زمان علیه السلام بالا بردند.اما ماه عسل انها زیاد طول نکشید و در سال دوم دولت دوم احمدی نژاد، مصباح یزدی از او تبری جست. اگرچه وزرای پایداری تا پایان دولت احمدی نژاد او را همراهی کردند. احمدی نژاد هم راه جدیدی را پیش گرفت که اثرات ان دراین دوره ازانتخابات مشهود بود. برخی از بدنه جبهه پایداری تا کنون هم با احمدی نژاد در ارتباط هستند.حمایت تعدادی از نمایندگان مجلس فعلی از او حکایت از این موضوع دارد.

آنها پس از ناکامی در دولت احمدی نژاد با سازماندهی مجدد در ۶ سال گذشته،توانستند بخش قابل توجهی ازکرسی های مجلس راتصاحب کنندو نیروهای کیفی و رهبران خود را روانه مجلس نمایند و با یک برنامه ریزی منظم و حساب شده با دادن کرسی ریاست مجلس به رقیب، ارکان اصلی مجلس اعم از هیئت رئیسه(به غیر از رئیس) روسای کمیسیون های مهم شامل برنامه و بودجه، تلفیق، انرژی، نفت، کشاورزی، امنیت ملی، اصل ۹۰، کمیسیون فرهنگی و از همه مهم ترمرکز پژوهش های مجلس را در دست گرفتند.بعبارتی می توان گفت اختیار مجلس در دستان انهاست وبه همین واسطه موفق شدند بذرپاش را علی رغم نداشتن برخی از شرایط به ریاست دیوان محاسبات که جایگاه مهم و تاثیر گذاری در امر نظارت و اجراست برگزینند، و بدین ترتیب یکی از کلیدی ترین
مراکز قدرت را‌ هم تصاحب نمودند.

این جبهه پس از فتح مجلس اسب خود را برای فتح پاستور در سال ۱۴۰۰ زین کرده است. علی رغم مذاکره با دو جبهه اصول گرای شورای وحدت و شورای ائتلاف، با انها همراه نشدند و مترصد فرصت و برنامه ریزی برای نامزد مورد نظر خود
بودند.کاندیدای اصلی انها رئیسی بود. اما از انجایی که امدن رئیسی با اما و اگر هایی همراه بود، محض احتیاط از جلیلی غافل نشدند. بشدت درصدد تشکیل دولت انقلابی همانند مجلس انقلابی هستند.
با امدن رئیسی، نیکزاد از نامزدی انتخابات به نفع رئیسی صرف نظر نمود.جلیلی را بعنوان نامزد پوششی در کنار رئیسی قرار دادند. اما به هنگام اعلام نامزدی علی لاریجانی و ترس از شکست رئیسی در مناظره ها در مقابل لاریجانی و جهانگیری با توجه به تجربه دور گذشته، بلافاصله زاکانی و هاشمی دو عضو دیگر پایداری بعنوان نامزد پوششی ثبت نام کردند تا در مناظره ها رئیسی را پوشش دهند.انها تصور نمی کردند مهندسی شورای نگهبان رئیسی را بدون رقیب روانه پاستورنماید. مع الوصف تا پایان مناظره ها درصحنه خواهند ماند، و با حمله به سیاست های دولت روحانی و برجام و اصلاح طلب ها در میدانی خالی از رقیب برای جوابگویی و در فضای ارام بخش صدا و سیمای میلی، رئیسی را ناجی کشور معرفی کنند تا به نحوی مردم را پای صندوق های رای بکشانند.و در روزهای اخر بنفع رئیسی کنار خواهند رفت.

با احاطه رئیسی توسط پایداری ها و انتخاب نیکزاد از جبهه پایداری بعنوان رئیس ستاد و حضور همزمان سه عضو موثر جبهه پایداری، جلیلی، زاکانی و هاشمی بعنوان کاندیدا های پوششی،رئیسی عملا و شاید هم عامدا و اعتقادی درحلقه پایداری ها قرار گرفته است. دو شورای وحدت و شورای ائتلاف اصول گرایان علی رغم حمایت جدی از رئیسی در حاشیه قرار دارند.
بطوری که این موضوع مورد انتقاد باهنرقرار گرفته است. و ستاد رییسی را به خودمحوری متهم نمود.

بدون شک برنده اصلی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، جبهه پایداری است.انها موفق خواهند شد نامزد مورد نظر خود را به پاستور بفرستند. پیش بینی می شود اکثر اعضای کلیدی کابینه و معاون اول از جبهه پایداری باشد. اما از طرفی وحدت و ماه عسل انها با دو شورای وحدت و شورای ائتلاف زیاد طولانی نخواهد شد وباید منتظر انشقاق بزرگ بین اصول گرایان باشیم. بدین ترتیب هم مجلس و هم ریاست جمهوری عملا در اختیار جبهه پایداری قرار خواهد گرفت. گام بعدی انها حرکت به سمت جایگاه رهبری است.

از سویی دیگر پس از پخش فایل صوتی ظریف و افشای بخش کوچکی از نقش مخرب روسیه در برجام.روسیه به تکاپو افتاده ونماینده انها درمذاکرات وین دائما حرف ازحمایت روسیه از ایران و توافق برجام می زند. او با تشکیل جلسات دو جانبه با نماینده ایران سعی دارد به ظاهر جبران مافات نماید. ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه از تمدید توافق یکماه ایران با اژانش استقبال نموده و از ایران حمایت می کند .در این بین لاورف هم گاها وارد صحنه می شود و به نوعی حمایت خود را از ایران اعلام می دارد. حال اینکه چه نسبتی بین تشکیل دولت انقلابی و جبهه انقلاب توسط پایداری ها و مهندسی شورای نگهبان و حمایت های جدید روسیه وجود دارد نامعلوم و مبهم است. امیدوارم هرچه باشد باشد نفع مردم ایران در ان منظور شود.